Filiz Makarna enerji ve besin değerleri...

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve okaaan tarafından 22 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Ürün ismi: Filiz Makarna
    Ürün resimi(varsa)

    [​IMG]
    100 gram için
    ;
    Enerji: 357 kcal
    Protein: 11 g.
    Yağ: 1.4 g
    Karbonhidrat: 75 g.

    Niasin: 6.1 mg
    Demir: 3.1 mg
    Tiamin (B1):0.95 mg
    Riboflavin (B2): 0.4 mg
    Folik asit:0.22 mg

    Fiyati: 85 kr
    Paket sloganı / notu:
    Lezzetinden hep eminmisin.



    NOT:
    Pişirme süresi 8-10 dakikadır..Makarnanın yapımı için buğday irmik haline getirilir..Makarna yapımında kullanılan DURUM buğdayı, ekmeklik buğdaydan farklıdır..protein ve b vitamini oranı daha yüksektir..Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur..(wikipedia).....
     
    aneximandros, diez ve Despo bunu beğendi.
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    85 kuruşa aldığımız paketin ağırlığı ne kadar acaba?
    Spordan 2,5 saat öncesi için harika bir besin kaynağı. Yanında etle tüketilierek antremana iyi bir hazırlık sağlanabilir.
     
    okaaan bunu beğendi.
  3. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    500 gram..Makarna gerçekten öğrenciler için olsun ekonomik durumu iyi olan yada olmayan farketmez herkesin yiyebileceği çok önemli bir besin kaynağıdır...
     
  4. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    anladığım kadarı ile besin bilgileri pişmemiş 100gr makarna için geçerli. pişirme sonrası değerlerde herhangi bir değişiklik oluyor mu?
     
    jimraynor bunu beğendi.
  5. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Makarna temelde zengin bir karbonhidrat kaynağı olup özellikle de yüksek miktarda nişasta ihtiva eder. Protein ve yağ oranı ise düşüktür. Ayrıca bazı minerallerle birlikte B1 ve B2 vitaminlerini de içerir.

    Pişirme esnasında gerek su ile temasından dolayı gerek ısıdan dolayı bir miktar besin kaybı olur; nişasta, protein, fosfor ve B1 vitamini bu besin kayıplarının başlıcalarıdır.
    Besin kaybı sonucu makarnadaki proteinlerin amino asit içeriğindeki dengenin bozulması özellikle de lysine miktarının etkilenmesi (vücutta sentezlenemeyen amino asitlerden bir tanesi), makarnanın farklı proteinler ihtiva eden başka gıdalarla birlikte tüketilmesini gerekli kılar. Makarnanın farklı protein özelliklerine sahip gıdalarla birlikte tüketilme amacı proteinlerin besin değerini artırmaktır. Makarna, içeriği zengin gıdalarla birlikte tüketildiğinde o öğündeki toplam besin kalitesi de artar.
    Kaynak : http://www.professionalpasta.it

    Böyle bir yazı buldum umarım işine yarar dostum..
     
    jimraynor ve DeliKase bunu beğendi.
  6. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Harika bir yazı olmuş teşekkürler. Kafamda 2 soru daha belirginleşti.

    1. Minimum besin kaybı için ne şekilde ne kadar süreyle nasıl pişirilmeli ve süzülmeli?
    2. Tadını güzelleştirmek için yağ atmadan ne gibi besinler atılmalı soslar falan çok kalorili oluyor. Ketçap aklıma geldi karbonhidratlı bir besin yağ da az var ama sonuçta basit karbonhidrat.
     
  7. okaaan
    Offline

    okaaan Yeni Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2008
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    420
    Ödül Puanları:
    0
    Jimraynor 1.sorununun cevabı yukarıda verilmiş..Pişerken önce en çok hangi besin kaynakları yok oluyor protein, B vitamini falan bunlarıda mümkün mertebe dışarıdan almaya çalışırsın makarnayı tavukla domates vb gibi değişik gıdalarla karıştırarak hem besin değeri arttırılır hemde kaybolan besin değerleri yerine getirilmeye çalışılabilir...Birde son olarak makarnayı haddinden fazlada pişirmemek gerekir yani dozajında olsun..
    İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar..pişerken arada çatalla kontrol edersin en iyi yöntem bu...


    Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur.
     
    jimraynor bunu beğendi.
  8. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Ben kepekliyi pişiriyorum üzerinde 250 gram için 2.5 litre su koyun ve 8-10 dk arası pişirin diyor aynen uyguluyorum. Kafamı kurcalayan temel soru karbonhidrat oranı makarna pişince kaç oluyor acaba. Bildiğim kadarıyla pirinçte karbonhidrat 100 gramda 80 iken pişince 30-40 arasına kadar düşüyor.

    Ayrıca sana kişisel önerim kepeklisini tüketmen. Ön yargılı davranma tadı mükemmel. Yanında hafif zeytinyağlı ton balığıyla tüketebilirsin.
     
  9. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    ben yağsız ve tuzsuz tüketiyorum acaba tadını güzelleştirmek için içine faydalı ne katabilirim yukarıdaki arkadaşım tavuk demiş ama haşlanmış tuzsuz göğüsünde tadı pek iyi sayılmaz
     
  10. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Ben öğlen yiyiyorum makarna diyetteyim diye.Fakat besin değerleri çok yüksek bunun yanında diyet içinde vazgeçilmez yiyeceklerden.Galiba pişdikten sonra o değerler çok düşüyor yoksa diyet için uygun olması mümkün değil.

    Gerçek soruma dönersem.Öğlen makarna akşam antremandan önce ton balığı ya da tavuk tüketiyorum sizce yanlış mı yapıyorum.Akşam antremandan öncemi makarna tüketeyim.Bunu sormamın nedeni forumda bir arkadaş akşam kesinlikle makarna tüketmeyin diyordu.
     
  11. godblessme
    Offline

    godblessme Üye

    Katılım:
    22 Mart 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0


    ketçap kesinlikle ketçap ba$ka turlu hakkaten yenmiyor =) (besin deqerlerine bakarsanız eqer Diyet peynirden bile daha az yaqlı olduqunu gorursunuz ) (hatta ornek olarak http://www.pinar.com.tr/product/product_subgroup.asp?productsubgroupID=28 )
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2010
  12. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    tuz dahi tüketmeyen birinin ketçapı tüketmesi sizce ne derece doğru sanırım siz üzerindeki besin değerlerine aldanıp yazmışsınız şu linki incelemenizi tavsiye ediyorum
    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/makarnay-ket-aplamak-t24673.html?t=24673&highlight=ket%E7ap
    ama domatesi rendeleyip üzerine dökeriz binevi ketçap olur=) zaten öylede tüketiyorum ama sıkıldım açıkçası ya lorla yiyiyorum yada light yoğurtla en çok hoşuma gidende böyle oluyo ama artık yeni tat arıyorum;)
     
  13. ataalp
    Offline

    ataalp Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    tekirdağ
    makarnanın 100 grındaki enerji pişmeden 339 kcal ken pişince 85e düşüyor buda beni üzüyor çok sevmeme rağmen enerjisi çok düşüyor pişince bunun yerine 100 gr patates cipsi yesem 550kcal direk cepte
     
  14. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    cipsteki yağıda hesaba katıyorsundur umarım
     
  15. ataalp
    Offline

    ataalp Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    tekirdağ
    ben kilo almaya çalıştığım için benm açımdan sorun yok kilo almak için öneriyorum zaten
     
  16. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Kiloyu ağırlıklı olarak kastan almayıp yağdan aldıktan sonra bunca uğraşın bir anlamı yok diye düşünüyorum ve bu bağlamda patates cipslerini asla kilo almak isteyen kişilere önermiyorum. Ancak böylesi sporcu beslenmesinde yeri olmaması gereken öğün tercihleri haftada bir öğün kaçamak olarak tüketilebilinir.
     
    Kodeveloper, 2shae ve Freedommm bunu beğendi.
  17. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    katılmamak elde değil sadece kilo alalım diye vücuduna bomboş şeyler sokmanın mantığı yok
     
    2shae bunu beğendi.
  18. 2shae
    Offline

    2shae Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    737
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Bu yüzden "clean bulk" diye bir terim vardır zaten
     
  19. TheStudent
    Offline

    TheStudent Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar makarnanın pişmemişi bu değerlere sahipmiş. 100 gram makarna pişince 200-220 gram aralıgına gelirmiş. Yani 200-220 gramında 75 gram karbonhidrat varmış.
     
  20. NEBUKADNEZAR
    Offline

    NEBUKADNEZAR Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2013
    Mesajlar:
    558
    Beğenileri:
    245
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Makarna yedikten sonra 2.5 saat sonra spora gitmek havaya...Beyaz Makarnanın glisemik indeksi yüksektir.Basit karbonhidrattır.Vücut tarafından 1-1.5 saatte sindirilir ve enerjisi açığa çıkar biter.Bunun yerine daha yavaş sindirilerek spor boyunca enerji ihtiyacınızı karşılaması açısından bulgur-esmer pirinç-esmer makarna-yulaf tarzı şeyler yemeniz daha yararınıza olur.
     

Sayfayı Paylaş