protein barı yaptım...

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve megadave tarafından 10 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. megadave
    Offline

    megadave Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    http://imageshack.us/photo/my-images/841/fotoraf0430.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/687/fotoraf0432.jpg/

    evet arkadaşlar protein barı yapımında bu ilk denemem ancak bir sorun var tam bar gibi olmadı sert değil çok yumuşak birleşmemiş ve dağılıyor yani elinize alıp yiyemiyorsunuz ancak kabın içinde çatalla yiyebiliyorsunuz, ben bunun bir parçasını alıp götüreyim antrenman sonrası yerim diye bir olay yok ama yok ben eve gelince ya da evde ara öğün olarak yerim diyorsanız buyrun basit tarifime çünkü tadı hiç fena değil :)

    öncelikle malzemeleri yazayım (bu arada mutfak tartım olduğu için hepsini tek tek tartıp hesapladım)

    4 ölçek çikolatalı whey protein - 120 gram (ben sadece çikolatalıyla denedim diğer aromalarla nasıl olur bilmem ama çikolatalı güzel oldu)
    yarım su bardağı yulaf ezmesi - 40 gram kadar
    2 dolu tatlı kaşığı fıstık ezmesi - 40 gram kadar
    2 tatlı kaşığı bal - yaklaşık 30 gram kadar
    3/4 su bardağı yağsız süt - yaklaşık 100 ml
    üstüne de süs olsun diye biraz fıstık (yaklaşık 30 gram kattım bunu da) ve hindistan cevizi

    önce geniş bir kap alıp proteinleri içine döküyoruz sonra üstüne yulaf ezmesini katıyoruz ve karıştırıyoruz, daha sonra fıstık ezmesi ve balı da ekliyoruz üstüne yalnız fıstık ezmesini ben biraz sıvı hale gelmesi için mikrodalgada 2 dakika ısıttım ve hafif sıvı kıvamına getirdim sizde mikrodalgada veya ocakta ısıtarak biraz sıvı hale getirebilirsiniz çünkü öteki türlü karışması daha zor oluyor, bunları iyice karıştırıyorsunuz fıstık ezmesi ile balı iyi dağıtmaya çalışın çünkü bar dağılıyor yoksa, üstüne sütü de ekliyorsunuz bu sefer hafifi çamurumsu bir kıvam alıyor yine iyice karıştırın daha sonra boş bir kaba dökerek her yeri eşit şekilde dağıtın, üstüne fıstık ve hindistan cevizi ekleyebilirsiniz ben kendime göre barları 5 eşit parçaya böldüm ama burası tamamen size kalmış, son olarak da kabı buzluğa yaklaşık 45-60 dakika civarı koyuyorsunuz.Sonra afiyetle yiyorsunuz :)

    Aslında bu tarif çeşitlendirilebilir kendinize göre daha fazla malzeme de katabilirsiniz ama bu oranla güzel olduğunu söyleyebilirim.Tabi başta söylediğim gibi tam bar gibi olmadı eğer bu dağılma olayını önleyebilirsem çok daha güzel olacak.Belki dağılmadan yapan arkadaşlar olursa onlarda nasıl yaptıklarını bana söyleyebilirler.Bu arada yaptığım tarifin besin değerlerini de yaklaşık olarak hesapladım.Bu tarife göre 1 barda yaklaşık 26-27 gram protein, yaklaşık 13-14 gram karbonhidrat, yaklaşık 7 gram da yağ bulunmakta ve yaklaşık 220 kalori değerinde.Herkese afiyet olsun :)
     
    secoy, Danny Boy, evolution57 ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. Alfamatador
    Offline

    Alfamatador Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Dağılıyor falan diye bana getirmiyorsun ama illaki gelip yiyecem o bardan kaçarın yok megadave :)
     
  3. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenileri:
    1.281
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    protein 'bar' değil de sanki daha çok çukulatalı protein 'pasta'sı yapmış gibisin :D
     
  4. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    53
    Başarılı bir tarif olmuş gibi.Kıvamı konusunda bence sütü biraz azaltırsan tam "bar" dediğimiz şekilde yapabilirsin diye düşünüyorum. Kesinlikle denicem , şimdiden teşekkürler.

