Anabolik ve Antikatabolik Pilav Denemeleri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sthammer tarafından 28 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    Pilavı güzel yapıyorum, şöyle antrenman sonrası lorla ve yulafla uğraşmaktansa bunları pilavın içinde harmanlarsam daha iyi olur diye düşündüm. Özellikle yoğurtla yemek için böyle bir karışıma gittim. Daha pratik olacağı kanaatindeyim. Bu yaptığım ilk deneme oldu, ilerleyen günlerde özellikle malzeme açısından daha iyi versiyonları olacaktır.
    Başlık dikkat çekici oldu :) Aslında pilavı yaparken pek umudum yoktu ve muhtemelen dökerim diye düşündüm ama sonuç şaşırtıcı oldu kendi açımdan, zaten yemek yapmaya başlayalı 2 hafta oldu, 5-6 çeşit yemek öğrendim ve iyiyim bu konuda...

    Malzemeler; 300 gr pirinç, 250 gr. Yulaf ezmesi, 500 gr. Lor peyniri, 2 tablet tavuk suyu(30gr pro), 1 çay bardağı zeytinyağı ile çok az katı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, birkaç damla limon

    Yapılıştan kareler

    Ana Malzemeler
    [​IMG]
    Pirinci yıkama aşaması
    [​IMG]
    Pirinci 5-6 dakika yağda kavurma
    [​IMG]
    Su ekleme 1 lt. sıcak su
    [​IMG]
    Yulaf ezmesi ekleme
    [​IMG]
    Lor peyniri ekleme ve 10 dk. pişirme
    [​IMG]
    Pilav demlendikten sonra
    [​IMG]
    Servise hazır
    [​IMG]
    Yoğurt için ideal :D
    [​IMG]

    Tadı anormal lezzetli olduğu için tavsiye etmiyorum, yanlış giden bir şeyler var zaten malzemelere bakınca herşey ortada :D İlerleyen günlerdeki denemelerde özellikle haşlanmış nohut ve kuşbaşı tavuk veya kırmızı et eklemeyi düşünüyorum, maliyete göre bakıcaz :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Şubat 2013
    moothy bunu beğendi.
  2. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.307
    Ödül Puanları:
    123
    bence beyaz pirinç bu sporda tehlikeli bir besin,bulgurdan şaşmamak lazım
     
    sthammer bunu beğendi.
  3. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    yedikten sonraki etkileri iyi olmadı, halsizlik yapıyor bu pilav, denemelere son verilmiştir :) tabletler bozdu işi, yağı da fazla kaçtı sanırım, yemesi iyi ama sonrası kötü
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Şubat 2013
  4. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de bu tür karışımlar yapıyorum ama yağ ve şeker eklemesi yapmadan, oldukça fazla olmuş eklediğin miktarlar.Pirinç yerine makarna koymak, yulaf yerine yumurta-tavuk eklemek daha mantıklı bence, tavsiye ederim.
     
    sthammer bunu beğendi.
  5. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    pirinçle yapmak baştan hataydı zaten, üstüne birde tavuksuyu tabletleri ve dediğin gibi malzemenin miktarı ve hatta malzemelerin uyumsuzluğu :) normalde pilavı tane tane yaptığımdan bir deneme yapayım dedim ama olmadı,
    bu normal pilav
    [​IMG]
     
  6. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    Supplement kullanmayanlar için antrenman sonrası iyi bir öğün bence :)


    Pilav yiyince halsizlik yapmasının sebebi yüksek gi içermesinden dolayı malesef. Üstüne şekerde koymuşsun, mayışma kaçınılmaz olur. :)

    Aynı kombinasyon domatesli bulgur ile lor karısımı yapılabilir.
     
    Phil_Heath ve sthammer bunu beğendi.
  7. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    şeker olayında annemin tarifine uyduk dexter :), asıl mayışmayı tetikleyen o tavuksuyu tabletleri oldu, çok az yedim ve normalde yaptığım pilav böyle etki yapmıyor
     
  8. sthammer
    Online

    sthammer Guest

  9. repax
    Offline

    repax Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    38
    güzel tarif olmuş ama yulaf ezmesini kaynar suya eklemeyi pek tercih etmiyorum bence normal yenmeli.
     
    hasanugure bunu beğendi.
  10. YandımAli
    Offline

    YandımAli Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    621
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Bilişim Teknolojileri ve Programlama
    Dr.Steelhammer gerek antrenman açısından gerek beslenme açısından bu spora yeni alternatifler kazanıdırmak için sürekli çalışma içindesiniz imkansızlıklardan imkan yaratıyosunuz valla tebrik ederim:)Bu arada denemeler sonucunda etkili bir tarif bulursanız bizimlede paylaşırsanız seviniriz:)
     
    sthammer bunu beğendi.
  11. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    son günlerde nohutlu kepekli bulgur pilavı YandımAli, bunun üzerine lor peyniri ve yoğurdu eklediğimde çok iyi, bir iki kaşık yulaf ezmesi de serpiştiriyorum çeşitlilik olsun diye, tavsiyem budur, yeni kas iksirim :)
     
    YandımAli bunu beğendi.
  12. murat1997
    Offline

    murat1997 Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Lise Ögrencisi
    Yer:
    İzmir
    Tadı acayiptir hocam ya :D
     

Sayfayı Paylaş