evet arkadaslar 1 lt sütü tencereye koyarsınız icine 5 corba kasagı protein atarsınız hani bizim icin altın kadar degerli olan protin sonra kısık ateste karıstırmaya baslarsınız 20 dk sonunda bir tabaga koyarak buzdolabına sogumaya bırakırsınız.ve kasık kasık yersiniz.
yanliz kullandigimiz protein tozlarini isitirsak, kaynatirsak, yada firinda pisiriersek, protein degerlerini bir bolumunu kaybederler. protein tozunu yagsiz sute koyup karistirirsaniz daha mantikli olur, tadida degismez, ayni seyleri karisticaksiniz cunku.
puding tozları varya arkadaslar onları pişirmek yerine yagsız sütle karıstırın icin aynı sey eger pişirince ısıtınca protein degerlerinin bir kısmı gidiyorsa ozaman yumurtayı sen cig olarak yiyorsundur eee onuda pişirince ısıtınca protein degerinin bir kısmı gider herhalde öylemi gidiyormu.
evet bircok besinin protein degeri pisirildigi zaman duser, o yuzden pismis 100 gr tavukta filan protein var fln diye yazilir. ama protein tozlarinin pisirilmesi baska bir olay. protein degeri dusmesin diye whey proteinlerin isitilmadan isleme teknikleri vardir ki bu sirf maddeyi daha kaliteli bir hale getirmek icin yapilir.Cold-Filtration denir mesela umarim aciklayabilmisimdir.
arkadaslar elimde kalmıs perfect isopure vardı, son kullanma tarihine 1 ay kala (vanilyali , tadını sevmedigim icin kullanamadım ve bu tarıhe kadar kaldı) puding yapıp arkadaslarla yiyelim dedik ve sonuc cok kotu oldu. birincisi eger vanilyali ise kesinlikle cikolatalı puding e karıstırmayın aglarsınız ikincisi eger fazla ilave ederseniz erimiyo ve cok katı bi hal alıyor. bence suya veya sute ilave edip içemeye devam edin
aynen vanilyalıysa tozunuz öle bi hata yapmayın,olduda yaptınız bitirmeye çalışmayın, olduda bitirdiniz evde kesinlikle soda bulundurunuz bi arkadaş yapmışta