Çapraz Bağ Yırtığı İçin Egzersiz Önerileriniz ?

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve pc-se7en tarafından 13 Mart 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. pc-se7en
    Offline

    pc-se7en Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2011
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Hatay
    Merhaba,

    186 boyunda 89 kiloyum ve güreşçiyim. 16 yaşındayım ve son aylarda dizimde arada ağrılar oluyordu. Hocalarım git bir doktora görün dediler ve doktor MR çektirmemi istedi. Sonucunu bugün gösterdim ve çapraz bağlarda 3 bölgede yırtık olduğunu ancak şu an için ameliyatlık bir durum gerektirmediğini söyledi ve normal evde kadınların yaptığı bacak egzersizlerinden önerdi. Bizim sürekli yaptığımız bacak için merdiven vb.. çalışmalarımız olduğu için doktorun önerdiği egzersizler ile hiç yorgunluk hissetmiyorum sanki hiç yapmamış gibi oluyo.

    Bu sorunu yaşayan arkadaş ve abilerimden önerilerini bekliyorum. Egzersiz önerileriniz ve dikkat almam gereken tavsiyeleriniz nelerdir ?
     
  2. Suchiru
    Offline

    Suchiru Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    squad vb. ağır eklem hareketlerine girme ayakta ağırlık kaldırmaya çalışma ve kilo alma onun haricinde spor yapabilirsin çapraz bağ güçlendiren hareketler var onlara bakabilirsin
     
  3. Suchiru
    Offline

    Suchiru Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
  4. UZİKONİGRASSE
    Offline

    UZİKONİGRASSE Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2015
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    merhaba kardeşim bende sağ diz patellalarımı yırttım güreşirken ameliyat gerekmiyor dediler geçen sene ama işinin ehli olan kişilere kesinlikle görün geçti dediler ama hala ağrılar oluyo fizik tedavi almanı öneririm
     
  5. Alacaaa
    Offline

    Alacaaa Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Öncelikle Allah bu ACL yırtığını yani çapraz bağ yırtığını kimseye vermesin ben bundan çok çektim sana kendi tecrübelerimi anlatmak isterim belki diğer arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz..

    ben 16 yaşından beri futbol oynuyorum futboldan para kazanıyordum .. 19 yaşında çapraz bağlarım koptu. Hemen Ödem oldu yani şişti bacak kitlendi buz tedaviyle birlikte 10'a yakın ortopedi doktoru gezmişimdir .. bazısı ameliyat gerek yok dedi bazıları ameliyat dedi beynim allak bullak oldu .. neticede üzerinden 6-7 ay geçti ben kuvvetlendirme yapabiliyordum bacağıma senin dediğin gibi geçti sandım fakat geçmediğini sonradan farkettim ..

    Şuan yaptığın spordan dolayı üst bacak kasların kuvvetli aynı şekilde bende futbol oynarken kuvvetliydi .. buda dizdeki menisküs ve çapraz bağın yükünü çok hafifletiyor.. yani sakatlanma riskini çok az seviyeye düşürüyor .. ama zaman geçtikçe kondisyon olarak düştüğünde bu sefer çapraz bağlarda ağrılar başlıyor .. daha sonrasında zaten benim diğer sezon başında 2. hazırlık maçında tekrar aynı şekilde nüksedip koptu .. aynı şekilde kitlendi ve daha fazla şişti .. bu sefer gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söyledi yine bazı doktorlar .. bazılarıda gerek olmadığını fizik tedavi olmam gerektiğini söyledi ..

    Çapraz bağlar yırtık olduğu halde üst bacak kaslarının kuvvetli olmasından dolayı halı sahada bile top oynayabiliyosun o anda farkettirmiyor ama ani dönüşlerde ve yan basmalarda hiç beklemediğin abuk subuk bir zamanda çıt sesini duyabilirsin .. bu merdivenlerden inerken bile olabilir ..

    ben ameliyat oldum 2 platin takıldı ve gerçekten zor ameliyat allah kimseye vermesin .. 10,15 gün değneklerle yürüdükten sonra ilk ay bitimine doğru hafif topallayarak yada ağır ağır yürümeye başladım .. 2.ay bittiğinde hızlı yürümeler 3.ay sonuna doğru düz koşulara başladım bu arada tabiki esnetmeler ve egzersizler yapıyordum .. ameliyatımı elazığda oldum.. marmara bölgesinde o kadar doktor gezmeme rağmen ..

    5-6-7-8-9. aylar derken aradan 10 ay geçti kendimi hazır hissettiğimi zannettim ama ne yazıkki o formda değilmişim .. yine sezon başı yeni takımımla idmanda anlamadığım bi zamanda çıt sesi geldi ve koptu .. yine ödem yine şişlik .. aradan 3-4 ay geçti buzla indirdim ödemi normal yürüyebiliyordum ama dizim şuan çok kötü ve tekrar cerrahi işleme giricem bu seferki çok zor olacak ..

    Sana tavsiyem sakın ağırlık girme Direnç ve Esneme bantları var fitness için onlarla çalış vücudun kendi ağırlığıyla direncini yükselt .. ve çapraz bağ yırtığı 3 kademilidir MR raporunda yazar hangi kademe olduğu .. ona öre doktoruna görün yaşın ne kadar genç olursan o kadar çabuk toplarsın ..

    Ersan gülüm gibi futbolcu 2 kere oldu bu ameliyatı ve şuan profesyonel olarak beşiktaşta oynuyor .. sadece istekle alakalı korkma :)

    geçmiş olsun ..
     
  6. ArdaFit
    Offline

    ArdaFit Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    460
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Abi az once forumda bende bir baslik actim benim dizimdeki bag koptumu noldu bilmiyorum ama dizimi masanin kosesine kosarken gomdum 2 saate falan doktora gidicem sizce ne kadar kotudur pek oynatamiyorum cok aciyor bugun vurdum dizimi
     

Sayfayı Paylaş