MALZEMELER:
-1/2 derisiz tavuk göğsü
-3 su bardağı yağsız süt
-2 yk mısır nişastası
-2 yk toz tatlandırıcı
-5/6 damla vanilya aroması
-3/4 damla damlasakızı aroması(arzuya bağlı)
Tavuk bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır.iyice didiklenerek soğuk su dolu bir kaba alınır.Suyun içinde incecik iplikler haline gelene dek didiklenir.Akan soğuk su altında bir elek içinde tavuk kokusu çıkıp tamamen liflerine ayrılana dek yıkanır ve tekrar su dolu bir kapta bekletilir.
Süt ve nişasta sürekli karıştırılarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca suyu süzülen tavuk eti eklenir.beraber yaklaşık 15dk daha pişirildikten sonra aromalar ve tatlandırıcı eklenerek altı kapatılır.
Arzu edilen kalıplara dökülerek ılındıktan sonra buzdolabına alınır.
Soğuduktan sonra tarçınla servis edilir.