Besin Alırken Püf Noktalar

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Freedommm tarafından 30 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    Arkadaşlar besin alırken bunlara dikkat edin;

    Kivi - Lezzetli kiviler hafif sert olur.Kötü kokan, buruşuk ve yumuşak kiviler almayın.

    Patlıcan - İyi patlıcan hafiftir.Kabuğu sıkı ve parlaktır.Sıktığınızda sünger gibi olmamalı.Sapı ise yemyeşil olmalı.

    Armut- Güzel kokan ve sapı yumuşak olan armutları tercih edin.Üstünde kahverengi lekeler olan armut daha lezzetlidir.

    Kara mantar - Sıkı, sapları düzgün ve aşınmamış mantarları seçin.

    Dolmalık biber - Ağır kırışıksız, parlak kabuklu ve sapları parlak yeşil olanları tercih edin.

    Brokoli - Çiçekleri sert ve koyu, yeşil yada mor olanları tercih edin.Sararmış brokoliler acı olur.

    Kuşkonmaz - Uçları hafif mor, sapları parlak yeşil olanları seçin.İnce dallı kuşkonmazlar daha yumuşak leziz olur.

    Enginar - Koyu yeşil, ağır enginarları elinize alın.Çiçeğimsi bölgedeki taç yapraklarını soyar gibi aşşağı çekince çabuk ayrılıyorsa, enginar taze demektir.

    Domates - Canlı renkli, kabukları çatlaksız ve kırışıksız olanları seçin.Domateste hiçbir yumuşaklık olmamalı.

    Üzüm - Kırışıksız, saplarına sıkıca bağlı ve ağır olan üzümleri alın.Üzerlerinde beyaz nokta olan üzümler tazeliklerini daha uzun süre korur.

    (kaynak - men's healt 9. sayısı)
     
    turka_01 bunu beğendi.
  2. Freedommm
    Offline

    Freedommm Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Hell
    Kıvırcık marul - Marulun yaprakları körpe olmalı.Yapraklarının uç kısımlarının koyulaşarak renk değiştirmemiş olmasınada dikkat edin.

    Şeftali - Olgun şeftaliler güzel kokar ve renklerinde hiç yeşil olmaz.Kabuğu tamamen sarı, krem rengi ve turuncudur.iyi bir şeftali yumuşak olmalıdır.

    Ananas - Yaprakları canlı olanları alın.Biraz yumuşak olmasında sakınca yok.Kökü güzel kokmalı.Sünger gibiyse almayın.

    Çilek - Özürsüz, parlak kırmızı renkli ve sapından köküne rengini koruyan çileklerden alın.İyi güzel kokmalı ve çilek ne sert ne yumuşak olmalı.

    Karpuz - Vurduğunuzda tok bir ses vermeli.Sap yeri yumuşak olmamalı.Toprağa değen dip kısmı hafifçe sarı ama sert olmamalı. Kesik, delik ve ezik yeri olmamalı.

    Ahududu - Etli ve kuru ahududu en iyisidir.Şekli bozuk olması ve yoğun parlak bir kırmızısı olsun.

    Taze fasulye - İyi fasulyenin gergin ve düzgün bir yüzeyi olur.En iyi fasulye ince, körpe ve büktüğünde 'çıt' diye kırılandır.

    Avakado - Sıkı, üzerinde eziklik bulunmayan kabuklu avakadolardan alın.Parlak değil yağlı bir görünümü olmalı.Salladığınızda etten ayrılan çekirdeklerin sesini duyuyorsanı, satın almayın.
     
  3. BLACKFLASH
    Offline

    BLACKFLASH Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    asker
    Yer:
    Türkiye
    bazıları biliyordum bazılarını duymuştum. Bilmediklerimi de öğrendim. Teşekkür ederim.
     

Sayfayı Paylaş