Zayiflatan Bitki çeşitleri

Konusu 'Yağ Yakıcılar ve Yağ Yakımı' forumundadır ve wolveron2 tarafından 13 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. wolveron2
    Offline

    wolveron2 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2005
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar ithalat/kurumsal satış
    Yer:
    İSTANBUL/mecidiyeköy
    [FONT=&quot]Zayıflamak isteyen insanlar ile yapılan testlerin sonuçlarına göre, bu 7 özel bitki bir arada alındığında, kilo vermek isteyenlerin kabusu olan yiyecek ve içeceklerin vücuda vermiş olduğu kalorilerin etkisi inanılmaz ölçüde yavaşlamakta, ayrıca vücut yağlarını düzenleyen sistem de uyarılıp kamçılanmaktadır. Aşağıda bu 7 özel bitki ile ilgi açıklamaları okuyabilirsiniz.[/FONT]
    [FONT=&quot]GÜNEY AFRİKA HOODİA GORDONİİ BİTKİSİ[/FONT][FONT=&quot]
    Eğer şu ana kadar Hoodia Gordonii Bitkisi hakkında hiçbir şey duymadıysanız, hazırlanın.Çünkü bundan sonra oldukça fazla duyacaksınız.

    Hoodia Gordonii doğal bir iştah kesicidir. Her ne kadar bu bitki üzerinde son 30 yıldır çalışma yapılmakta olsa da, dünya ile tanıştırılması sadece 2004 yılında başlamıştır. Obeziteye karşı savaşta kullanılan doğal ürünlerin içinde en güçlü olanıdır. Güney Afrika' da Kalahari Çölü'nde yetişmekte olan kaktüs görüntülü bir bitkidir. Hoodia, bu bitkinin genel adi olmakla birlikte bu isim altında çok fazla çeşidi bulunmakta, ancak sadece GORDONII çeşidi iştahın kesilmesini sağlamakta ve açlığa dur demektedir. Bölge halkı da yıllardır bu bitkiyi çölde ava çıktıklarında bu amaçla kullanmaktadır.

    Hoodia Gordonii, salgı yolu ile beyine gönderdiği sinyallerle insana yemek yemiş ya da aç değilmiş etkisini vermektedir. Şu ana kadar yapılmış binlerce deneyde hiçbir yan etkisi saptanmamıştır.[/FONT]
    [FONT=&quot]AKSÖĞÜT KABUĞU[/FONT][FONT=&quot]
    Aksöğüt, Avrupa ağırlıklı olmak üzere, Orta ve Güneydoğu Asya ve ABD'de yetişmekte olan 20-30 metreye kadar ulaşan aslında ASPİRİN olarak bildiğimiz ağrı kesici ve ateş düşürücünün de çıkış noktası olan bir ağaç türüdür. Aksöğüt kabuğu içerdiği asit türleri sayesinde sindirim sistemini düzenler ve hareketlendirerek, sindirim tembelliğini önler.


    [/FONT]
    [FONT=&quot]PARAGUAY ÇAYI TOHUMU (YERBA MATE)[/FONT][FONT=&quot]
    Yerba Mate Güney Amerika da Brezilya, Paraguay ve Arjantin'in yarı tropikal tepelerinde yetişen bodur bir ağaç türüdür. 12 ay boyunca yaprak dökmeyen bu bitki yerliler tarafından Tanrı'nın Ağacı olarak da anılmakta iken Avrupa'da da Yeşil Altın olarak isimlendirilmiştir. Bunun sebeplerinin başında bitkinin sadece doğal bir enerji kaynağı olması ve vermiş olduğu inanılmaz zindelik gelir. Yerba Mate bitkisi inanılmaz bir şekilde 196 doğal bileşen içermekte ve bunların 144 adedi Yeşil Çayın da içeriğini oluşturmaktadır.

    Mountwest Üniversitesi Herbal Bilimler Bolumu Başkanı Dr. Mowrey ve ekibinin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda yapılan açıklamanın en can alıcı kısmında şunlar yazmaktadır.

    "Yerba Mate(Paraguay Çayı Tohumu) kısaca insana hayatinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli tüm mineral ve vitaminleri içermektedir"

    Yerba Mate'in içerdiklerinin sadece bir kısmı aşağıdaki gibidir: Vitamin A, C, E, B1, B2, B3, B5, B KOMPLEKS, Kalsiyum, Manganez, Demir, Selenyum, Potasyum, Magnezyum, Fosfor,15 farklı amino grup asit. Yerba Mate Illinosis Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucu Yeşil çaydan çok daha etkili bir antioksidan olarak lanse edilmiştir ve birçok kanser çeşidini yavaşlatıcı ve geriye döndürücü özelliği saptanmıştır.[/FONT]
    [FONT=&quot]GYMNEMA SYLVESTERE[/FONT][FONT=&quot]
    Güney Hindistan ormanlarında yetişen bir bitkidir. Harvard Üniversitesi ve London King College başta olmak üzere birçok kurum tarafından yapılan araştırmaların net sonucu olarak bu bitki yapraklarının "kan sekerini düzenleyici" özelliği ortaya çıkarılmış ve şu ana kadar tüm dünyada birçok Tip1 ve Tip2 diyabet hastası üzerinde kullanılmış ve son derece olumlu sonuçlar vermiştir.

    Bunlara ek olarak Gymnema Sylvestere bitkisi vücuttaki kolesterol miktarını ciddi ölçülerde azaltmaktadır. Bitki yaprakları ağızda bıraktığı tatlımsı özelliği ile kan şekerini normal seviyelere taşıyarak, yemek yeme isteğini frenlemektedir.[/FONT]
    [FONT=&quot]YAPRAK DÖKMEYEN KAMBOÇYA YEŞİL AĞACI BİTKİSİ (GARCİNİA CAMBOGİA)[/FONT][FONT=&quot]
    Güney Hindistan ve Kamboçya'da yetişmekte olan bir ağaca ait meyve türüdür. Önce ABD'de daha sonrada tüm dünyada zayıflama tabletlerinde kullanımının asıl sebebi içerdiği (-)-Hydroxycitric acid (HCA) dir.

    HCA yağ enzimlerinin etkisiz hale getirilmesine ayrıca yiyecekler yolu ile alınan karbonhidratın da yağ olarak depolanmasına mani olur. Bunların yanı sıra iştah kesici özelliği de saptanmıştır, insan bünyesine vermiş olduğu hiçbir yan etkiye rastlanmamıştır. 1 gram Kamboçya yeşil ağacı bitkisinin içermiş olduğu HCA'nın yaklaşık 250 gram civarında yağın depolanmasına mani olduğu laboratuar deneyleri ile kesinlikle ispat edilmiştir. Obezitenin en büyük ve güçlü düşmanıdır.

    REF: Lowenstein JM. Experiments with (-hydroxycitrate. In: Burtley W, Kornberg HL, Quayle JR, eds. Essays in Cell Metabolism. New York: Wiley Interscience, 1970, 153-66)[/FONT]
    [FONT=&quot]GUARANA[/FONT][FONT=&quot]
    Yaprak dökmeyen bir bitki olana Guarana, ilk olarak Amazon yağmur ormanlarında bulunmuş ve Amazon yerlileri tarafından çerez olarak ve açlığı giderdiği hissedildiği için kullanılmıştır. Guarana bitkisinin etken maddesi olan Guaranin, kafeine eş değer özellikler taşımaktadır, bunun yanı sıra bitki aslında Asya ve Sibirya Ginsengi'nin karışımı olan etkileri de göstermektedir. Bu bitkiler genelde atletlerin yarışlar önceleri ekstra doğal enerji depolamak için kullandığı ürünlerdir.
    Guaranin in kilo kaybı konusundaki faydası, metabolizmanın çalışmasını hızlandırması ve dışarıdan alınan yağ ve karbonhidratı enerjiye çevirmesi daha doğrusu bu döngüyü hızlandırmasından kaynaklanmaktadır. [/FONT]
    [FONT=&quot]YEŞİL ÇAY[/FONT][FONT=&quot]
    Çay "siyah", "oolong", "yeşil" ve "beyaz" olarak dört kategoriye ayrılabilir. Hepsi "Camelia Sinensis" adlı bitkinin yapraklarından elde edilir. Çayları farklı kılan üretim aşamasındaki fermantasyondur. Yeşil çay hiç fermente edilmez. Çayın en tazesi ve vücuda siyah çaydan daha faydalı olanıdır.

    Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kanser riskini azaltır. [/FONT]
      • [FONT=&quot]Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir. [/FONT]
      • [FONT=&quot]Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. [/FONT]
      • [FONT=&quot]Yeşil çay deri kanserine yol açan ültraviyole ışınların zararından korur. [/FONT]
      • [FONT=&quot]Tümörü küçültür. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Antioksidandır. [/FONT]
      • [FONT=&quot]Yeşil çaydaki antioksidan
        E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kolesterolü düşürür. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Tansiyonu ayarlar. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kan şekerini ayarlar. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Bakterileri öldürür. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Grip virüsünü öldürür. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Ağız kokusunu önler. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Stresi azaltır. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Gribi önleyicidir. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki kafein sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Performansı etkiler, yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır. [/FONT]
    • [FONT=&quot]İdrar söktürücüdür. [/FONT]
      • [FONT=&quot]İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kan damarlarını güçlendirir. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kan şekerini düşürür. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Diş çürümesini engeller. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Antioksidan olarak rol oynar. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Yaşlanmayı geciktirir. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil çay içindeki EGCG(Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal maddesayesinde[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Alzheimer'i önleyici [/FONT]
    • [FONT=&quot]Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak. [/FONT]
    [FONT=&quot]Yeşil Çay:[/FONT]
    • [FONT=&quot]Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Arterioskleroz riskini azaltır. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Deriyi besler [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kemik erimesini engelliyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Kilo verdirir. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Mide ve barsak problemlerini hafifletir. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Migreni geçiriyor. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. [/FONT]
    • [FONT=&quot]Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler. [/FONT]
    [FONT=&quot]İstenmeyen yağların %30'unu absorbe eder.[/FONT]
     
    mrydgd ve jan99 bunu beğendi.
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.494
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    yazı size ait değilse lütfen kaynak belirtiniz..
     

Sayfayı Paylaş