Öz Güven İçin Dövüş Sporları

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve BaD BoY tarafından 22 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. BaD BoY
    Offline

    BaD BoY Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Öncelikle herkesin, geçmiş bayramını kutlarım. Aşağıda yıldızın arasında kalan kısmı masallarda bulunan döşeme bölümüdür.Hasılı okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz zira ana tema onun altında verilmiştir.

    ***
    Kendimi tanıtmakla başlayayım, ben 20 yaşında 63 kg, 1.77 m boyu olan bir insanım. ÖSYS-2012 sonucu Sakarya Üniversitesini kazandım. Özgüvenle ilgili bazı problemler yaşıyorum. Birkaç kişi dövüş sporlarını önerdi. Kick Boks’a, Boksa gidenlerin geneli artist olması da dikkatimi çekti.

    Sakın sorunumu şöyle anlamayın; en küçük bir olayda kavgaya potansiyelli olmak. Ben problemim daha çok herhangi bir olayda kavga çıkacak bahanesiyle haklılığımı savunamamaktır. Aslında kavga çıkacak olaylarda değildir, oldu ki kavga çıkacak dahi olsa kavga çıkacağını anladığın an özür dilersin, kaçarsın olay kapanır. Benim sorunum işte bu hemen kaçmak. Bunun sebebi hayatımda hiç kavga etmeyeşim olabilir yani kavgayı bilmemeyişimdir. Aslında bunlarda olmayabilir, ben daha çok sağlık açısından korkuyorum, yolda yürürken bile ürkeğimdir, sokak yollarındaki yavaş giden motorlu taşıtlardan bile kendimi korunurum.

    Benim böyle bir şeyi istemem sebebim de daha çok yurtta kalmam olacaktır. Araştırdığım kadarıyla yurtta bazı arkadaşlarımız sıkıntı yaratabileceğini öğrendim. Bu durumlar da kendimizi savunmamızı gerektiği aşikar.
    ***

    Şimdi arkadaşlarım,

    Bana çok fazla efor emek sarf etmeyeceğim. Basit günde 1-2 saat çalışacağım fakat eğlenceli geçecek bir spor türü arıyorum. Yani derslerimi aksatmayacak ve sıkıntı çektirmeyecek bir spor.

    Tavsiyelerinizi büyük şevkle bekliyorum.Bunun yanında Sakarya hakkında bilgisi olan ve salonlar hakkında bilgilendirecek arkadaşlarımızı da bekliyorum
     
  2. Swager
    Offline

    Swager Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2011
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    dövüş sporlarının antremanları genelde haftada 3 gün 1.5 2 saat olur rahatlıkla yaparsın işine yarayacaktır mutlaka hangi sporu seçmen gerektiği ise sana kalmış sen kendini adama vuruken mi daha iyi bulursun adamı yakalayıp şebek edince mi :)
     
  3. MyShadowKing
    Offline

    MyShadowKing Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2011
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    137
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Once ozguven makalelerini gözden geçir abi.Devamlıda bu tur makalelerı oku hatta cok beyendıklerını 2 gunde bır oku.Motıvasyon ıcın de cok makale var . Kickbox ve boxa gelecek olursak bu tur sporlar gercekten ınsanın ıcındekı gereksız endıselerı ve gergınlıgı alır . Mutlaka basla ve o 2 saatlık calısmayı evdede devam ettır. Yanı gercekten ogren heves ver . Bayada yorulacaksın soyleyeyım genellıkle spor saatlerı yatıs saatlerıne denk gelır veya yakın olur uykunuda duzene sokar duzende degılse.

    Basarılar
     
  4. bosversen
    Offline

    bosversen Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    bende de aynı sorun vardı. aynı senin gibiydim. birileri bir şey dediğinde ağzımı açıp cevap veremezdim. sonra da neden şöyle demedim neden böyle demedim diye kendimi yerdim. annemim küçükken beni hep baskılamasından, dövmesinden, bağırıp susturmasından kaynaklandı. bu işlerin temeli hep çocukluktur.

    neyse uzatmayalım. psikiyatra gittim. anti depresanlar ve panik atak ile ilgili bir sürü ilaç verdi. hiç birini kullanmadım.

    bundan sonrasını abartmıyorum. bizim kuşak süper baba dizisini iyi bilir. Fikret'in(Şevket Altuğ) oğlu Alim vardı. Ciddi özgüven sorunu vardı. Yatılı okulda bunu ezerlerdi vs. Aikido ile bu sorununu aşmıştı (Tabi bunlar senaryo idi)

    Bir gün bu aklıma geldi. 30 yaşımda aikidoya başladım ve yine abartmıyorum bütün bu sıkıntılarımı aştım. Aikido saldırıdan ziyade savunma olduğu için kişiye müthiş bir güven veriyor. Öncelikle şunu iyi biliyorsun." Bana saldırırsa kendimi korurum" Şu an 35 yaşımdayım ve bu bahsettiğim güvenle kişilere gerektiği cevabı verebiliyorum, fikrimi korkmadan aktarabiliyorum. İstediğim gibi tartışıyorum. Karşımdaki, gözlerimdeki ateşi görünce önce bir çekiniyor. Sonra hafif görünmeye kalkıyor. Baktı ki bende gerileme yok pusuyor. Ha piskopata bağlarsa kendini yerde buluyor. Bir keresinde 1,90 boyunda 100 kilo adamı yere serdim.

    Aslında kimse senden daha akıllı, cesur değil. Karşındaki belki senden daha korkak ama seni baskıladığında ve de bunu farkettimi daha çok üstüne geliyor.

    Lafın özü, işin kestirmesi, yani kısacası kesinlikle aikidoyu tavsiye ediyorum.
     
    2157 bunu beğendi.
  5. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    Bütün sporlar, özellikle dövüş ve body, powerlifting gibileri özgüveni tavan yapar. Hangisi hoşuna gidiyorsa yap :)
     
  6. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    eğerdövüşmeyi sevmiyorsanız ve dövüşmek hayatınıza girmeyecekse bodybuilding yapın o görüntü karşınızdakine korku sizede özgüven verir. en azından bizim toplumda :) yurtdışında bulunmaıdm
     
  7. BaD BoY
    Offline

    BaD BoY Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    @bosversen abimin tavsiyesi idealim olan. Lakin Aikido her yerde yapılan bir spor dalı değil gibi. Abim Aikido hakkında bilgi verirse güzel olur; haftada kaç saat çalışmak gerekir? Çalışma şartların ağırlığı nedir? ve ekseriyet ne kadar sürede verim almaya başlarız?
     
  8. boks
    Offline

    boks Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Özgüven için boks en idealidir.kickbokscular genelde daha artist olurlar çevremden öyle biliyorum.Ama boksu severek yapan bi insan artistlik yapmaz, ama kimsedende korkmaz.Kickboks sadece saldırıdır.Boks saldırı+savunma...Sana tavsiyem boks.
     
  9. TheBlack_D-D_
    Offline

    TheBlack_D-D_ Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sochi
    MMA(mixed martial arts)' a göz at derim. Türkçe söylemek gerekir ise karma dövüş sanatları. Birkaçtane birden öğrenmek varken neden 1 taneyle sınırlı kalasın ki :) he ama şöyle bir şey var türkiyedeki mma salonlarından antrenörlerinden vs çok şey de beklememek lazım bana kalırsa. Dövüş sana göre değilse body building veya fitness yap zaten görüntün değiştikçe kendine olan güvenin de artar. ;)
     
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.
    Konu kilitleme sebepleri;

    Forum Kuralları Madde-25'e aykırı başlık!

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş