NANE VE PİRİNÇLİ SALATA

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 27 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    Porsiyon Başı

    Kalori: 506

    Protein: 22 g

    Karbonhidrat:58g

    Yağ: 23g

    Lif:1g


    Malzemeler:

    - 250 g Amerikan orta taneli pirinç,

    - Büyük parçalar halinde doğranmış kuşkonmaz,

    - 1 adet doğranmış kırmızı biber,

    - 3 yemek kaşığı zeytinyağı,

    - 1 limon suyu,

    - 250 g mozzarella peyniri doğranmış,

    - 1 büyük demet nane yaprakları rendelenmiş,

    - 20 gr Akdeniz yeşilliği,

    - 10 gr kuru badem içi.



    Hazırlanışı:

    Bir tencerede kaynar suya pirinci bırakın ve 15 dakika pişirin. Kuşkonmazı karıştırın ve pirinçler tamamen pişip, kuşkonmazlar biraz gevrek kalana kadar 3-4 dakika daha pişirin. Bir elek içine boşaltın ve soğuk suyun altına tutun.


    Pirinçler soğuduğunda, kırmızı biber, yağ, limon kabuğu rendesi ve suyu, mozeralla ve nane yapraklarını ilave edin. Baharat ekleyin.
     
    stefan35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş