Acılı Esmer Pilav Üzeri Tavuk

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sohbetseli tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. sohbetseli
    Offline

    sohbetseli Özel Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    396
    Beğenileri:
    877
    Ödül Puanları:
    103
    [​IMG]

    MALZEMELER:
    250gr. tavuk kıyması
    Yarım kase ispanyol soğanı (kıyılmış kuru soğan)
    400gr. soyulmuş, doğranmış kiraz domates (?)
    200gr. barbunya fasulye
    1 çay kaşığı chili tozu (acı)
    Yarım kase esmer pirinç
    Zeytinyağı-pişirme spreyi
    Tuz (zevke göre)
    Taze karabiber (zevke göre)

    PİŞİRME TALİMATLARI:
    Pirinci paketteki tarife göre pişirip bir kenara koyun. Büyük bir kızartma tavasını zeytinyağlı pişirme spreyi ile kaplayın ve önceden kızdırın. Çekilmiş tavuk göğsünü tavaya koyun ve altın sarısı olana dek kızartın. Soğanı ilave edin. Yaklaşık 2dk. kadar pişirin. Sonra doğranmış domatesi, barbunyaları, chili sosunu, tuz ve biberi ekleyin. Kaynayana dek pişirin. Kapağını kapatıp 30dk. kadar içini çekmesini bekleyin. Pilavın üzerine dökün ve servis yapın.

    BESİN DEĞERLERİ:
    Bir porsiyon

    Kalori: 373
    Protein: 52gr.
    Karbonhidrat: 30gr.
    Yağ: 5gr.
    [​IMG]
    Kaynak: MuscleMag
     
    SOLID, 2shae, Cloud ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    tavuk kıymasından kastınız parçalara ayrılmış tavuk mu acaba?
     
  3. Cloud
    Offline

    Cloud Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    376
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    İstanbul
    çok lezzetli gözüküyor esmer pirinç miktarını biraz daha yükseltip bir deneme yapıcam evde yanlız tavuk kıymasını bende çözemedim?...
     
  4. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Normal tavuk göğüsünü kasaptan falan alırken kıyma olarak çektirmek istiyorum derseniz yaparlar...
     
    jimraynor, sohbetseli ve Cloud bunu beğendi.
  5. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Sağol peki esmer pirinci tercih etmenin nedeni nedir? Hiçbir yerdee protein yağ karb. oranını bulamadım. Lif mi fazla esmer pirinçte ondan mı tercih ediyorsun?
     
  6. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    şu esmer pirincini bi bulamadım bim şok gibi yerlerde yok !
     
  7. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Carrefour ve migroslardan bulabilirsin...
     
  8. ugur_m
    Offline

    ugur_m Yeni Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    real lerdede var
     
    rsxer bunu beğendi.
  9. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.563
    Beğenileri:
    1.666
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Men's health dergisinin eski bir sayısında protein kaynağı çeşitlerinden bahsediyordu. Bu esmer pirinç için içerdiği aminoasitlerde en çok arginin vardı diye hatırlıyorum ve ayrıca karbonhidrat oranı beyaz pirince göre az.
     
  10. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    realden dün aldım tşk
     
  11. vesrap1234
    Offline

    vesrap1234 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2011
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Enfes oldu gerçekten de. Artık sürekli bunu yiyorum. Tarif için teşekkür ederim. Herkese tavsiye ediyorum bu tarifi. :)
     

Sayfayı Paylaş