Çok az zıplıyorum lütfen yardım

Basketbol ile ilgileniyorum smaç basmak istiyorum fakat olmuyor 30 cm anca zıplayabiliyorum yan şu 3 4 aydan beri 2 günde bir 150 kere ip zıplıyorum hala aynı fayda yok ne yapabilirim arkadaşlar kesin bi öneri söyleyin air alertde denedim fazla faydası dokunmadı zaten yarıda bıraktım çok zor lütfen birşeyler önerin

Basketbol ile ilgileniyorum smaç basmak istiyorum fakat olmuyor 30 cm anca zıplayabiliyorum yan şu 3 4 aydan beri 2 günde bir 150 kere ip zıplıyorum hala aynı fayda yok ne yapabilirim arkadaşlar kesin bi öneri söyleyin air alertde denedim fazla faydası dokunmadı zaten yarıda bıraktım çok zor lütfen birşeyler önerin

Ağır Squatlar yardımcı olacaktır, düzenli ve bir süre yapman şartıyla. (Back Squat)

Polimetrik egzersizler yap. Örneğin kutuların üzerine zıplayış. Set ve tekrarlar yöntemiyle yapabilirsin. Yalnız önemli olan yükleme yöntemini bunlarda da kullan. Mesela bu hafta 60 cm 'lik bir nesnenin üzerine zıpladıysan, önümüzdeki hafta 63 cm dene.

Box-Jump.png

Bacak kaslarını geliştirerekte iyi zıplarsın ama zıplamak istiyosan air alert isimli program var özel basketbolcular için hazırlanmış onu kesinlikle dene. Çok zor hareketler var ama..

Boyun kaç acaba ? Bu da önemli birşey ?

Boyum 1.78 kilo 73 Lütfen biraz daha birşeyler önerin air alert yapmak istemiyorum yaşımda 15
1.78 boy ile smaç basmak her baba yiğidin harcı değil. 1.85 falan olsa basabilirsin ama 1.78 boy ile diğer üyelerin de tavsiyeleri üzerine squat tarzı bacaklarını ve dolayısıyla zıplamanı güçlendirecek hareketler ile çok çalışmalısın.

1.78 boy ile smaç basmak her baba yiğidin harcı değil. 1.85 falan olsa basabilirsin ama 1.78 boy ile diğer üyelerin de tavsiyeleri üzerine squat tarzı bacaklarını ve dolayısıyla zıplamanı güçlendirecek hareketler ile çok çalışmalısın.

3.05 e basmıyorumki :) elimi havaya kaldırdıgımda 2.22 oluyor 2.50 lik potaya smaç basmak istiyorum

bende az zıplıyordum Air alert 3 programını uyguladım ve gayet güzel gelişim gördüm. Şuan çemberle yiyişiyorum neredeyse :D

Back
Yukarı