(Tavada--Ya da Fırında) yağsız soslu tavuk göğsü

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve poetwhitebird tarafından 17 Nisan 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. poetwhitebird
    Offline

    poetwhitebird Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2006
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar yaklaşık bir tavuğun bonfile halindeki göğsü alınır. Başka bir yere Bir kasede iki kaşık zevkinize göre biber yada domates salçası konur.Üzerine karabiberi, tuzu, pulbiberi,ve köri gibi baharatları konur.İki -üç diş sarmısak dövülerek üzerine eklenir.Kasedeki bu karışım sizin tercihinize ve salçanın çözülümüne göre suyla seyreltilerek hazırlanır.Bu sosu tavada yada fırın tepsisinde(ben fırını tercih ediyorum)dizdiğimiz tavukların göğüslerinin ;) üzerine döküyoruz.Yemeğin miktarını artırmak ve de karbonhidratı da eklemek için iki yada üç ne kadar isterseniz patatesi para para keserek aralara serpiştiriyoruz.Yeşil biberleri ve isterseniz domatesleri de koyup fırına veriyoruz.Fırın olmazsa tavada üzeri kapatılarak pişiriliyor.
    Hem protein olarak değerli hem de patates ile doyarak ekmeğe ihtiyaç göstermiyoruz.
    Afiyet şeker bal olsun kardeşlerim.
     
    dumbelpress bunu beğendi.
  2. ahmetuygur
    Offline

    ahmetuygur Üye

    Katılım:
    14 Mart 2006
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    işletmeci
    dostum pul biber kilo yaprmı yaw ben pul bibersiz agzıma bişey sürmüorum antepliyiz acı severiz :lol:
     
  3. poetwhitebird
    Offline

    poetwhitebird Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2006
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ben hiç öyle birşey duymadım.Tek mantıklı yaklaşımı acı iştahı artırabilir ona bağlı fazla yemekten kilo aldırabilir .Şöyle bir bakındım baharatlara ait kalori cetveli de yok.
     
  4. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    tavuk tavuk tavuk icimiz disimiz tevuk oldu birde bunu deneyelim de elimizde alternatif olsun :?
     
  5. ahmetuygur
    Offline

    ahmetuygur Üye

    Katılım:
    14 Mart 2006
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    işletmeci
    evet ama co kseviorum en yapm
     
  6. poetwhitebird
    Offline

    poetwhitebird Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2006
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk yemekten kanatlar çok gelişirmiş ama uçulamazmış.. :lol: :lol:
     
  7. mudkicker
    Offline

    mudkicker Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2006
    Mesajlar:
    478
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Pul biber yağ yakımını tetikliyor...
    Ayrıca trunçgillerden dafa fazla C Vitamini var. Özellikle yazın C vitamini almak lazim.
    Bide K vitamini bol vardi sanirim...

    Ama şu var. Kırmızı biber yerine kremit tozu, biber sapı, defne yaprağı ve hatta hayvan gübresi yeme ihtimalimiz çok yüksek.
     
  8. FoRSaKeN
    Offline

    FoRSaKeN Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Istanbul
    Aksine, araştırmalar göstermiştirki acı tüketimi matabolizmayı hızlandırmaktadır. Buda kalori kaybını bir ölçüde arttırmaktadır. ;)
     
  9. Muhammet Karameşe
    Offline

    Muhammet Karameşe Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2013
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Managament Trainee MT
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    PEKİ BU TARİFE HİÇ ZEYTİNYAĞI KULLANILMAZ MI ARKDAŞLAR .
     
  10. Lifeisbeautifulwithboxing
    Offline

    Lifeisbeautifulwithboxing Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Fırında hangi ayarda ne kadar duruyor?
     

Sayfayı Paylaş