Yulaflı Protein Pankek ( Resimli )

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve BaLy0z tarafından 12 Ocak 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 33 üye.
  1. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    100 gr yulaf
    2 tam yumurta - 1 tane beyazı
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    vanilya(miktar isteğe göre koyulabilir.Çok koyulmaması tavsiyemdir)

    Hazırlanışı: Öncelikli olarak yumurtaları ve sütü bir kaba koyun ver çırpın. Üstüne yulafı,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın. Teflon tavayı hafif yağlayarak yemek kaşı ile teflon tavaya azar azar karışımımızı ekliyoruz.Hafif kızardıktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
    Not:Yumurtayı az koymamızın sebebi kıvam ile ilgilidir. Fazla yumurta koyarsak, koyu kıvamı yakalamak için daha çok yulaf koymamız gerekir ve fazlaca pankek elde etmemize sebeb olur.Bitirmekte güçlük çekebilirsiniz :)
    Yulaf: 60 gr karbo - 12 gram protein
    yumurta: 12 gr iki tam yumurtadan, 4-5 grm civarı beyazdan= 17 gr pro
    1 bardak süt: 7 gr civarı protein
    * Yerken çay ve peynir ile beraber yiyiniz. Hem protein oranını arttırmış olurz. Hemde daha lezzetli bir şekilde yeriz :)
    * Yulafı mutfak robotu ile toz haline getirmenizi tavsiye ederim. Yoksa yulaf parçaları pankekte hoş durmuyor. Bence :)
    * 1 paket kabartma tozu yaklaşık 30 gr. İçinde 8-9 gr karbo bulunur. Vanilyanın Karbo. oranı daha yuksek oldugu için az kullanıyoruz.
    P8314791.JPG
     
    Son düzenleme: 12 Ocak 2014
    cngrs, RedHacker, ADANALI1980 ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. NEBUKADNEZAR
    Offline

    NEBUKADNEZAR Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2013
    Mesajlar:
    554
    Beğenileri:
    245
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar,şu pankek yapmayı merak ediyordum,bunu deneyeceğim : ) teşekkürler :)
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  3. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Güzel tarif vermişsin ama atladığın nokta yulafı robotla çekerek toz hale getirirsek içindeki lifler kaybolur yulaftan sadece karbonhidrat alırız. Tarif güzel olmuş ama yulafları ezerek ilave etsek olmaz mı? :)
     
    dennyd bunu beğendi.
  4. NumLock
    Offline

    NumLock Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    samsun
    Tadı nasıl ?
     
  5. prostarkztr3
    Offline

    prostarkztr3 Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2012
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    öyle bişey yok
     
  6. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Birkaç yerde duymuştum şuan kafam karıştı doğrusunu bilmiyorum
     
  7. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Öyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Olacagını da zannetmiyorum :) Robottan geçir gönül rahatlıgı ile. Herhangi bir besin kaybı söz konusu değil.
    --- Mesaj birleştirildi, 12 Ocak 2014 ---
    Tadı bana göre mükemmel diyebilirim. Vanilya yulafın kokusunu alıyor. İsteğe bağlı olarak yaparken şeker de ilave edebilrsiniz. Ama bu sporu yapan bizlere verdiğim tarif idealdir.
    --- Mesaj birleştirildi, 12 Ocak 2014 ---
    Geç kalmadan denemeni tavsiye ederim. :) Yapılışı pratik ve yulaf yiyemeyenlere alternatif olabilir.
     
    3duLa bunu beğendi.
  8. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Teşekkürler o zaman en kısa zamanda denemeliyim :)
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  9. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Hiç zaman kaybetme :) Afiyet olsun
     
  10. sosunaverenso
    Offline

    sosunaverenso Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    Eline saglik arkadaki nutella ilede iyi gider :D hangi ogun icin ideal slzce ?


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
    umit.bozkurt ve BaLy0z bunu beğendi.
  11. Foust
    Offline

    Foust Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2014
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Kocaeli
    Bir konu açtım yardım edebilirseniz sevinirim beyler
     
  12. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben sabah kahvaltısında yiyorum genelde. Aslında her öğünde gidebilir diye düşünüyorum. Karbonhidrat zaten kaliteli karbo. Her öğüne ideal bence ancak tartışılır tabi..
     
    sosunaverenso bunu beğendi.
  13. neverbackdown.
    Offline

    neverbackdown. Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenileri:
    672
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Çok güzel olmuş ya tam bunun gibi birşey arıyordum hem şeker yok hemde proteini yüksek tam bir ara öğün besini okula götürür yerim arada çok teşekkürler.
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  14. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Şimdiden afiyet olsun :) Ayrıca içine peynir de rendeleyebilirsin. Eğer peyniri yanında götürmek zor gelirse.
     
  15. Fatih YILMAZ
    Offline

    Fatih YILMAZ Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2014
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Trabzon
    güzel tarif .)
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  16. NumLock
    Offline

    NumLock Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    samsun
    Dostum 100 gramı neye göre ayarladın yulafta ?
    Su bardağı ile hesaplayıp bana söylermisin kaç bardak olduğunu
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  17. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yaklaşık 1 su bardağı yulaf 80-85 gram. Ona göre ayarlayabilirsin. Ama ben yulafı robottan geçirip un haline getirdim. Robottan geçirilmiş halinde 1 su bardağı 100 gr gelir sanırım. İçim rahat olsun diyorsan, 1 su bardağının ardından az bir şey daha at. Gramajlara aşırı takılma. Ufak tefek şeylerden bir şey olmaz. Afiyet olsun :)
     
  18. NumLock
    Offline

    NumLock Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    samsun
    Robottan geçmiş helinde 1 su bardağı yapıcam o zaman teşekürler.
     
    BaLy0z bunu beğendi.
  19. NumLock
    Offline

    NumLock Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    samsun
    Dostum bu çok sıvı oldu
    2 tam yumurta koydum.Birininde sadece beyazını ama sıvı oldu
     
  20. BaLy0z
    Offline

    BaLy0z Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Sıvı olduğu zaman yulafı biraz daha ekle. Sütü de fazla koyma o zaman sıvı olmaz. Sıvı olunca yulaf eklersin katı olunca süt eklersin. O şekilde dengelersin.
     
    ADANALI1980 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş