Çalışma şekilleri

Şuan 1 gün on 1 gün off şeklinde çalışıyorum 3 ay oldu. Acaba pazartesi-salı-çarşamba-gitsem perşembe off(halı saha maçım var) cuma devam etsem cumartesi pazar dinlensem nasıl olur çünkü cumartesi pazar düzgün beslenemediğimdenmidir nedir çok isteksiz ve güçsüz oluyorum.

Programınızın içeriğine bağlı, pazartesi göğüs - arka kol egzersizleri yapıp, salı hatta çarşamba omuz çalışmaya kalkarsanız verimli antrenman çıkaramazsınız.

Bu dizilimde kasların pek çoğu verimsiz çalışacaktır, itme - bacak - çekme şeklinde olursa bir nebze daha verimli olur kanaatindeyim.

Şahsen her gün çalışacaksam günde 1 bilemedin 2 kasın üstüne çıkmam ama, 3 gün tüm vücut çalışmalıyım diyorsan; 1. gün; göğüs - omuz - arka kol , 2. gün; ön bacak - arka bacak - baldır - karın 3. gün; sırt - alt sırt - pazu olabilir, sıralamayı bozmamanı öneririm.

Elbette bu daha iyi, yalnız pazu çalışıp 1 gün dinlenip sırt girmek göğüs - omuz - arka kol girmekten daha makul değil belirteyim.

:) Pazartesi pazu, çarşamba sırt değil mi? O sırt antrenmanından verim alamazsın, göğüs - omuz - arka kol birlikte çalışan kaslardır, aynı antrenmanda çalıştırılabilirler, büyükten küçüğe doğru tabiki, sadece arka kol çalışıp yenilenmesini beklemeden 1 2 gün sonra göğüs veya omuz çalışmak doğru değildir. Yok ben bunu yapamam, antrenmanımda ıvır zıvır egzersiz çok, uzun sürüyor dersen en azından göğüs - arka kol, sırt - pazu, bacak - omuz diziliminde gidebilirsin ancak omuz antrenmanın pek verimli geçmeyecektir, tercih senin.

Abicim tam anlamıyla şöyle: Pazartesi; Göğüs,biceps Çarşamba;Omuz,bacak Cuma;Sırt,triceps pazar yine göğüs biceps devam ediyor.

Dediğim gibi yapmalısın demiyorum, ben olsam yazdığım dizilimi kullanırdım diyorum. Üstteki mesajda yazmıştın, aynısı.

Back
Yukarı