Çok mu yemeliyim, kas kütlesini mi arttırmalıyım?

Merhabalar, bu sporu yapalı 5,5 ay oluyor. Ekto vücuda sahibim. Bir yandan kas kütlesini arttırmaya bir yandan yağ yakmaya çalışıyorum. Kemiklerim ince olduğundan iyice zayıf göstermeye başladım.

Bazı beslenme programları var sitede. Kararsız kaldım yağlanmadan kilo alınabilir mi emin değilim. Zayıf sporu yapanlara neden kilo alınması önerilir onu da bilmiyorum. Beni aydınlatabilir misiniz ne yapmalıyım? Karbonhidratı fazla alınca yağa dönüşmüyor mu? Neden bol bol yemek yeme öneriliyor bize kütle olarak artma şansım mı var?
 
-Ektomorf vücut tipine sahipsen zaten yağ oranın azdır neden yağ yaktığını anlamadım.

-Spor salonuna gittiğini varsayıyorum ordaki hocan sana ant. programı vermiştir Protein ve Karbonhidratı fazla alırsan Kas Kütlesi olarak kilo almaya başlarsın zaten ektomorf vücut tipine sahipsin yağlanırmıyım diye bir endişen olmasın.
 
Özellikle göbek bölgesindeki yağlanmadan bahsediyorum. Spora başlamadan önce bu sorunum vardı. Bu süre zarfında karın kaslarım belirginleşti. Daha çok ripped denen parçalı bir vücut istiyorum. Ama sanırım bir bulk dönemi olmadan pek kolay değil. Kemik yapım baya incedir yani şöyle diyim, baş ve orta parmağımla bileğimi çok rahat kavrıyorum arada boşlukta kalıyor. :)
 
orta degil isaret parmagı olacaktı o.... karbonhidratı cok alacaksın ki aldıgın protein ve yaglar enerji üretimi icin değil hücre yenilenmesi, protein sentezi gibi anabolik durumlar için kullanılsın
 
Back
Yukarı