Mezeler....

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve okaaan tarafından 18 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Haydari
    Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
    Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım

    Arnavut Ciğeri
    Malzemeler:
    500 gr. kuzu ciğeri
    2 iri soğan (piyaz doğranmış)
    1 bağ maydanoz (kıyılmış)
    1 çay kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı kırmızı biber
    120 gr. (1 su bardağı) un
    Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.(Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada yağı iyice kızdırınız. Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz. Kızgın yağdan 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız. Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapınız

    Patates Köftesi
    Malzeme :
    ½ kg. patates
    100 gr. rende kaşar veya gravyer peyniri
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 yumurta
    Karabiber, tuz
    Kızartmak için çiçek yağı, galeta unu
    Patatesleri soyup haşlayın. Sonra suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Buna mısır nişastasını, tuzu, karabiberi, rende peyniri, 2 yumurtayı ilave edip pürüzsüz bir hamur haline getirin. Sonra parmak şekiller verin ve her bir köfteyi galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

    Acılı ezme
    Gereçler:
    1kg Domates
    3 Adet orta boy sogan
    2 Yemek kasigi Acibiber salcasi
    2 Yemek kasigi domates salcasi
    3-4 Dis sarimsak
    Yarim demet maydonoz
    2 yemek kasigi cigköftelik baharat
    1,5 tatli kasigi tuz
    Yapılışı:
    Domatesleri redeledikten sonra ince tel süzgece alin ve suyu süzülene kadar bekletin.Suyu süzülmüs domatesin icine sogani rendeleyin.Biber salcasi,domates salcasi,rendelenmis sarimsagi,ince kiyilmis maydonozu,tuz ve baharati ekleyip iyice elinizle yogurun.Hazirladiginiz harci genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.
    Servis Önerileri:
    Iyi bir raki mezesi olmakla beraber istediginiz yemege sos olarak kullanabilirsiniz.
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    Cigköftelik baharati pazarlardan kücük torbalarin icine koyulmus 7 renkli baharat adi altinda bulabilirsiniz.Ayrica istege bagli olarak harcin icine aci pul biber koyup harcin daha aci olmasini saglayabilirsiniz..

    Not:
    Burada yazılanları illaki rakıyla kullanmanız gerekmez..Bunlar internetten alınmıştır..Ve bizzat denenmiştir kıvamları tamdır bunu garanti edebilirim..
    Burada bundan sonra vereceğim tariflerde bizzat tarafımca denenmiş tarifler olacaktır.
    Afiyet olsun...
     
    Despo, zhu.zhq ve safeo bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş