Yumurta Yemekleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Despo tarafından 1 Aralık 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    YUMURTA YEMEKLERİ

    Uyarı ! Bu Tarifler i Uygularken Tavayı Yakabilirsiniz Dikkatli Olun ..

    [​IMG]


    Patetesli Omlet

    Malzemeler:
    2-3 orta boy patates
    10 yumurta
    ½ demet maydanoz
    3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
    Tuz-karabiber
    Yapilisi:
    1) Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
    2) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
    3) 25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.



    -------------------------

    2 orta boy patates..
    2 yumurta...
    kaşar peyniri..
    isteğe göre sosis..
    1 adet domates

    Yumurta yemekten bıkanlar olabilir ama patatesli olunca ayrı bir güzel oluyor
    Önce patatesler küp şeklinde doğranır..
    İsteğe göres sosisler de küçük parçalar kalinde kesilir..
    sonra ayçiçek yağında (tercihen teflon) tavada hafif kızartılır..
    Sosisler kıvamına gelince (ya da patates kardeşler biz kızardık diye çığlık atınca) yumurtalar kırılır. Yumurta arkadaşlar pişmeye yakınken kabuğu soyulmuş domates de katılır. Son olarak da en üste kaşar sallanır..
    Sonra da pişer ve yersiniz..
    Arada içine kırmızı ya da karabiber atılabilir. Bir tutam tuz da atın tabi..
    Yeşil biber sevenler ondan da koysun..





    Gereçler:
    6-7 adet patates
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı zeytin yağı
    tuz
    karabiber
    2 çay kaşıgı pul biber
    3 diş sarımsak

    Yapılışı:
    geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.




    Ispanaklı Yumurta
    Malzemeler:
    500 gr. ispanak
    2 orta boy sogan
    ½ fincan siviyag
    6 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Yapilisi:
    1) Ispanaklari ayiklayip yikayin. Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin. Suyunu suzup ince ince kiyin.
    2) Soganlari irice rendeleyin. Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun. Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin. Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin. Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin.




    Beyaz Peynirli Yumurta

    Malzemeler:
    6 dilim beyazpeynir
    6 adet yumurta
    2 yemek kasigi tereyegi
    Karabiber
    Yapilisi:
    1) Peyniri, kucuk zar biciminde dograyin; kizdirilmis yagin icine atip aralarina da yumurtalari kirin.
    2) Uzerine biraz karabiber serpip ustu kapali olarak 3-4 dakika pisirin.


    Sade Omlet

    Malzemeler:
    6 adet yumurta
    6 yemek kasigi sut veya su
    1 cay kasigi tuz-biraz karabiber
    2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
    Yapilisi:
    1) Kalin dipli bir tavada (teflon veya celik tavada iyi sonuc alinir) yagi yakmadan kizdirin.
    2) Yumurtalari bir kaba kirip biraz cirpin; sut, tuz ve biber katin. Karisimi tavaya bosaltin. Yumurta sertlesmeye baslayinc, tavayi sapinda tutarak sallayin. Omletin dibi pembelesip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardimiyla iki kenarini ortaya dogru ust uste kavusturun ve servis tabagina aktirin.
    3) Omleti uce bolerek servis yapin.

    sütlü yumurtaGereçler:
    5 ad.yumurta
    1/2 lt.süt 1 ç.k tereyağ
    tuz
    kara biber
    Yapılışı:
    Yağsız tavada tereyağ eritilir üzerine süt konur,süt kaynamaya başlayınca yumurtalar tek,tek kırılarak karıştırılır.15 dakika sonra sulanması bitince ocak kapatılıp sıcak sıcak servis edilir.


    uyuyan patates

    Gereçler:
    6 adet patates
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı zeytin yağı
    tuz
    karabiber
    2 çay kaşıgı pul biber
    3 diş sarımsak

    Yapılışı:
    geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.


    Kaygana

    Gereçler:
    Yumurta 6 adet 300 gram
    Süt 1 1/2 su bardağı 300 gram
    Un 1 su bardağı 110 gram
    Tuz 1 2/3 tatlı kaşığı 10 gram
    Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram

    Yapılışı:
    Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koy, sarı ve beyazı karışana değin çırp, sütü kat, karıştır. Unu, yumurta süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekle, tuzu koy, karıştır. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, ısıt. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dök, kapağı kapat, alçı pembeleşince çevir, diğer yüzünü de kızart. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam et. Pişmiş parçaları üst üste koy, üçgen şeklinde altı parçaya böl.
     
    Reddie, umutn, yeşill ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. Savaşcı
    Offline

    Savaşcı Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    646
    Beğenileri:
    255
    Ödül Puanları:
    0
    saol hayal ettim şimdi baya güzel olabilirrrr
     
    onur10 bunu beğendi.
  3. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    :confused: Bunlar kalorisi yüksek besinler değil mi ?

