Hamsi Buğulama!!!

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve alkolica tarafından 3 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. alkolica
    Offline

    alkolica Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şu an balığın tam mewsimi hem ucuz hem taze taze istediğimiz kadar tüketebiliriz,üstelik buğulama yöntemiyle yaparsanız,kızartma weya ızgaradaki gibi sonradan tadındada bir değişme olmaz,bir tencere yapın,ısıtıp ısıtıp yiyelim : )

    Malzemeler:
    1/2 kg hamsi
    2 adet domates
    maydanoz(istenildiği kadar)
    soğan
    tuz
    karabiber
    karabiber(bütün)
    zeytinyağı
    tıraş limon(dilimlenmiş)

    Yapılışı:

    Hamsilerin kılçıklarını güzelce ayıklayıp sularını süzeçde süzdürüyoruz,kızgın tencerede zeytinyağını güzelce gezdiriyoruz,dilimlediğimiz soğanları pembeleşene kadar kawuruyoruz,hamsileri tuzladıkdan sonra tencerede ezmeden altüst ederek kawuruyoruz,rendelediğimiz domatesleride içine attıkdan sonra bütün karabiber we damak tadınıza uygun şekilde toz karabiberleri ekliyoruz,ezmeden kısık ateşde tüm malzemeleri karıştırmaya dewam ediyoruz,en son tıraş domtesleri tencerenin üstünde olacak şekilde tıraş limon we maydanozlarla süsleyip arzu edilirse su ekliyoruz kısık ateşde 15-20dakika pişiriyoruz(tencerenin ağzı yarım kapalı)burda önemli olan karışımdaki suyu balığa çektirmek.
    Hamsi buğlama hazır miss gibi oldu canım çekdi :D
    Bu saatte bu kadar oldu hata olduysa affedin,afiyet olsun..
     

    Ekli Dosyalar:

    umutn ve atesdagli bunu beğendi.
  2. atesdagli
    Offline

    atesdagli Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    Sayın alkolica yiyebildiğim tek balık çeşidi kılçık problemi olmaması hasebi ile hamsi. Tarifi deneyip tadına bakacağım, tarif için teşekkür ediyorum zira kızartmasının ziyadesi ile ağır olduğu kanâatindeyim.
     
  3. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Dereotu da ekleyebilirsiniz, kalsiyum ihtiyacınızı karşılar hem de lezzet katar ;)
     
    atesdagli bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş