Firinda somon baliği

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ferdityson tarafından 13 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşalar öncelikle protein bakımından ve kaliteli yağ bakımından somon balığının size tarifine vereceğim;

    Malzemeler ;
    1-Dilim somon balığı
    2-tane karabiber
    3-kekik
    4-soğan
    5-limon
    6-Aalüminyum folyo kağıdı

    Hazırlanışı;
    Somon balığının her iki trafına karabiber ve kekikle buluyosunuz isterseniz az bişey tuzla ekleyin (tavsiye etmiyorum) ve alüminyum folyo kağıdının üzerine balığı koyalım balığın üzerine soğanları halka halka limonuda halka halka doğrayıp ilk önce soğanları balığın üstüne soğanların üstünede limonları koyun ve alüminyum folyo ile üzerini iyice kapayın önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin 35-40 dakika sonra servise hazırdır (aynısını fırın poşetinde de yapabilirsiniz)size bir kaç kare fotoğraf koyuyorum işinize yarar bu arada fırın poşetinde yanına patates koyabilirsiniz (bu arada türkiyede somon balıklarının zamanıda yaz ayı pek iyi değil alırken tazeliğine dikkat edin)
     

    Ekli Dosyalar:

    • IMG511.jpg
      IMG511.jpg
      Dosya Boyutu:
      157,9 KB
      Görüntüleme:
      102
    • IMG512.jpg
      IMG512.jpg
      Dosya Boyutu:
      90,8 KB
      Görüntüleme:
      83
    • IMG514.jpg
      IMG514.jpg
      Dosya Boyutu:
      95,6 KB
      Görüntüleme:
      94
    yumurta, MK #7, Azi ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Yanına salata yapıcaksanız kesinlikle bol naneli kıvırcıklı dometesli salata yapın resimdeki salatada nane yok ne dolapta kullanmıyınca çürümüş :)
     
  3. D.Y
    Offline

    D.Y Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    456
    Ödül Puanları:
    73
    2 3 ay önce norvec somonu yapmisdim(son yapisim)iyi pismedigi icin veya balikda bi problem oldugu icin zehirlendim ilk 2 gun cok kötuydum ne birsey yiyebiliyordum bide habire cikariyordum bu durum böle 4 gun kadar surdu ve 4 gunde tam 3.5 kilo vermisdim antrenmanlara bir basladim benchde 10 squatta 20 kilo gibi ucuk kayiplar yasamisdim onun icin bu norvec somonunu hatirladikca icim bi garip olur tavsiyem iyi pisirdiginizden emin olun ve iyi yerlerden alisveris yapin(ki ben isvecde yasamama ragmen böle biseyle karsilasdim, norvec- isvec arasi 3 saat tum baliklar tazedir genelde...)
     
    ferdityson bunu beğendi.
  4. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Gerçekten deiklerine katılıyorum özellikle zaten yazımda iki cümle etmiştim buna benzer.
    Ben balık yiyebiliyorum ama çokk yiyemiyorum bir oturuşta mesela bu norveç somonu yağlı balıktır aslında ve bana ağır geliyor palamutta öyle ama hamsi çok yiyebiliyorum yorumların için teşekkürler
     
  5. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.270
    Beğenileri:
    1.493
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    somon candır. benim için tavuk kanadı ne ise hamsi de odur. Sadece lezzeti için yerim, protein diye bakmam.
     
    won_dutch ve Azi bunu beğendi.
  6. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Gerçektende hamsi çok lezzetli kendine çok dikkat eden sporcular hamsi buğlama yemesini öneririm
     
  7. D.Y
    Offline

    D.Y Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    456
    Ödül Puanları:
    73
    Ben ankaraya gelmisken firsat bu firsat haftada 2 3 kez sakarya caddesinde hamsi-alabalik-palamut felan yiyorum cunku orda fazla cesit balik var ama cogu lezzetli degil(isvec)
     
  8. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaslar tvde profosorun teki bas bas bagiriyordu aluminyum folyo yuksek sicakliklarda cok tehlikeli oluyormus verdiğim tarifi firin posetinde yapmaniz daha iyi olacaktir tabi poset icinde bisey cikmazsa :)
     

Sayfayı Paylaş