Çalışma sonrası ağrı hakkında bildikleriniz nelerdir. Benım şu ana kadar buldugum tek şey,hafif ezilmiş gibi bir ağrı oluyorsa iyidir diye biliyorum. Bunu duydugumundan beri hep çalışmadan bir gün sonra çalıştıgım yeri kontrol ediyorum. Buna görede hareketleri nasıl yaptıgıma göz gezdiriyorum, yanlıslarımı daha kolay buluyorum. Benim sormak istediğim Çalışmadan sonraki gün ezilmiş gibi hoş bir ağrı yoksa yanlış mı çalışmışız demektir.? Bu ağrı bazı yerlerımde her çalışmadan sonra kesin oluyor. Mesela pazartesi ve perşembe göğüs calışırım. Bench press hareketinde haftada 1 kez ağrı olur göğüslerimde. Ama üst göğüs yaptığım zaman ertesi gün bu ağrı kesin oluyor. Bugune kadar boş geçmedi. Yani ne zaman üst göğüs çalışsam ertesi gün kesin ağrıyordu. Hala da devam ediyor. Yani her çalışmadan sonra ağrıyı aramalıyımız? üst göğüs çalışırken bir seferinde ertesi gün dokundugumda çok hafif bir ağrı vardı. fakat göğsümün üst tarafgında bariz bir gelişme olmuştu. İşin gerçeği bu ağrı olayının iç yüzünü çözebilmiş değilim.
eger herhangi bir yerinde agri oluyorsa calistiktan sonra bu guzel bir isaretir bence demekki iyice dinlendirmisin calistigin kasi eger agri olmassa ertesi gun bu demektir ki calistigin kas tam olarak dinlenmemis umarim anlata bilmisimdir
bende ise programı degiştirip yeni programa baslayınca uzun süre yapmadıgım bir haret varsa ertesi gün orası tatlı bir agrı oluyo bu beni rahatsız etmiyo hoşuma gidiyo demekki gelişme var diyorum kendime
benım bıldıgım kadarıyla bu agrı kasların gelısım surecının belırtısı.bunun ıcın en guzel urun bcaa.kas yapılanma surecını hızlandırıyor ve onarım kısa surede tamamlanıyor.
kafayı yıcem ya kardesım tamda benım delırdıgım noktaya ayak bastınız.ne agzırıs ya ne kasılması ya!!!!!! ben bench press yaparken ne agrı oluyo nede aksılma kafayı yıcem aynı sekılde ust gogus calısırkende bısey olmuyo kılolarıda ıyı yapıyorum..sızde 1 gun sonra agrı felan dıyosunuz ebnde hıc olmuyor zaten gogus bolgem gelısmıyo kafayı yıcem ya hep bu agrı vede kasılma sorunu yuzunden sız ne guzel oluyo agrı kasılma ya gelıstıgınızı goruyorsunuz yardım edın
cagatay sakin ol belki hareketi yanlis yapiyorsundur.gittigin salonda hoca yok mu sana yardimci olmuyor mu bu konuda
belki de kaldırdığınız kg miktarını biraz daha arttırmanız gerek...buna rağmen ağrı olmuyorsa da çok takılmayın...zira ağrı tek başına yeterli bir ölçüt değildir...eğer forma dikkat edip düzgün şekilde yapıyorsanız hareketleri, kg arttırımını da gerektiği zamanda gerçekleştiriyorsanız, bunlar yeterlidir,ağrının olmaması sizi yanıltmasın...uzun süreden beri ağırlık çalışan kişilerde kimi zaman ağrı olmayabilir...
belki de genetiğinizden dolayıdır bu durum...herkeste göğüs çabuk gelişecek diye kesin bir kural yok....hareketleri formuna uygun olarak yapın...veya...kaldırdığınız kg miktarını arttırın biraz daha...ya da...antreman tekniğinizi ve egsersizlerinizi değiştirin....ya da bir süre dinlendirin göğüslerinizi, belki de aşırı çalışmaktan dolayıdır şikayetiniz...