Yumurtalı Kabak

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Sainted tarafından 12 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Sainted
    Offline

    Sainted Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2012
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    53
    kabak.jpg

    Bu tarif gerçekten çok hafif ve lezzetli, sindirimi oldukça rahat. Her saatte yenebilecek bir yemek.

    Malzemeler :
    Zeytinyağı
    Yarım kuru soğan
    2 adet yumurta ( Değişebilir isteğe göre)
    Yarım domates
    4-5 adet kabak
    Baharatlar

    Soğanlarımızı kare kare kestikten. Soğanlarımızın kızarmasına yetecek kadar zeytinyağına atıyoruz. Biraz pembeleştikten sonra yumurtalarımızı kırıyoruz soğanların üstüne yumurtalarımız biraz piştikten sonra küp küp doğradığımız kabaklarımızı ve domatesi atıyoruz 1-2 kere karıştırdıktan sonra kapağımızı kapatıp pişmesini bekliyoruz. İsteğe göre tuz-karabiber özellikle pul biber atmanızı tavsiye ederim.

    Afiyet olsun.. Kabak yemeğinin yanına yoğurt çok yakışıyor demedi demeyin..
     
    mata bunu beğendi.
  2. hsyndmn
    Offline

    hsyndmn Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    1. yumartalı kabak degıl kabalık yumarta
    Anlamadıgım sey ıse kabak ve domatesi yumartadan sonramı atıyorsun?
     
  3. Sainted
    Offline

    Sainted Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2012
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    53
    Sen nasıl demek istersen öyle olsun. Sıra şöyle soğan-yumurta-kabak-domates.. Yumurta hafif piştikten sonra kabak ve domatesi atabilirsin.
     
  4. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Tavuk eklersek bence daha güzel olur.
    Ayrıca kabağı rendelemenizi öneririm, önceden rendeleyip yağda kızartıp yerdim çok güzel olurdu.
     
  5. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Hehehe abim benim afiyet olsun :D Diyet dönemine uygun düşük karbonhidratlı doyurucu bir öğün olmuş.
     
    Sainted bunu beğendi.
  6. Sainted
    Offline

    Sainted Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2012
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    118
    Ödül Puanları:
    53
    Tavuk eklenebilir tabi. Fakat rendelemein pek hoş olacağını sanıyorum sonuçta yağdan uzak durmak lazım :)
     

Sayfayı Paylaş