Çılbır

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve body17 tarafından 20 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. body17
    Offline

    body17 Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler :
    6 Yumurta
    Sarmısak
    Yoğurt
    Tereyağı
    Toz Kırmızıbiber


    Yemeğin Tarifi :
    Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

    2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.

    hyper_hyper_hyper_

    [​IMG]
     
  2. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    yazacaktım bunu ben ama bilinen bir tarif olduğu için yazmadım :)

    birde bu tarifin esas olayı sarımsaklı yoğurdun üstüne gezdirilen kırmızı biberli kızgın tereyağı :) o olmadı mı pek güzel olmaz tarif , o olursa vicdan bi garip olur... aslında azıcıktan zarar gelmez :D
     
    body17 bunu beğendi.
  3. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Annem bazen yapar çılbırı kahvaltılarda.
    Ben de iki arada bir derede kalırım hep. :D
    Hem içinde yumurta var yemeliyim diyorum.
    Hem de tereyağı bol miktarda olduğu için uzak durmalıyım.
    Sonuç hüsran. :D
    Genelde hazırlanan çılbırın yarısından fazlasını yemiş bir şekilde sofradan kalkıyorum.
     
    body17 bunu beğendi.
  4. Body06
    Offline

    Body06 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    595
    Beğenileri:
    203
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Çılbıra hayır diyemem :D
     
    body17 bunu beğendi.
  5. Profane
    Offline

    Profane Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Almanya
    Bu yumurtaları kaynamadan kırmak sıkıntı olmaz mı ? Ben hep kaynamış yumurtayı doğrardım.
     
  6. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    suya kırıyosun zaten pişmiş oluyor
     
  7. 45_Burak
    Offline

    45_Burak Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2012
    Mesajlar:
    51
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    ilk defa yaptım süper oldu içecek ne tavsiye edersin yanında :D
     
    body17 bunu beğendi.
  8. body17
    Offline

    body17 Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    ben meyve suyu yada süt içiyorum
     

Sayfayı Paylaş