Suplement ve kan sonuçlarım...

Merhaba bodyforum ailesi, uzun zamandır suplement kullanıyorum ( 3 yıl ), son zamanlarda suplementler hakkında zararlı gibisinden düşünceler varsayımlar ortaya çıkınca bende hemogram - idrar - ve biyokimya olmak üzere 3 ana tahlil yaptırdım, bunlar içinde total testesteronda dahil ve sonuç şu ki herşey güzel çıktı çok şükür...merak edenler için açtım bu konuyu, şimdi kullandığım suplementler e gelince

* protein ( * ) ( sadece ant. sonrası 1 pors. )
* aminoasit (*) ( sadece ant. öncesi 1 pors.)
* bcaa (*) ( sadece ant. sonrası 1/2 pors )
* l carnitin ( sadece ant. öncesi ve sırasında su bazlı 1 ve 1,5 pors)
* animal cuts ( önerildiği gibi )
*gainer (*) ( sadece ant. öncesi 1/2 pors.)
* nox ( sadece ant. öncesi 1 veya 2 pors )
* chellmass (*) ( sadece ant. sonrası 1 pors )

Yanında (*) işareti olanlar son 2 aydır kullandığım ve hala kullanmakta olduğum suplementler, dönüşümlü olarak yıl içinde bulk definasyona göre tahmin edersinizki değiştiriyorum.

Bcaa yı 1/2 pors kullanma sebebim ; zaten kullandığım protein içinde mevcut ve ant. öncesi 1 pors. amino içinde de bcaa mevcut...

AYrıca proteini sabah - öğün aralarında almak, extradan amino bcaa kullanmak belki gelişime katkıda bulunur ( bana göre cüzi miktarda ya da hiç ) lakin çok israf oluyor, onun yerinde kg başına 1,8 gr proteinli yiyeceklerimi yerim, bulkta isem 5 gr karbo def. isem 0,5 - 1 gr arasında dalgalandırmalı olarak karbo mu alırım, yazdıklarım dışında extradan birşey kullanmadım, sebzeyi de ihmal etmemeye çalışıyorum.

Bu tip bir açık konu araştırdım ama göremedim, eğer varsa şimdiden özür dilerim konuyu silebilirsiniz...
 
Sagligina dikkat etmen ve testleri yaptirman bence cok olumlu. Saglikli olmana da sevindim.Ben de supplement kullanicisiyim ancak herhangi bir sikinti yasamis degilim cok sukur. Ancak tabi ki bu demek degil ki herkeste ayni sonuclari dogurur.Kullanicilar bol su tuketmeli ve kontrollu bir sekilde kullanmalilar.Kisacasi vucutlarini dinlemeliler. Bu yuzden 18 yas oncesi ve 6 ay spor deneyimi olanlarda onermiyorum.
 
Şu an 18 yaşındayım. Bundan 1 sene önce karbonhidrat tozu,kreatin ve bcaa kullandım. Ozamanlar beslenmeme de dikkat etmiyordum. Tahlil yaptırdığımda sonuçlar hiç iç açıcı değildi :)
 
Testosterone sonuçları nasıl geldi acaba? Alt limite mi yakın üst limite mi? Merak ettim :)

Ben de yakın zamanda bir kaç test yaptırmak istiyorum fırsat bulabilirsem.
 
bende yaptrmak itiyorum şu testo testini nasıl yapıyorlar ? :)
 
Sevgili Extravaganza,

total testo sonuç =658,7 ( ref. aralığı 249 - 836 )

Sevgili supernatural984,

Üst sınıra yakın, güzel değerler. Şanslısınız gerçekten. :) Gerçi yıllardır çalışıyorsunuz, bu noktada insan biraz da kendi şansını yaratır lafını söylemek gerekiyor. Zira gerek beslenme, gerekse dinlenme ve çalışma gibi programlarınızla mevcut testosterone değerinizi maksimize ettiğinize şüphe yok.

Şahsen merak ediyorum kendi değerlerimi de. İlk fırsatta ben de test yaptıracağım.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim,
 
Back
Yukarı