Haşlama tavuk konusunda alternatif çözüm.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tezcatcatl tarafından 2 Aralık 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. tezcatcatl
    Offline

    tezcatcatl Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Tekrar merhaba arkadaşlar.
    Ben tavuk hastası olduğum için, tavuk göğsünü çiğnemekten, çiğnerken ağzıma yaydığı o tattan çok büyük haz alıyorum. O yüzden bana normal geliyor :)
    Fakat "tavuk shake" başlığını görünce, bazı arkadaşların işine yarayacağını düşünerek tavuk göğsünü pişirişimle ilgili birkaç ipucu vermek istedim.
    Böylece tavuk göğsünü daha yumuşak bir şekilde zevkle yiyebilirsiniz.

    Öncelikle şunu söyleyeyim. Çoğumuz bir tencereye yada orta boy teflon cezvelere su koyup, tavuğu yada haşlayacağımız içine atıp, altını açıp, bu şekilde haşlıyoruz. Aslında pişirdiğimiz etlerin sert ve sakız gibi olmasının ana sebebi bu.

    Bir de şu taktiği deneyin.
    Tavuk göğsünü, yada biftek parçasını alın, ekmek kesme tahtasının üzerine koyun.
    Küçük küçük, kare kare kesin. Çok küçük de yapmayın, çok büyük de yapmayın.
    Sonra üzerlerine, ortalama her parçaya 1 damla düşecek şekilde limon sıkın. Sonra
    biraz kara biber serpiştirin seviyorsanız. Biraz da kekik serpiştirebilirsiniz isteğe göre.
    Daha sonra bu et/tavuk parçacıklarını, teflon zeminli orta boy bir cezveye koyun.
    (cezve diyorum ama tam adını bilmediğim için, tencere de demek istemediğim için cezve diyorum. şu resimdeki en küçük boy meretten bahsediyorum. teflon tabanlı olması çok önemli.
    [​IMG]
    )
    2 yemek kaşığı içme suyu dökün cezvenize.
    Orta ateşte, cezvenin kapağını hafif aralık bırakacak şekilde pişirmeye başlayın. Tavuk/et kendi suyunu salacaktır. Bırakın pişmeye devam etsin. Orta ateşte tavuk pişerken gözleyin. Suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Cezvede hiç nem kalmadığı zaman, dibinin kuruduğunu gördüğünüz zaman, tavuğunuz yenmeye hazır demektir. Tat istiyorsanız, tam bu nem bittiği sırada, tavuklarınızın üzerine biraz zeytin yağı döküp, 1-2 dakika o zeytin yağında orta ateşte pişirebilirsiniz.

    Ben tavuk göğsünü sade yiyeceğim zaman hep bu şekilde pişiririm. Sakız gibi olma sorunuyla da hiç karşılaşmıyorum :)
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
     
    cix, bat34, sim ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. emre1334
    Offline

    emre1334 Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2010
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    bende bu şekilde pişiriyorum. Normal tenceredede yapıyorum ben bunu çay bardağının 4te 1 i kadar su katıyorum. Sonra tavuk kendi suyunu salıyor. Suyunu çekinceye kadar pişiriyorum ama ben ne zeytin yağı nede baharat eklemiştim birde böyle deniyeyim teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş