IZGARA SEBZE ŞENLİĞİ

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 11 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DK.


    MALZEMELER

    4 çorba kaşığı California Calrose Pirinci

    1 adet patlıcan

    1 adet kabak

    1 adet kırmızı biber

    1 adet yeşil biber

    1 adet soğan


    Sos için;

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    2 diş sarımsak

    1 adet limon suyu

    1 yemek kaşığı mayonez


    HAZIRLANIŞI
    Pirinci 1 saat tuzlu suda bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün bol suda kadar haşlayın. Suyunu süzün. Kabak patlıcan ve biberleri uzun şeritler halinde kesin. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Izgarada sebzeleri iki tarafına da zeytinyağı sürüp, pişirin. Zeytinyağını sarımsağı, limon suyunu ve mayonezi karıştırarak sosu hazırlayın. Haşlanan pirinçler ile ızgara sebzeleri karıştırıp, üzerine sosu dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.
     
    stefan35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş