Tavuk gogus marine , uzak dogu usulu , cok lezzetli

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve serdar2 tarafından 11 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    Evet arkadaslar benim evde devamli yedigim tavuk , hindi gogus marine seklini anlatacagim.Yapmasi cok basit, artik tavuk/hindi gogus yemek zevk haline gelecek.

    Malzemeler:

    500 gram tavuk/ hindi gogus Ince file (Julien bicim galiba )seklinde kesilmis olacak, asagi yukari 14/16 parca

    100-125 gram gr yagsiz yogurt
    1.5 tatli kasigi Kirmizi aci toz biber
    yarim cay kasigi sarimsak tozu
    yarim cay kasiyi limon suyu
    1 yemek kasigi kasik karisik meksika baharati (veya steak baharati karisimi), mutlaka turkiyede vardir


    bunlari bi kasede guzel karistiriyoruz, sonra 8 parca olan tavugumuzu/hindimizi icine atiyoruz ,iyice marine ediyoruz, etler yogurtla kaplaniyor.

    Pisirme: Teflon tavada ,tavamizi az yagliyoruz etler yapismasin diye...
    Kizgin tavaya etleri koyuyoruz, normal sekilde kizartiyoruz.Afiyetle yiyoruz, yanina pilav ile tam bir ziyafet oluyor, ayrica ben cin usulu aci sos ile yiyorum , daha fazla bi lezzet katiyor.Bildiginiz biber sosu aslinda.

    Dipnot: tavanizi sakin cok yaglamayin. Sadece etlerin yapismasini onleyecek kadar.



    goruntu asagi yukari bu sekilde oluyor. etler de bu buyuklukte ayni sekilde kesilmeli:


    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 11 Eylül 2012
    leecH bunu beğendi.
  2. Cup
    Offline

    Cup Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2012
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    steak baharati yerine kasaplarda tavugu soslamak icin kullanilan sos var oda cok lezzet katiyor kahverengi toz birsey isterseniz satabilir tada hediye edebilir :)
     

Sayfayı Paylaş