Çok Şişmek İstemiyorum

"hocam ben öyle çok şişmek istemiyorum”

“biraz kolum biraz omuzlarım birazda göğüslerim büyüse yeter” diyerek bunun devamı gelmekte birazda şuram büyüsün birazda bu olsun. Sanki ısmarlama vücut yapmak ister gibi, hocam ben işte böyle bu adam gibi aynı vücutta olmak istiyorum şeklinde sürekli istekler geliyor.

İlk olarak şuna değinmek isterim, kimse bir başkası gibi aynı vücut hatlarına sahip olamaz kas yapısı anatomik yapısı herkesin farklılık gösterebilir. Kimi insanlar hiç çalışmasa dahi devasa kollara sahip olabilir, kimi insan aylardır göğüs antrenmanı yaparak göğüslerini büyütmek isterken kimisi haftada 1 kez göğüs antrenmanı yaparak göğüslerini forma sokabilir. Yani uzun lafın kısası ilk olarak vücudumuzu iyi tanımamız lazım. Eksik gördüğümüz bölgelerimize biraz daha fazla ağırlık vererek vücudumuzda geride kalmış olan bölgelerimizi forma sokabiliriz.

Şimdi en çok sorulan şu şişme konusundan bahsedeyim. Kassal gelişim yaratmak öyle düşündüğünüz gibi kolay bir şey değildir. Kassal gelişim yaratabilmek için bir çok etken vardır ve bunları kassal gelişim teorileri adlı makalemde yayınladım.

Tüm etkenleri tam anlamıyla yerine getirsek dahi öyle devasa kaslara sahip olmak için abartılı bir şekilde beslenmeniz size yine yetmeyecektir. Günde 10 yumurta yiyorum diyenlerin yalanlarına inanmayınız :) O salonlarda gördüğünüz bir çok kaslı insan çok çeşitli takviyeler kullanarak kaslarını o şekilde büyütmüşlerdir. Bunlar gerek steroidler gerek çeşitli amino asitler gerekse performans arttırıcı bir çok takviyeyi içermektedir. Bu bahsedilen takviyeleri kullanmıyor, doğal bir şekilde düzenli besleniyorsanız şişmeniz zaten mümkün olmayacaktır.

Düzenli antrenman, kaliteli ve düzenli bir beslenme ile hedeflediğiniz sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Spora yeni başlıyor iseniz bu takviyeleri kullanmanız zaten gerekmez. Gerekli adaptasyon sürecini atlattıktan sonra kullanmanızı tavsiye edebileceğim tek supplement bcaa olacaktır. Özetlemek gerekirse bu spora yeni başlıyorsanız şişmekten korkmayın çünkü isteseniz de o şekilde devasa kaslara sahip olmak hiçte kolay bir şey değildir. Hocalarınızın verdiği programa uymaya ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Kısa sürede kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz ancak devasa kaslar kazanmış olmayacaksınız.

Back
Yukarı