Yulafı böyle tüketin.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve mevsres tarafından 10 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 20 üye.
  1. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Arkadaşlar bazı insanlar görüyorum yulafı fırının içine koyup ısıtıp yiyorlar, ben bir kere öyle denedim neredeyse kusacaktım, ben hayatta yulafı öyle yiyemem.

    Tavsiyeme gelecek olursak, sabah yiyeceğiniz yulafınızı akşamdan bir kaseye koyun, üstünü biraz geçecek şekilde soğuk Light sütünüzü ekleyin ve buz dolabına koyun.

    Sabah kalkın zaten sütü içine çekmiş olacak, biraz karıştırıp soğuk soğuk afiyetle yiyebilirsiniz, özellikle yaz aylarındayız dondurma gibi oluyor resmen.

    İsterseniz içine bal da katabilirsiniz.
     
    cngrs ve Kadirzm45 bunu beğendi.
  2. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Bence bekleterek kötü oluyor.Boğazımdan geçmiyor.Ben yulafa sütü koyduğum an yemeye başlıyorum.
     
    wixxx ve DrBurakkk bunu beğendi.
  3. ZWEX
    Offline

    ZWEX Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yulafı sütle biraz ısıtırım sonra içine yarım muz ve biraz bal katarım çok güzel olur
     
  4. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    soguk sutle talas gibi oluyor. bir sure sonra da vicik vicik bir kivama geliyor. tulaf icin favori tarifim:

    sicak sut+yulaf+muz+tarçın

    baska turlu yenmiyor. muz yerine bazen incir,kuru uzum ve kayisi koyuyorum ama muzun yerini tutmuyorlar.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    Valgas bunu beğendi.
  5. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Arkadaşlar yulafın çok yüksek ısıda besin değerlerini kaybettiği ne kadar doğru?
     
  6. terzi312
    Offline

    terzi312 Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Birçok ürün çok yüksek ısıda besin değerlerini kaybedebilir.Doğal olarak bu yulaf içinde geçerlidir.
     
  7. Mr.Simith
    Offline

    Mr.Simith Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2014
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar light musli tüketsek yulaf yerine olur mu? bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum
     
  8. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Ama öyle böyle değil besin değerlerini baya kaybediyormuş. Ciddi bir şekilde.
     
  9. Mr.Simith
    Offline

    Mr.Simith Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2014
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Beyler ,arkadaşlar light musli tüketsek yulaf yerine yeterli olur mu ya da muslinin zararları var mı? bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum
     
  10. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Müsli başka şey Yulaf başka şey, hiçbir şey Yulafın yerini tutamaz.

    Müsli dediğiniz şeylerin içinde bir sürü kuruyemiş falan var sadece bir miktar yulaf var.
     
  11. Mr.Simith
    Offline

    Mr.Simith Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2014
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Sayın Mevres,
    Sadece soruyorum tüketsek faydası olur mu antreman öncesinde
     
  12. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Yok Yulaf yerine tüketsek nasıl olur dediniz siz. :)

    Müsli dediğim gibi tavsiye etmem içerisinde bir sürü kuruyemiş var, meyve var. Bunların fazlası zarardır, yağlandırır sizi.

    Yulaf tüketin daha iyi, Yulaftan daha iyi kaliteli karbonhidrat tanımam.
     
  13. Coni Bravo
    Offline

    Coni Bravo Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bursa - Karabük
    danone yoğurtlar var meyveli, ben en çok şeftalili olanını tercih ediyorum yulafla, şeftalili yoğurdu karıştırıyorum üstüne de kuru üzüm atıyorum, kuru kayısı dilimliyorum birazda oohh şahane oluyor. :)
     
  14. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Doğal olsa Tavsiye edilirdi, ama içerisinde şeker olduğu konusunda şüphem yok. :)
     
  15. flyod
    Offline

    flyod Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    147
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    bakü
    pişirip mikserden geçirerek içen sadece ben miyim?
     
  16. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Sabah 60 gr lifalif, 1 tam yumurta, 3 yumurta beyazını ve pul biberi çırpıp tavada omlet yapıyorum. Yumurtayı soymak, lifalifi sade yemek işkence oluyordu. Birde gün içinde bir miktarı yoğurtla karıştırıp yiyorum.



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. omrfk
    Online

    omrfk Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2014
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Elma da rendeleyebilirsiniz guzel tat veriyor
     
  18. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    680
    Beğenileri:
    512
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Yeni bir teknik buldum beyler. Hani yulafa su ya da süt ekliyoruz ya bu gün bir adet elmayı kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp Blender'dan geçirdim ve su kıvamına geldi, daha sonra o suyun içine yulafı attım geri kalan kısmını da süt ile dengeledim beklettim ve o şekilde tükettim harika oldu. :)

    Yeşil elma kullanmayın ekşi oluyor.
     
  19. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar şimdiye kadar yediğiniz şekilleri unutun. en kolay ve pratik yolunu anlatıyorum.

    100gr yulaf + 400-500ml süt+ 1 muz u blender'a koyup 1 2 dakika karistiriyoruz sonra bardaga döküp içiyoruz. iyi gunler
     
  20. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    19 mesajda en az 15 yulaf yeme tarifi yazilmis,bosverin öylesini böylesini herkez damak tadina göre nasil istiyorsa öyle yesin:)deneye yanila bu spora gönül vermis birisi mutlaka damak tadina uyan bir Tarif kendince bulucaktir,yeterki bu sporda daimi olsun:)
     
    ZWEX ve requ. bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş