değişik bir tat : ton balığı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve utkubicen tarafından 20 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    ilk önce light ton balığını süzüp tahtanın üstünde minik minik parçalara ayırıyoruz. daha sonra bitane küçük soğanı doğrayıp , ister yarım yemek kaşığı zeytinyğında ister suda soğanları kavuruyoruz. daha sonra parçaladığımız ton balığını kavrulmuş soğanla beraber harmanlıyoruz. üzerine istediğimiz baharatı atıyoruz. soğanla ton balığı harmanlandıktan sonra küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. domatesin suyuyla pişiyor. suyunu çekince alıp afiyetle yiyoruz.

    yapan varmı bilmiyorum ama ben hiç görmedim. denedim bugün güzel oldu. paylaşayım dedim
     
  2. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    sağol paylaşım için ancak ben de şahsi fikrimi söylemek istiyorum
    1- light ton balığının tadı korkunç, bozulmuş peynir gibi kokuyor
    2- domates ve ton balığını yakıştıramıyorum tat olarak
    ben olsam sadece taze soğan ve limonla tüketirdim. ya da lahana ve havuç salatasıyla, çok az mayonez ile karıştırınca mükemmel oluyor. (diyet dönemindekiler mayonez koymasın tabi)
     
  3. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    damak tadı kişiden kişiye değişir , diğer seçeneklerde denenebilir :) fikrin için teşekkür ederim :)
     
  4. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Bence kafanı ton balığına yorma sindirimi saatler sürüyor. Ben çok tükettim bir süre önce vazgeçtim. Gece yatmadan önce tüketeceğin proteinler her zaman yumurta beyazı tavuk gibi hızlı sindirilen proteinler olsun. Gece yatmadan önce süzme peynir lordan bıkılmışsa caseine para yetmiyorsa(ben:D) ancak o zaman makul bir protein kaynağı.
     
  5. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    doğrudur. alternatif olsun sürekli tavuk yemekten sıkılanlara :)
     
    BamBam16 bunu beğendi.
  6. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Tabi ona sözüm yok:D
     
  7. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    tavuk yerine ton balıgı tüketim yapılmasını tercih eder misiniz ?
     
  8. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Yok. Ton balığı geç sindirilir tavuk daha kısa sürede kesinlikle birbirinin yerine konmamalı
     
  9. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    geç sindiriliyormuş. onun dışında sıkıntısı yok. imkanın varsa taze balığı ızgara yada fırında yap. onun dışında ton balığını ara öğün olarak rahatlıkla tüketebilirsin
     
  10. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Artık tavuk ve et baydıgı icin somon , ton ve kücük balıklar konserveye baslicam artık :D
     
    utkubicen bunu beğendi.
  11. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    en mantıklısı :)
     
  12. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Somon ve uskumru daha makul seçenekler hem de uskumru oldukça ucuz protein kaynaklarından içinde bol bol balık yağı da var bundan başka hindi de var yenebilecek. Etten bayılmayın muhakkak her antrenman öncesi proteininiz et olsun benim param yetmiyo bir ay yiyorum bir ay tavuk uskumru yumurta beyazı oluyor. Ton balığı geç sindiriliyor; yani birim sürede kaslara yeterli amino gitmiyo verim düşüyo yani gece yatmadan yiyin. Bir de ağır metaller içermesi cabası. Yoğurt lor yumurta beyazı vs. tüketmek için şart bir zaman yok üşenirsem ton balığını yemeye(yapmaya değil yemeye salatasız güzel olmuyo bildiğin çiğnemeye üşeniyorum yavan yavan) ben gece yatmadan yumurta filan haşlıyorum örnek olarak.
    --- Mesaj birleştirildi, 21 Şubat 2015 ---
    Pardon lor da geç sindiliyor
     
  13. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    dostum dogru diyorsun civa kaynagı yüksek bir balık fakat benim prof bodybuilding ve milli halterci arkadasım bana ayda 1 hafta et tüket diyor sindirimi cok yavas oldugundan ögrenci oldugumuzdan suan ton balıgı somon isime geliyor acıkcası pisirme derdi yok bir de ben kktcde yasadıgım icin burda yabancı konserve markaları var ve bir sürü çesit var tat olarak.. kalamarın 100 gramında 25 gr protein var mesela ve sağlıklı yaglar sonucta ben mesela ton balıgı tükettigim zaman spordan 1.5 - 2 saat once yiyorum sindirimini ona göre ayarlasın diye... balıkla beslenme konusunda bilgisi olan zararını ya da yararını gören varsa yazarsa sevinirim
     
  14. BamBam16
    Offline

    BamBam16 Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2014
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Hukuk
    Yer:
    Bursa/Ankara
    Öğrencilik diyorsan orada dur sözüm yok haklısın çok seçeneğimiz yok afiyet olsun:D
     
  15. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    hahha eyvallah sagol sana da afiyet olsun ozaman :D artık ısı ve basınc ile yapıldıgı icin eskisi gibi degil diye biliyorum sadece :D
     

Sayfayı Paylaş