Ton balıklı makarna salatası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve GokerAmca tarafından 12 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. GokerAmca
    Offline

    GokerAmca Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2010
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Protein kaynağı tonbalığı ve karbonhidrat kaynağı makarna bir arada!

    Malzemeler;
    1 adet domates
    1 adet salatalık
    maydanoz
    mısır
    ton tablığı
    tercihe göre makarna(benim tercihim boncuk makarnadır)

    hazırlanışı;
    Makarnamızı kaynamış suya atıp suya biraz zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra arada bir karıştırarak 7-10 dakika kaynatıyoruz, bir yandan tonbalığımızı süzüp süzgecin içerisinde konserve mısır ile karıştırıyoruz. daha sonra domatesi ve salatalığı küp küp kesip ve maydanozu ince ince kıyıp derin bir kapta karıştırıyoruz. haşlanan makarnayı,ton balığını ve mısırı ilave edip karıştırıyoruz, oda sıcaklığında 5-10 dakika beklettikten sonra buz dolabında 20-25 dakika soğutup afiyetle tüketiyoruz:)
     
    mfd bunu beğendi.
  2. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    makarnayı sıcak yesek olmazmı soğuk yiyemiyorum tadı iğrenç oluyor :)
     
  3. Venomanic
    Offline

    Venomanic Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Her sabah kahvaltıda benzer bir tarifi tüketiyorum. Makarna, domates ve ton balığı mükemmel bir ahenk oluşturuyor.
     
  4. GokerAmca
    Offline

    GokerAmca Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2010
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    kahvaltıda tonbalığımı... ilginç bir tercih
     

Sayfayı Paylaş