Öğün atlamak zayıflamayı olumlu etkiler mi?

Konusu 'Kadınlara Özel - Beslenme & Diyet' forumundadır ve Fatih666 tarafından 14 Ocak 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Fatih666
    Offline

    Fatih666 Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2017
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    [​IMG]
    Öğün atlamak zayıflatır mı?

    Günümüzde obezite gittikçe önem kazanan, üzerinde durulması gereken ve sayısı hızla artan bir hastalık haline gelmektedir. Obeziteli ve fazla kilolu hastaların sayısı bu kadar artarken buna orantılı olarak zayıflamaya yönelik sorular ortaya çıkmaktadır. Kilosundan yakınan ve zayıflamayı kendine hedef alan kişiler öğün atlayarak zayıflamanın mümkünlüğünü araştırmaktalar. Zayıflamak isteyen kişiler bir öğünü atlayarak zayıflamanın mümkün olduğunu düşünmektedirler. Yapılan araştırmalar ve uzman diyetisyenlerin açıklamalarına göre öğün atlamanın zayıflama konusunda olumlu bir etkisi olmadığı yönündedir. Zayıflama çabasındaki kişiler özellikle sabah kahvaltı öğününü atlamayı tercih etmekteler. Fakat sabah öğünü zayıflamayı kendine hedef edinmiş olan kişiler için önem arz etmektedir. Sabah kahvaltısı aslında kalorisi en az olan öğündür. Ayrıca sabah kahvaltısının metabolizmayı hızlandırdığı ve kişide tokluk hissi bıraktığı da uzmanlarca açıklanmıştır.

    Obezite ile mücadele
    Obezite ile mücadele eden kişilere bakıldığı zaman hemen hemen hepsinde öğün atlama sorunu ile karşı karşıya kalınmaktadır. Öğün atlamanın olumlu etkileri yok denecek kadar azken buna karşın öğün atlamanın daha fazla kilo aldırma riski olduğu da söylenmektedir. Yani öğün atlamak kilo vermeye yardımcı olmazken kilo alma riski doğurmaktadır. Zayıflamak için öğün atlayan insanlar acıktıklarında açlıklarını bastırabilmek adına abur cubur gıdalar tüketmektedirler. Bu gıdaların kalorilerinin yüksekliği tartışma konusu bile olmamaktadır. Bu yüzden öğün atlayan insanlar bir yandan zayıflamakta sıkıntı çekerken bir yandan da daha fazla kilo alma riski ile karşı karşıya kalmaktalar. Yani herhangi bir öğünü atlayıp abur cubur gıdalar tüketmek yerine daha az kalorili öğünleri tercih etmek gerekmektedir.

    Zayıflatan yöntemler
    Beslenme uzmanlarına göre öğün atlamanın zayıflamaya bir olumlu etkisi yoktur. Kilo vermek isteyen kişilerin öğün atlamak yerine düzenli ve dengeli beslenmeyi tercih etmeleri gerekmektedir. Düzenli ve kalorisi az olarak beslenen kişilerin zayıflamakta zorlanmayacakları düşünülmektedir.
    Kaynakça: https://netmola.com/ogun-atlamak-zayiflamayi-olumlu-etkiler-mi
     

Sayfayı Paylaş