Evet arkadaslar benim evde devamli yedigim tavuk , hindi gogus marine seklini anlatacagim.Yapmasi cok basit, artik tavuk/hindi gogus yemek zevk haline gelecek.
Malzemeler:
500 gram tavuk/ hindi gogus Ince file (Julien bicim galiba )seklinde kesilmis olacak, asagi yukari 14/16 parca
100-125 gram gr yagsiz yogurt
1.5 tatli kasigi Kirmizi aci toz biber
yarim cay kasigi sarimsak tozu
yarim cay kasiyi limon suyu
1 yemek kasigi kasik karisik meksika baharati (veya steak baharati karisimi), mutlaka turkiyede vardir
bunlari bi kasede guzel karistiriyoruz, sonra 8 parca olan tavugumuzu/hindimizi icine atiyoruz ,iyice marine ediyoruz, etler yogurtla kaplaniyor.
Pisirme: Teflon tavada ,tavamizi az yagliyoruz etler yapismasin diye...
Kizgin tavaya etleri koyuyoruz, normal sekilde kizartiyoruz.Afiyetle yiyoruz, yanina pilav ile tam bir ziyafet oluyor, ayrica ben cin usulu aci sos ile yiyorum , daha fazla bi lezzet katiyor.Bildiginiz biber sosu aslinda.
Dipnot: tavanizi sakin cok yaglamayin. Sadece etlerin yapismasini onleyecek kadar.
goruntu asagi yukari bu sekilde oluyor. etler de bu buyuklukte ayni sekilde kesilmeli:
Son düzenleme: 11 Eylül 2012