Köri soslu tavuk göğüs tarifi...

Malzemeler...

500 gram tavuk göğüs
1 çorba kaşığı köri tozu
3 çorba kaşığı zeytiyağı
3 çorba kaşığı soya sosu
3 büyük diş sarmısak (ezilecek)
1 çorba kaşığı limon suyu

Tavuk dışındaki tüm malzemeyi karıştırın...
İster fileto isterseniz de bütün haldeki tavuk parçalarını bu sosla iyice harmanlayıp buzdolabına koyun...En az 5 saat ya da üzeri bir süre terbiyelenmesi için bekleyin.
İşlem sonunda teflon tavayı ocağa koyun ve ocağın altını gerçekten çok kısık bir şekilde ayarlayın.
Teflon tavanın üzerini tamamen oturacak bir kapak ile kapatın ve kendi suyunda pişmeye bırakın.
Çok ama çok kısık ateşte bile pişmesi kısa bir zaman alıyor, bu yüzden dikkatli olun, malzemeyi yakmayın.
Eğer tavuğu bütün koyduysanız bir bıçak ile kesip içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Gerçekten çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.
Bunun dışında yağ ve soya sosu ayarlamasını kendinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Ya da benim yaptığım gibi, ocaktan indirdikten sonra bir havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını emdirebilirsiniz.
Zaten etin içerisinde değil de yüzeyinde bir miktar z.yağından başka bir yağ olmuyor.
Afiyet olsun.
 
Köri tozunu nereden bulabilirim acaba.Ben baharatlarla karıştırır yoğurda nane atar her gün öyle yerim.Birazda acı severim acıda katarım :D
 
böyle yapmaktansa sosu ayrı bir yerde hazırlamak daha hoş oluyor
tavuğu dilimleyip suyunu çekenekadar pişiriyoruz
ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı dilimllenmiş köy bineri ve sarımsak artı 1 adet domatesi bir bardak sütle muhallebi gibi olanakadar ısıtıyoruz sonra tuzu ve köriyi ekleyip karıştırıyoruz
en son sosu tavuğun üüstüne döküyoruz afiyetle yiyoruz
 
Back
Yukarı