    Body çalışırken iyi de sanırım fazla kilosu olanlar için önerilmez, değil mi ?
     
  4. onur10
    Offline

    onur10 Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Bende sürekli yumurta yiyorum deniyicem bir kaçını teşekkürler :)
     
  5. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    575
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    yumurta yememi kolaylaştırabilir sağol :)
     
  6. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Bende bizim yörenin bir yemeğini eklemek istiyorum. Kendi yaptığım şekilde anlatıcam. Öncelikle 1-1.5lt suyu tencerede kaynatın. Daha sonra ben 3 yumurta kullanıyorum yumurtaları suyun içine kırın. karıştırmayın öylece bırakın. Yağda kızarmış yumurta gibi oluyor ve 0 yağ ile yapılıyor. Daha sonra pişen yumurtaları süzen bir kepçe ile alın ve bir tabağa koyun. Üstünü tamamen kapatacak şekilde yoğurtla kaplayın. Tercihen üstüne nane, kırmızı biber vb. baharatlar ekleyebilirsiniz. Sonuç yağsız yoğurtla yaparsanız 0 yağ, yumurta ve süt proteini ve kalsiyum. (Not: bunu yazarken yaptım pc nin önünde yazıyı bitirmemi bekliyor) :D
     
    yeşill bunu beğendi.
  7. veveve
    Offline

    veveve Üye

    Katılım:
    3 Mart 2007
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    yumurta yerken zorlanıyordum bunlar iyi çözüm olabilir sağol.
     
  8. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    779
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Yumurtanın beyazını Haşlayarak yemek biraz zor oluyor gerçekten
    Ben şöle yapıyorum ,
    1 tam 9 tane yumurtanın akını bir kaba boşaltıyorum ,
    tavaya bir yemek kaşıgı kadar zeytinyağı döküyorum,
    Eğer fazla gelirse ufak bir kaba fazla gelen zeytinyağını boşaltıyorum ,
    piştikten sonra üzerine karabiber ekliyorum.
    Haşlamaktan sıkılanlara öneniririm.
     
  9. batgun
    Offline

    batgun Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    299
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0

    ismi bizim buralarda "çılbır" bu yemeğin..tadı bana göre güzel ama iğrencek kişi çok olur eminim
     
    draft bunu beğendi.
  10. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    batgun abi teşekkürler ismini unutmuştum saolasin :D
     
  11. motunx
    Offline

    motunx Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Un olarak tam buğday unu kullanmanızı tavsiye ederim.
     
  12. rei
    Offline

    rei Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2008
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    merabalar bende kendim bi yemek kesfettim ama bir sorum var acaba vücuda dokunurmu die çünkü biraz karıstırdım gibi geldi bana
    eklediklerim:
    önce tavuk suda haslıorum iice suyunu çekene kadar . tavuk suyunu çekince tavaya 80 gram light ton balıgı atıorum ikisini beraber kavuruorum en sonda ( tavam küçük oldugu için ) içine 1 adet yumurta kırıp 0 yag katarak pişirip yiyorum çok besleyici gibi geldi ama üstadlarıma sorayım dedim genede. bunlar midede tetikleyici etki yaparmı bulantı yada zehirlenme gibi?
     
  13. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel tarifler mutlaka uygulayacağım..
    Ayrıca ton balığıyla yumurtayı karıştırıncada lezzetli oluyor..
     
  14. yeşill
    Offline

    yeşill Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2010
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Bu tarif çok iyi, zorlananlar için şöyle bir önerim olacak, yumurtayı kaynamış suya atınca dağılıyor ancak suya yumurtayı atmadan önce biraz sirke dökerseniz dağılmayı engelliyor. Ben bu tarifi yaparken suyun içine sirke, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz atıyorum sonra yumurtayı kırıp pişiriyorum. Pişen yumurtaları kevgir yardımıyla tabağa alıp yoğurt ekliyorum, kokusundan rahatsız olmam diyorsanız sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz.
     
    Setenay bunu beğendi.
  15. ahznlich
    Offline

    ahznlich Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Arkadaşlar ben yumartayı yaparken kaşar peynirinini kullanıyorum kilo almaya çalışan arkadaşlar kaşar peynirinde kalori çok yüksek birde yumurta eklenince tabi.
     
  16. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    dün kendim için yeni bişeydenedim 2 yumrtayı kırdım üstüne yulaf ezmesi , lor birde muz ekledim karıştırdım mikrodalga fırınaatım 2dk pişirdim güzel oldu normal haşlanması 10 dk sürüyor bu yumurtanın bu hızlı oldu çok hoşuma gitti
     
  17. alperkaan
    Offline

    alperkaan Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2009
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    aynısını bizim spor salonundaki hoca yapmıştı ardından mide zehirlenmesi geçirdi.
     
  18. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    adi: çılbır
     

Sayfayı Paylaş