    Videodaki adam çok az su koyarak güzel bir bar yapıyor.İncelemeni öneririm.

    http://www.5min.com/Video/How-to-make-protein-bars-in-5-minutes-7838
     
  5. conicon
    Offline

    conicon Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2010
    Mesajlar:
    291
    Beğenileri:
    117
    Ödül Puanları:
    53
    Kıvamı ayarlamak için yumurta kullanabilirsin.
     
  6. serkanhancer
    Offline

    serkanhancer Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2011
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    yumurta bence malzemeyı tutar daha katı olabılır
     
  7. megadave
    Offline

    megadave Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    "Alfamatador" ortak ayıp ediyon istediğin zaman gel bir tadına bakıver :)

    "SAVAŞ74" evet çok haklısın bende onu diyecektim pasta gibi oldu ama buradaki amaç bar yapmak olduğu için başlığı protein barı diye açtım :)

    "evolution57" evet sütü azaltmak benim de ilk aklıma gelen şey oldu videoyu izledim gerçekten çok çok az su katıyor azıcık bir süt ilave ederek denemek lazım

    "conicon" ve "serkanhancer" evet bir dahaki denememde yumurta kullanıp sütü de çok az ekleyeceğim bakalım nasıl olacak eğer deneyen olur ve ayarı tutturursa burada paylaşırsa sevinirim :)
     
  8. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    53
    Bu akşam elime geçen myofusion ile bir bar yapmaya çalıştım ve acayip başarılı olmuş gibiydi.Henüz tam olarak yemedim sadece küçük bir parça tadına baktım ve buzluğa koydum 10-15 dk sonra tam kıvamına gelicek ve yicem.

    Videodaki tarifi uyguladım.Çok başarılı oldu.1.5 ölçek protein tozu , 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (bir dahaki sefere 1 tatlı kaşığı koyucam , tadı çok yoğun oldu), yaklaşık 1 su bardağı yulaf ezmesi ve çok az yaklaşık 30-50ml yarım yağlı süt ekledim , tamamen videodaki yapılış şeklini uyguladım.

    Kesinlikle tavsiye ederim.Fotoğraf ekleyebilirsem eklicem.
     
  9. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    bu barı bende deneyecegim ortalama kaç gr protein ve kaç gr karbonhidrat almış oluyoruz bu şekilde videodaki gibi yaparsak?
     
  10. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    protein bar için bende bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi iki ölçek whey protein yarım bardak süt ve bir bardak yulaf ezmesi düşünüyorum ama bunu buzluga atıp sabah aldığımızda akşama kadar bekletsek sorun olur mu yani ogleden sonra yesek sorun olur mu?
     
  11. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    53
    Sanmıyorum bir şey olacağını.Benim yaptıklarım aynı snickers çikolatasına benziyor.

    1 su bardağı yulaf , 1 ölçek myofusion , 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi , 3 yumurta beyazı ve çok az süt ile yaptım.Daha öncede yumurta beyazı koymadan yapmıştım.Yumurta beyazı koyduğum bar çok yapış yapış oldu.Blenderdan almak bir hayli güç.

    Fakat yumurta beyazı sayesinde gayet katı oluyor.Yalnız bundan sonra yumurta beyazı koymadan yapıcam.Yumurta beyazlarını yanında tüketirim.

    Son olarak kahve ile çok güzel gideceğini düşünüyorum.
     
  12. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    peki bunu bu şekilde yaptıktan sonra ne yapıyorsunuz? buzluga mı atıyorsunuz yada hemen tüketiyormusunuz? ben şahsen bu şekilde yapıp buzluga atıp sabah işe giderken alıp ogleden sonraki ara öğün olarak kullanmak istiyorum ama o zamana kadar bozulur mu yada erir mi diyede korkmuyo deilim! En kötü artık iş yerinde bi buz dolabı bulup ona koyarım
     
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    benım onerımde su barı katı yapın ve cıkolata kaplayın nasılmı solekı

    barı yaptık katı bır sekılde ve etrafını yulaf ununa buluyorus ıyıce kı yapısmasın bıyere ( yada suda oluyor buzluga atın bekleyın bıtaz 20 dk kadar yarı donmus oluyor alın ole kaplayın ole daha kolay olur )

    sonra cıkolatayı benım tercıhım bıtter olan erıtıtyoruz ama sakın sut falan koymayın normal erıtın bermarı usulu ve barın bır tarafını az az dokerek kaplayın bıraz bekleyın cıkolata donsun dıger tarafı cevırın orayıda kaplayın barınız ahzır

    hem cıkolata kaplı tadıda guzel hemde asla dagılmıyor cunku cıkolata dondu ve sertlestı :)

    aslında en guzelı yulafı arttırmak ve proteın -karbo oranını 1-4 yapmak yanı 1 olcek proteın 4 olcek yulaf ama bunun bır o0lcegı yulaf unu

    daha kıtır bır bar ıcınse yulaf ezmesı yanında bır olcekte buday ezmesı konabılır cok da guzel olur

    yumrtaya gerek yok bence

    sutde gereksız ama sut tozu konabılır cok da guzel olur hem besın degerlerı artar hemde katılıgı artar . yagsız sut tozu ıyı ıs gorur

    fıstık ezmesı yerıne fındık ezmesıde guzel olur hemde daha kıtır bır bar olur

    proteın tozu secımın gelınce bence bar cıkolatalı da olsa az bır mıktar vanılyalı toz konması ıyı yapıyor tadını solekı

    dıyelım 4 bar yapıcaz ve 4 olcek toz koycaz bunun 3 olcegı cıkolatlı olsun dıgerı ıse ya muzlu yada vanılyalı

    benım evde yaptıgıö en guzel bar cıleklı olan . muzluda oldukca harıka oluyor
     
    Son düzenleme: 13 Ocak 2012
  14. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    tüm bunlar tamam zaten deneyerek daha iyi sonuçlarda alırız daha katı yada daha az katı olmasını ayarlarız ama bu şekilde yapıp folyaya sarıp 5 saat sonra yiyebilirmiyiz mesela?
     
  15. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    53
    Kusura bakmayın yeni farkettim.Evet buzlukta 1 saat kadar saklayıp , daha sonra buzdolabında normal bir yerde saklıyorum , yiyeceğim zaman çıkartıyorum , normal bir çikolata kıvamında ve sertliğinde oluyor.Dediğim gibi , artık yumurta beyazlarını içerisine koymadan , ayriyetten barın yanında tüketicem.Yapış yapış olması sinir bozucu oluyor.

    Eğer iş yerinizde buzdolabınız yoksa bence gece boyunca buzlukta bekletin, sabah çıkartın yanınızda götürün.Kolay kolay dağılmaz merak etmeyin.

    Kıvamını yakalamak birazda size kalmış bir şey , deneye deneye en uygun şekli bulmanız dileğiyle.
     
    CaglarYildiz bunu beğendi.
  16. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    artık bir şekilde sert tutmaya çalışcam en kötü kantinin buz dolabına koyarım naapalım zaten haftanın iki günü ogleden sonra protein bar kullancam antreman günlerimde doğal beslenmeyi planlıyorum ogleden sonraki ara öğünüm icin
     
    evolution57 bunu beğendi.
  17. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar siz bunu ısıtmıyomusunuz ? ısıtıyosanız kaç derece pişirmek gerekir?


    ısıtmadan yenmez ki bu yapış yapış işyerinde ne yapıcaz :)))
     
  18. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    yumurta konulmadığında yapış yapış olmuyor bir ölcek protein tozu bir yada iki kaşık fıstık yada fındık ezmesi bir ölcek yulaf ezmesi ve yağsız yada yarım yağlı süt tozu ile karıştırıp buzluga atarsanız önce donduruyosunuz sonrada buz dolabına alıyorsunuz sabahta işe giderken alıyorsunuz cebinize atıyorsunuz
     
  19. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    nasıl cebe atılıyor bu katı olmuyor ki yani, kaplama falanmı var? pişirip katı yaparsak daha rahat yenir bence.
     
  20. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    427
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    katı oluyor icinde sıvı bişey mi varki sulu olsun fıstık ezmesi zaten yapış yapış dierleride toz halinde bunları bi kapta karıştırıosun ve folyaya sürüp donduruosun sonrada buzdolabına atıyosun nesi katı olmuyor bunun anlamadımki? senin yaptığın sulu mu oldu?
     

Sayfayı Paylaş