lorlu yumurta

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve hernan77 tarafından 4 Ocak 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    bir yemek kaşığı kadar arzu eden fazla da koyabilir sıvı yağı tavaya dökün üzerine de 100 gram loru ekleyin kaşıkla loru iyice ezerek pişirin daha sonra üzerine arzu ettiğiniz kadar yumurta kırın ben 3 adet kırıyorum. böylece hem lor hem de yumurta ile iyi bir protein kaynağı oluşturmuş oluyoruz. afiyet olsun...
     
    okankut bunu beğendi.
  2. ozzy
    Offline

    ozzy Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Akademisyen
    Yer:
    Kocaeli/İzmit
    hernan77 bunu bende yapıyorum, 4 yumurta kullanıp birinin sarısını katıyorum diğerlerinin sadece beyazı. Böylelikle lor'u da kolay yenilebilir hale getiriyoruz, herkese tavsiye ederim.
     
  3. masterfender
    Offline

    masterfender Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar bu tarifteki proteini 2ye katlamak istiyosanız :) gulmeyin ama ben yapıyorum arada sırada..
    6 yumurta beyazı
    1 yumurta sarısı
    100gr lor
    1 konserve light ton
    1 avuc brokoli(haslanmıs)
    1 ufak domates(kup kup dogranmıs)
    karabiber, nane
    önce domatesi tavada pişiriyoruz sularını salıyo böylece yag kullanmamıza gerek kalmıyo cunku altı yapısmıycak omletin. sonra tonu ekliyoruz. tonda hafif renk degismeye baslayınca brokoli ve loru ekleyin. en sonda yumurtalar. afiyet olsun..
     
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    ilginç bir tarif ama 1 öğünde yenecek bir yemek değil.. en az 60 gr protein içeriyor..
    2 sefere bölünüp yenilebilir..
    deneyecegim saol=)
     
  5. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    güzel tarifler geliyo arkadaşlar ellerinize sağlık......
     
  6. ONR
    Offline

    ONR Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2006
    Mesajlar:
    121
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Benden size bir kıyak.Bu karışıma bir çay kaşığı da çörek otunu ekleyin.Dadından yinmez. :D

    Bu da cabası:

    ÇÖREK OTUNUN BİLİNEN BAZI FAYDALARI

    * Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
    * İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
    * Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
    * Kan şekerini düzenler.
    * Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
    * Damar hastalıklarını önler.
    * Cinsel gücü arttırır.
    * Hazmı kolaylaştırır.
    * Vücuttaki toksinleri süzerek atar.
    * İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
    * Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
    * Alerjileri önler.
    * Savunma sistemini dengeler.
    * Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.
     
  7. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Ben de son zamanlarda şöyle birşey yapıyorum bakalım beğenecek misiniz?Bunu da özellikle kg almak isteyen,zayıflar deneyebilirler ;)

    100 gr lor
    100 ml(yarım su bardağı) süt
    3-4 çorba kaşığı (keyfinize göre artırıp azaltabilirsiniz) soya unu
    2-3 tam yumurta
    isteğe göre sucuk,salam,sosis minik parçalar halinde
    tuz,karabiber,nane

    Karışımı iyice karıştırın ve teflon tavada pişirin.Eğer diyette değilseniz tavanın dibine bulabilirseniz azıcık el yapımı zeytinyağı o yoksa normal zeytinyağı koyarsanız daha lezzetli olur.Unutmamamız gereken 2.şey yumurtalar tam olucak.Omletimiz pişince bulgur gibi tane tane oluyor ve lezzetine doyum olmuyor.Bitkisel ve hayvansal proteinler yönünden zengin ve besleyici,afiyet olsun ;)
     
  8. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.270
    Beğenileri:
    1.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    yeni başlık açma gereği duymadım vereceğim tarif genel olarak lorlu yumurta içinde ekstradan piliç jambon var sadece;

    malzemeler:

    - 3 yumurta (tam)
    - 100 gr lor peyniri
    - 50 gr piliç jambon
    - 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    yapılışı:

    tavaya yağı koyun, kızdıktan sonra 100 gr lor peynirini tavaya dağıtın, lor azcık kızarınca ince ince kesilmiş piliç jambonları katın, bunları bir süre çevirdikten sonra yumurtaları dahil edip tümünü karıştırarak pişirin, yumurtalar pişti mi oldu demektir.

    kabaca bir hesapla 45-50 gr protein ihtiva ediyor yağ ise yok denecek kadar az, afiyet olsun...
     
  9. OVERCOME
    Offline

    OVERCOME Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2007
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Engineer
    Yer:
    Adana
    Bende yağsız tavada pişiriyorum ..
    100 gr lor
    3 yumurta
    1 domates
    1 sogan
    İstege göre birkac zeytin ( Böylece tuz ihtiyacı hissetmiyorsunuz )
    Krımızı pul biber

    Yapılışı :

    Dogranmış domates ve soğanları tavada kızartıyoruz sonra lor ilave edip kızartma işlemine devam ediyoruz bir süre sonra zeytinleri atıyoruz .. Daha sonra cırpılmıs yumurtaları boşaltıyoruz , isteğe göre kırmızı pul biber ilave edip yumurtanında pişmesini bekleyip mideye götürüyoruz ... Tadı güzel oluyor ..
     
  10. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    479
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Pazartesi basliyorum Insallah :)
    Tesekkurler..
     
  11. masterfender
    Offline

    masterfender Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    dolmalık biberi oyup temizleyin kaynar suda yumuşayana kadar kaynatın. iyice süzün. arkasından lor peyniri ve yumurtanın beyazını karıştırıp, biberlerin içine eklyin. fırında yaklaşık 15 dak. sonra tadına doyamayacagınız protein deposu..
     
  12. Sampiyon
    Offline

    Sampiyon Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    124
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Teknisyeni
    Yer:
    İstanbul
    Vay be maşallah arkadaşlar bu tarifler ne böyle. Ben bırakın tarif vermeyi bir omlet yapmaktan acizim ama sizleri görünce insan gaza geliyor yaw :) Valla yemek tarifleri sitelerinden bile daha iyisiniz. :):)
     
  13. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    ya lorda tuz olmayinca biraz zor inio mideye :S ustune tuz degilde tuzlu seyler konunca daha lezzetli oluo(sucuk ,salam.. ) gibi
     
  14. drahte1905
    Offline

    drahte1905 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Beyler tam yumurta kırmayınca mesala 3 beyaz 1 tam kırınca tadı ıgrenc oluyor yagsız lor ıle

    Zeytın yagı koydum pul bıber koydum adam olmadı ayrıca kokuyor

    Nimete boyle denmez ama 12 yumurta cop oldu bi dünyada lor

    Beyaz - Sarı oranı en güzel nedir ? Tam kırmak ıstemıyorum yag sorunum war zaten :s
     
  15. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    tadina zamanla alisirsin.
     
  16. Matt
    Offline

    Matt Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Bende 1-2 haftadır yapıyorum yararını gördüm diyebilirim.Herkese tavsiyemdir.
     
  17. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    forumda "yemekteyiz" e katılsak nasıl olur bu tarfilerle.
    lor dolapta olmasına rağmen bir kaç gün sonra koku yapıyor.loru taze şekilde nasıl saklıyorsunuz.yumurtanın içinde bile tadı değiştiği zaman çok kötü oluyor
     
  18. Bozo
    Offline

    Bozo Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Ozaman Bendende Bir Ögünlük Lor + Lavuk Haşlama Tarifi Gelsin

    100 Gram Tavuk Gögsünü İnce Keserek Suda Haşlayın Üstüne 2 Domates , 3 4 Sivri Biber , Dilediginiz Kadar Sarımsak Katın , Üstüne Kekik , Nane ve Tuz Ekleyip 15 dk Kaynatın , Biberler Domatesler Pişip Yemek Suyunu Hafif Çektiginde Üstüne 100 gramda Lor Ekleyin.Dilege Göre üstüne Domateslerle Birlikte Mısır Haşlama Eklenebilir.

    Ben Genelde Bu Tarifi 250 gram Tavuk 200 Gram Lorla Yapıp Body Sonrası ve 2 saat sonrası Gibi Sürelerde 2 kere Tüketiyorum.
     

Sayfayı Paylaş