Gainer Tarifiniz

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve hc tarafından 5 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. hc
    Offline

    hc Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Gainerlar özellikle spora yeni başlamış arkadaşlarımızın hızlı bir şekilde kilo almak amacıyla ''yağsız kas kütlesi inşası ''vaatleriyle tonlarca para yatırdığı supplement olarak biliniyor.

    Öte yanda profesyonel sporcuların artan kas kütleleri hızlanan metabolizma seviyeleri çeşitli sebeplerden dolayı (ilaç yoğun idamn programı sabah akşam gibi)artan hormonal seviyeleri nedeniyle doğan karbonhidrat ve protein açığını hızlı bir şekilde kapatması için gerekli olan bir supplement bazen ara öğün ve dietlerinin önemli bir parçasıdır

    Bu bağlamda çok profesyonel bulking yapmıyorsanız buna paralel olarak ilaç kullanmıyorsanız gainera ihtiyacınız yoktur. (he param çok birazda tembelim şimdi kim karıştırıcak sütü reçeli yulafı diyip alırım kullanırım diyorsanız o ayrı )kilo almak yemeyle olur bunuda doğal yoldan yapabilirsiniz emin olunki normal yemeyle alacağınız yağ miktarını gainerlada alıyorsunuz ve sağlıksız alıyorsunuz sağlam kilo almak isteyen lere ben eski vucutcuların daha gainerlar icat edilmeden kullandıkları tekniklere paralel olarak evde annenizin emekle yaptığı leziz ürünler(mmmm) ve mahallenizin köşesinden rahatlıkla temin edebileceğiniz malzemelerle blender dahi kullanmadan en basit kolay ve kısa zamanda hazırlanan gainer tarifimi öneririm

    Tarif:

    400 ml yağsız veya yarım yağlısüt

    2 3 çorba kaşığı ev reçeli tercihen çilek vişne veya kayısı kullanırım

    3dilim küçük küçük doğranmış çavdar veya tuzsuz kepek ekmeği tercihen kuru köşe kısımları

    bu 3 malzemeyi geniş bir kapta sütün rengi reçelinkinin açık tonuna gelene kadar yedirerek karıştıralım

    50-100 gr kahvaltılık gevrek

    50-100 gr yulaf ezmesi

    gevrek ve yulafımızı birbirine harmanlıyalım gerkirse ezelim

    50-100 gr fındık ceviz fıstık badem bulunabilinirse kayısı çekirdeği duruma göre döverek veya bütün oalrak ben bütün kullanıyorum tabi ceviz hariç :)

    bal eklemenizi tavsiye etmiyorum balı sade kaşıkla tüketmeniz en faydalısıdır hem sütle karışımıda zordur

    ihtiyacıma göre bazen doğranmış halde bir bütün muz birkaç adet çilek veya kayısı kurusu ekliyorum

    ve afiyetle yiyiyorum süt sabit olmak kaydıyla bu malzemelerin en az 3 üyle zaten öğün yapılabilir paketli müsliler var onlarda aynı diyenler çıkabilir onlarada gelelim müsliler sağlık ve sindirim sistemi açısından zararlı olan bayağı bir madde içeriyor (gluten gibi bağırsak enfeksiyonu oluşturan bir protein çeşidi ve potasyum sorbat gibi uzun süre bayatlamadan kalabilme özelliği veren kimyasallar)daha çok kg almak için değilde vermek için kullanılıyorlar bizim amacımız hacim kazanmak ...

    Öğün arası bunu günde bir veya 2 defa kullanıyorum oranları kendi iştahınıza ve yeme kapasitenize göre ayarlayabilirsiniz gainera verilenden daha karlı çıkarsınız ve çeşitli karbonhidrat vitamin mineral proteinlerle kaslarınıza ziyafet çekersiniz hem ucuza hem sağlıklı bildiğin şeyi yiyerek kilo alırsın gainerların aldırdığı kütlenin daha yağsızını alırsınız cutting veya definition döneminde rahatça enerji dönüşümünde kullanırsınız ...

    ilk tarifi ben yaptım bu şekilde evde kolay hazırlanabilir başka tarifleri kullananlar varsa devamı gelsin...

    AFİYET OLSUN ...
     
  2. MKurtulus
    Offline

    MKurtulus Yeni Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    içindekilerin portein karbo yağ oranları ne ?
     
  3. donnie_brasco
    Offline

    donnie_brasco Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    164
    Ödül Puanları:
    0
    Bu sizin tarifiniz mi? Şayet değilse kaynağını belirtmeniz gerekir.
     

Sayfayı Paylaş