Enfes Soslu Yulaflı Yumurta Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Nauplios tarafından 10 Mart 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Nauplios
    Offline

    Nauplios Üye

    Katılım:
    14 Mart 2013
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    MALZEMELER:
    2 adet yerli ( küçük) muz ( yada bir tane büyük)
    120 ml (yarım bardak) süt
    5 yumurta
    50 gr yulaf
    1 tatlı kaşığı nutella
    TARİF; yulaflı yumurta yapmayı bilenler direk sos bölümüne geçebilirler. Bilmeyenler için ise; sadece 1 yumurtanın sarısını koymak suretiyle yulafı sütü ve yumurtaları bi kapda çırpıyoruz ve tavaya az yağ koyarak kısık ateşte pişiriyoruz.
    Sos: muzları kaba koyduktan sonra iyice dağılasıya kadar eziyoruz sonrasında üstüne bir tatlı kaşığı nutella koyuyoruz, ardından siyah bulamaç haline gelesiye kadar kabın içerisinde karıştırıyoruz. sonrasında üstüne herhangi tuz yada biber eklemediğimiz yumurtanın üstüne yayıyoruz. yediğinizde anlayacaksınız ilk lokmayı yuttuğunuzda yumurta değil waffle yemiş gibi oluyosunuz. hele bide benim gibi nutellaya düşkünseniz...

    İÇERİK: 5 yumurta beyazı (5x3)+ 1 sarı (2.5) = 17.5 gr protein
    50 gr yulaf (6 gr) +120 ml süt (4 gr ) + 2 muz ( 1 gr) + nutella (1 gr ) = 12 gr protein

    2 muz (95 kcal) + 5 yumurta ( 130 kcal) + yulaf ( 170 kcal) + süt (45 kcal )+ nutella (100 kcal)= 540 kcal

    5 yumurta ( 6gr) + yulaf ( 3.5 gr ) + süt (1.5 gr) + nutella ( 6 gr) = 17 gr yağ

    2 muz (21 gr ) + 5 yumurta ( 1 gr) + süt ( 4 gr) + yulaf ( 30 gr ) +nutella ( 10 gr) = 66 gr karbonhidrat

    TOTAL= 29.5 gr protein + 17 gr yağ + 66 gr karbonhidrat + 390 mg potasyum = 540 kcal
    sabah kahvaltısı için idealdir :) (( anlattığım orta porsiyondur isteğinize göre büyütün))
     

Sayfayı Paylaş