Bu tarif gerçekten çok hafif ve lezzetli, sindirimi oldukça rahat. Her saatte yenebilecek bir yemek. Malzemeler : Zeytinyağı Yarım kuru soğan 2 adet yumurta ( Değişebilir isteğe göre) Yarım domates 4-5 adet kabak Baharatlar Soğanlarımızı kare kare kestikten. Soğanlarımızın kızarmasına yetecek kadar zeytinyağına atıyoruz. Biraz pembeleştikten sonra yumurtalarımızı kırıyoruz soğanların üstüne yumurtalarımız biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız kabaklarımızı ve domatesi atıyoruz 1-2 kere karıştırdıktan sonra kapağımızı kapatıp pişmesini bekliyoruz. İsteğe göre tuz-karabiber özellikle pul biber atmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.. Kabak yemeğinin yanına yoğurt çok yakışıyor demedi demeyin..
1. yumartalı kabak degıl kabalık yumarta Anlamadıgım sey ıse kabak ve domatesi yumartadan sonramı atıyorsun?
Sen nasıl demek istersen öyle olsun. Sıra şöyle soğan-yumurta-kabak-domates.. Yumurta hafif piştikten sonra kabak ve domatesi atabilirsin.
Tavuk eklersek bence daha güzel olur. Ayrıca kabağı rendelemenizi öneririm, önceden rendeleyip yağda kızartıp yerdim çok güzel olurdu.
Tavuk eklenebilir tabi. Fakat rendelemein pek hoş olacağını sanıyorum sonuçta yağdan uzak durmak lazım