BY ne kadar yüksek ise vucudun bunu biolojik işlemlerde kullanma şansı o denli iyidir. BY skalası ilk oluşturulurken en iyi protein kaynağı olarak yumurta saptanmış( lütfen Rocky yi hatırlayalım) ve bunun değerine 100 denmiştir. Sonrasında süper bir protein ortaya çıkarılmış, bu labaratuar ortamında üretilen ve yağ içermeyen WHEY proteinidir. Ve onunda değeri 100 dür. BY olarak WHEY proteini balik, dana,tavuk ,soyadan daha üstündür. Diğer bir üstün protein kaynağı ise süt olup değeri 91 dir. Her bir bardak sütte 8 gram kadar protein olup litrelik sütte yaklaşık 35-40 gram bulunur. Buda ciddi bir miktardır. Fakat bazı bünyelerde ifrazat yapabilir. BESİN BY WHEY 100 TÜM YUMURTA 100 SÜT 91 YUM-BEYAZI 88 BALIK 83 SIĞIR 80 TAVUK 79 SOYA 74 FASÜLYE 49
Buna bıyolojık kullanılabırlık dıyoruz.evet yazdıgın degerler onların vucuda alındıgında sındırılıp kullanılma kalıtesıdır.