Çilekli Kup ( Diyet )

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Setenay tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    2 su bardağı çilek püresi ya da çilek suyu
    2 su bardağı diyet süt
    2 su bardağı su
    3 yemek kaşığı diyet şeker
    3 yemek kaşığı nişasta
    Arzuya göre bir miktar çilek

    Kupları önce suyla ıslatıyoruz; sonra her kubun tabanına bir mikta çilek koyuyoruz. Ardından yukarıdaki çilek haric tüm malzemeleri karıştırıp, muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi çilek kuplarının üzerine döküyoruz; içine isterseniz bir miktar ceviz de koyabilirsiniz. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip afiyetle tüketiyoruz :)

    Tatlımızın üzerini kivi yahut çilek ile de süslemek mümkün !
    Afiyet olsun.
     
    DewiL, joker23, sfitness ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara
    Muhallebinin üstüne dökülceği çileği 4 parçaya bölerek kat kat yerleştirirsek damak için daha hoş olur diye düşünmekteyim. Deneyelim, görelim.
     
    Setenay bunu beğendi.
  3. eskobar
    Offline

    eskobar Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    güzel tarif fakat şu "muhallebi gibi pişirmek" kısmını biraz açabilirmisin. bu işlerden anlamayan arkadaşlar için (ben) yardımcı olacaktır. fırında falan mı yapıyoruz?

    teşekkürler
     
  4. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara

    Pardon, haklısınız :)
    Aslında çok basit :)
    Malzemelerin tümünü bir kaba koyuyorsunuz, ardından da karışırarak ocakta; orta ateşte pişiriyorsunuz; muhallebi usulu pişirmek bu oluyor thums:

    Dilerim yardımcı olabilmişimdir ;)
     
  5. eskobar
    Offline

    eskobar Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    anlaşıldı, teşekkürler =))
     
    Setenay bunu beğendi.
  6. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    Bundan sonra lütfen teşekkür butonunu kullanalım.
    Mesaj kalabalığı olmasın.
     
    Setenay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş