Merhaba arkadaşlar, siteyi uzun zamandır takip ediyordum fakat bir sağlık sorunuyla karşılaşınca en iyi cevabı buradan alabileceğimi düşündüm.177 boy,70 kg %10 civarı yağ oranım var.Fitness'daki amacım 75-80 kg arasında %10 yağ oranında kalıp yaşamımı devam ettirebilmek. Yaklaşık 2 ay önce perianal fistül hastalığı başıma geldi. Bu süreç içerisinde antreman yapmaya çalıştım fakat squat ve deadlift gibi çömelme gibi hareketlerde(zorladığım zamanlarda) kanamalar oldu o yüzden spora ara vermek zorunda kaldım ve 2 aydır spor yapamıyorum kilo kaybediyorum beslenmeyi de azalttığım için. 1 ay içerisinde ameliyat olacağım fakat rahatsızlığın tekrar etme olasılığı yüksek sanırım. Spor yapmadığı zaman motivasyonu düşen biriyim o yüzden sporu bırakamam. Hiç yapmamaktansa bir süre üst gövde çalışmayı düşünüyorum fakat bacak vs çalışamayacağım için bir süre sonra gövde çok gelişmiş bacak çöp durumuna düşmek istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten sıkıştım kaldım. Koşmak, ip atlamak, ağırlıklı kalf çalışsam diye düşünüyorum fakat bunlar da ne kadar gövde-bacak oranını kapatabilir bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.