ottomanturk
Üye
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
http://www.dailymotion.com/video/xcudqy_165-kg-benchpress_sport
http://www.dailymotion.com/video/xcudqy_165-kg-benchpress_sport
Bence nizami olmayan bir bench press çalışması. 165 yerine 155 veya 150 ile tam nizamiyette bol tekrarlı iyi bir video ekleyebilirdiniz.
arkadaşların dediği doğru 150 kilo ile çok iyi bir sonuç çıkabilir ama bence bu da gerçekten çok çok iyi bir bench press. kilo bayağı yüksek tebrik etmek lazım. ayrıca kiloyu basan da öyle çok iri yarı biri değil kilonuz ne kadar acaba? bence mükemmel bir kilo ve bench press oranı var x2 nin üzeri gibi.
bir de, şunu okumuştum birçok yerden, ayakları benchde topladığınız zaman:
-ayaklar yere basmadığı için güç kaybı oluyor
-dengeyi kaybedip devrilme tehlikesi çok büyük
ayaklar yere tam temas ederse hem daha iyi güçle ham daha güvenli basılabilir.
tebrikler.
Eminmisin nizami olmadığına?
Daha fazla barı indirmeye kalksa, göğüsteki gerilim kaybolur.
165 kiloyla bench press böyle yapılır zaten. Daha iyisini bilen varsa 165 kiloyla barı göğüsüne değdirsin bakalım ne oluyor.
ne 50 nede 40 kilo o gordugumuz.
bence başarılı bir çalışma.
Tebrikler.
Nizami olmadığını düşünüyorum çünkü pro vücutçuların göğse indirip çok az kaldırarak göğsün değişik noktlarını vurmak amaçlı bench press idmanları yaptığını da gördüm. Yani göğsümüze tam indirdiğimizde gerilimi kaybetmiş olmayız diye düşünüyorum.
"165 kiloyla böyle press yapılır" sözünüze pek katılamayacağım çünkü önemli olan hareketin tam yapılması ya da çok gelişmiş bir kişiyse hedef noktasına göre açısal ayarlamalı yapılmasıdır. Sonuçta 50kg ile bench press yapan birisinden tam nizamiyet beklerken kilolar artıp nizamiyet kaybolduğunda görmezden gelemeyiz.
"Daha iyisini bilen varsa 165 kiloyla barı göğüsüne değdirsin bakalım ne oluyor."
Bence burada göğüse indirmeyle göğüsten sektirmeyi karıştırmışsınız gibi geldi.
Göğüsteki gerilim kayboldugunda bench pressin hiç bir anlamı kalmaz.
biz bench press idmanını, göğüs kaslarımızı geliştirmek icin yapıyorsak, önemli olan göğüslerde gerilimi sağlamak.
Arka kol ive iç göğüs istiyorsak close grip bench press yapmalıyız yada dumbell bench press.
Bence başarılı bir çalışma. Benim dusunce tarzıma göre. Cunku ben sadece temel hareket ağırlıklı çalıştıgım için, yuksek kiloların ne anlama geldiğini iyi bilirim.
Benim çalişmalarimda barı göğüse yaklaştırırım ancak, flexordan gördüğüm stilde yapıyorum bunu ve işe yaradıgını gordum.
162 boyunda 110 cm göğüslerim oldu ustelik daha birinci senem yeni bitti.
eğer işe yaramıyor olsa, göğüs kaslarım gelişemezdi. Ben ağirliktan çok gelişime önem verdiğim için ve böyle iyi bir gelişim sağlandıgını dusundugum için söylemiştim.
Su an dar bi tşört giydiğimde patlayacak gibi duruyor.
"Göğüsteki gerilim kayboldugunda bench pressin hiç bir anlamı kalmaz.
biz bench press idmanını, göğüs kaslarımızı geliştirmek icin yapıyorsak, önemli olan göğüslerde gerilimi sağlamak."
Eğer provgciler göğsüne tam indirip çok az kaldırarak göğüslerinin değişik bölgelerini hedef alıyor ve geliştiriyorlarsa, bunun manası göğsün gerilime tabi tutulabildiğidir.
"Arka kol ive iç göğüs istiyorsak close grip bench press yapmalıyız yada dumbell bench press."
close grip bench press ve/veya dumbell pressi programımıza katarken tricepsi değil de sadece göğsümüzün eksik kısmını düşünmek daha doğru olur bence.
Durum burda işe yarayıp yaramaması değil tam indirmediğimizde ya da kaldırmadığımızda göğüste bazı noktaları eksik uyarmamızdır diye düşünüyorum. Tabi bunun sonucu da eksik bir göğüs gelişimi olacaktır. Belki siz farkına varmasınız bile prof işini gerçekten bilen bir hoca anlayabilecektir.
Aslında rpac ve cyote elmanın iki yarısını tarif eder bir bütünü anlatmışlar.
Profosyonellerin yarım yapmasına takılmayın demiş year2004 . gerçekten doğru çünkü coleman barı benchde bench seviyesinden 10 cm aşşağı indirip kaldırıyor. bu kişi %90 lık bir gelişimin ardından %10 luk bir alanı hedef aldığı gibi artık hareketlerin dönüş,iniş,ve açıları kendi vucut yapısına göre kişiselleştirmiş. bu videoları izleyen biri aynısını yapması büyük hata olur. bana coleman gibi çalışsam ne olur diye soranlara sende %90 geliştir colaman gibi yap derim bende.
Bir yazımda gerilimle ilgili bir yazı yazmıştım. barı göğse yaklaştırırken yavaşlayıp tekrar yukarı doğru itmek ,zirveye yaklaştığımızda yavaşlayıp yine beklemeden tekrar aşşağı indirmek. bu teknik kasta tekrar bitene kadar sabit bir gerilim sağlar. bu gerilim beyaz miyofibrillerin enine şekilde daha muazzam bir hipertorofi olmasınada sebebiyet verir.
Diğer bir konudada diez güzel özetlemiş. gerilimi yakalamak değil sıfır noktasında olası bir narkolepsi durumunda güvenlik sebebiyle koyulmuş bir yumuşatma.
rpac yine güzel özetlemiş. hakimiyet yoksa tek taraflı bir gerilime yada ksılma diyelim daha düşük bir kiloyla olan kasılmadan daha iyi değildir.
kasılma çeşitlerini ele alırsak izometrik,izotonik ve oksotonik kasılma. kassal gerilmelerde izometrik,konsantrik ve eksantirik diye ayrılmakta.
İzometrik çalışmanın tekniği: kasın uzunluğu yada boyu diyelim sabit kalırken gerilimde artma meydana gelicek şekilde yapılan çalışmalara izometrik çalışma denir.
izometrik çalışma bir kas grubunu hareketsiz bir alan üstünde denemektir. dips gibi,barfiks gibi izometrik bir çalışma içinde değilsek yani cisim sabit değilse o zaman yaptığımız çalışma kas içi kordinasyon gerektiren bir çalışmadır (yukarıda tartıştığınız bench gibi)
kas içi kordinasyon çalışmalarında bu kordinasyonun iyi sağlanması için girilen kilolarda hakimiyet ve devamlılık şarttır.
fakat benchde yaptığınız çalışma gelişim adına değil kuvvet çalışması adınaysa o zaman iş değişir. genel kuv,özel kuv,dinamik kuv,statik kuv,bağlı kuv,mutlak kuv,max kuv,çabukluk kuv,ve kuvvette devamlılık tekniklerinden yaptığımız benchi tanımlayan max kuvvet çalışması yapıyorsak genel sistem olarakta tekrar çalışma,pramidal çalışma,dairesel çalışma,plimotrik çalışma bu çalışmalardanda tekrar çalışmalı kuvvet tekniği deniyorsak ozaman kas gerilimini zaten büyük derecede hissedemeyiz hissettiğimiz eklem tendon ve yoğunluğa bağlı kasılmadır.