Protein Keki

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Despo tarafından 13 Kasım 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Protein Keki

    700 gr yumurta aki
    100 gr. yulaf ezmesi
    60 gr. Un
    1 Muz
    20 gr badem
    20 gr seker
    1 Çay kaşigi tarçın
    1 Çay kaşigi vanilya


    Hepsı karıstırılır ve 40 dakika 190 derecede pişirilir. Halen denemedim deneyince yazarim ;)
     
  2. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Protein keki 2

    400 gr Yumurta akı
    60 gr Whey Protein
    75 gr . Yulaf ezmesi
    50 gr. Badem
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    4 Çay kaşığı süt
    10 gr. Kakao (tozu)

    45 dakika 185 derecede
     
  3. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    ya abi 700 veya 400 gr yumurta akini nasil anliycaz :oops:
     
  4. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Sadece yumurta beyazi satin alma imkani yokmu ? ( egg whites) ? Bu arada simdi yapiyorum keki :D
     
  5. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    malesef YOK :evil: :evil:
     
  6. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Bir tane mutfak terazisi sorunu çözecektir sanırım.
     
  7. StRoNgMaN
    Offline

    StRoNgMaN Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2005
    Mesajlar:
    462
    Beğenileri:
    73
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    sporcu
    Yer:
    istanbul
    cok leziz,tesekkürler ,uper
     
  8. zaen83
    Offline

    zaen83 Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2006
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Bende annemle yaptığımız soya unlu kekin tarifini vereyim. 8)

    375 gr Soya Unu
    4 adet Yumurta
    200 gr Şeker (daha az koyulabilir ama tadı kötüleşiyor)
    190 ml Soya Yağı
    190 ml Süt
    1 paket Vanilya
    1 adet Taze sıkılmış bol sulu Portakal Suyu
    Biraz rendelenmiş portakal kabuğu
    1 adet Kabartma Tozu

    Önce şekerle yumurtalar karıştırılıyor. Sonra soya unu ilave ediliyor. Biraz daha karıştırdıktan sonra soya yağı ve süt ekleniyor. Biraz katılaştıktan sonra portakal suyu, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu ekleniyor. Hamur çok sert olmayana kadar karıştırılıyor. Karıştırdıktan sonra 180' lik fırında 40 dakika pişirilir.

    Portakal sayesinde tadı çok güzel oluyor.
     
  9. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    herkes soya unlu tariflerini paylasmıs.. tesekkurler herkese..
    ancak benım bir sorum var.

    sanırsam omlet yaparken bir miktar un kullanılabiliyor koyulaştırmak için.. (börek kıvamına gelsin diye)
    omlette beyaz un yerine soya unu kullanılabilir mi? bu konuda deneyimi olan var mı?
     
  10. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    piyasada satılan konsantre yumurta var yanlış hatırlamıyorsam 3 çeşit yumurta akı yumurta sarısı ve akı ile sarısıkarışık şekilde migrosta gima vs yerlerde bulunuyor
     
  11. izzet
    Offline

    izzet Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2005
    Mesajlar:
    508
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    Body_Land
    tarifleri deneyen varmi tadlari nasil?
     
  12. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    575
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    protein tozu çok hassas bi yapısı olduğu için fırında değerini kaybeder diye duymuştum.... bence protein tozunu tarife karıştırmak yerine ayrı olarak içilmesi daha mantıklı gibi geldi ....sizce
     

Sayfayı Paylaş