pirinç keki nasıl yapılıyorrr???

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve xena tarafından 11 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. xena
    Offline

    xena Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ....
    Yer:
    İstanbul Avrupa Yakası
    Arkadaşlar bunu bileniniz var mı???
     
  2. Ayta
    Offline

    Ayta Özel Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2006
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Danimarka - CPH
    Kahverenk kisa ve uzun pirinc aliyorsun (Italya'da iyileri varmis:)). Ilk önce pirincleri suyun icine döküyorsunki, nemi artsin diye, sonrada tuz katiyorsun. Sonunda pirinci sekillendirme kaliplarina koyuyorsun, ve isitiyorsun, böylece "puf" olup pirinc keki olusuyor. Kuruyunca kaliplarindan cikarip, hava olmayan ambalajlara paketleniyor. Finish thums:

    Sahsen kendim denemedim, ama bizim paketin üzerinde öyle yaziyor :)

    Zahmetine degecegini sanmiyorum :)
     
  3. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.884
    Beğenileri:
    435
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Ben sanmıyorum böyle olduğunu .Sonuçta adı kek tatlı olması gerekmezmi?
     
  4. Ayta
    Offline

    Ayta Özel Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2006
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Danimarka - CPH
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rice_cake - Farkli tattada olabilir, anlattigim, tad katilmamisi olan. Ambalaj konusunu baska bir gün görüsürüz artik.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. sadbuttrue
    Offline

    sadbuttrue Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    ankara
    aa aynı böle light bi ürün var..mısır ve pirinç patlağı diye geçiyo..ben çok seviyorum,hem hafif hemde kalorisi az..acaba bende yapabilirmiyimki ya bu kalıplar nerden buulnurki :)
     
  6. Ayta
    Offline

    Ayta Özel Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2006
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Danimarka - CPH
    Sanmiyorum yapabilecegini, özel pirinc ve özel yöntemler gerekli galiba. Benim is yerimde Cin'den gelmis bir kiz var, o belki bilir, pazartesi sorarim :)
     
  7. Ayta
    Offline

    Ayta Özel Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2006
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Danimarka - CPH
  8. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.884
    Beğenileri:
    435
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Ülker mavi yeşil mısır ve pirinç çıtırı. Bir ara piyasadan çekilmişti sanırım .Gördüğüm yerde 20 tane birden alıyordum :D
     
  9. sadbuttrue
    Offline

    sadbuttrue Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    ankara
    ahaha aynısını bende yapıodum Veyron :D bulmak zor oluyodu ve bulunca bende boncuk bulmuş gibi seviniyodum:lol: bide eti form da çıkarmış açık yeşil bişi ambalajda..
     
  10. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.213
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    eti de cikarmis aynisindan

    [​IMG]

    Enerji (kcal) 342
    Protein (gr) 10.23
    Karbonhidrat (gr) 82.72
    Yağ (gr) 2.33
    Şeker (gr) 0
    Tuz (gr) 0.76
     
  11. ulasmen
    Offline

    ulasmen Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2007
    Mesajlar:
    325
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    veteriner fakültesi öğrencisi
    evet ben o etininbkinde alıp dersaneye goturuyom orda yiyom millet bakıo napıo bu die cunku dersanede saglıksız hersey bide probis die bıskuvi var proteinli biskuvi diye satlyo ama arsı cikolatalı bulk donemi bolca yiyom hemde tadıda guzel
     
  12. fakasupi
    Offline

    fakasupi Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    beyler bu hazir marketlerde satiliyormu acaba??tarifini buldum ancak hazir almak istiyorum ben

    malzemeler

    İki bardak pirinç unu
    3/4 bardak kaynar su
    tuzz
    Şeker
    isteğe göre:
    susam
    kakao
    pudra Şekeri
    hardal tozu
    kırmızı biber


    Yapılışı

    Pirinç ununa yavaş yavaş sıcak suyu ekle, bir yandan da kaşıık ile karıştırın. tuzz ve Şekeri ekleyin. Elle hamuru yoğurun, eğer hamur çook yaş ise pirinç unu ilave edebilirsiniz.Hamuru plastik bir buzdolabı poşetine koyun ve şekillendirin. Büyük Bir kapta su kaynatın. poşetten çıkardığınız hamuru 18-20 tane bezeye ayırın. Elinizle içini açın ve içine isterseniz, ceviiz, tarçın, elma, ezilmiş barbunya vs. tuzzlu veya tatlı iç koyunuz.
    İsterseniz içsiz de yapabilirsiniz. İçsiz yaptığınızda silinnDir şekli de verebilirsiniz.
    Bunları kaynayan suya koyun. Pişenler yüzecektir. Yüzene kadar 2-4 dakika pişirin ve büyük bir kapta hazırladığınız soğuk suya ekleyin sonra süzdürün. Kekleri isteğe göre istediğiniz tozlara bulayın. Afiyet olsun.
     
    tolgaozc bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş