Malzemeler : 6 Yumurta Sarmısak Yoğurt Tereyağı Toz Kırmızıbiber Yemeğin Tarifi : Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın. 2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın. hyper_hyper_hyper_
yazacaktım bunu ben ama bilinen bir tarif olduğu için yazmadım birde bu tarifin esas olayı sarımsaklı yoğurdun üstüne gezdirilen kırmızı biberli kızgın tereyağı o olmadı mı pek güzel olmaz tarif , o olursa vicdan bi garip olur... aslında azıcıktan zarar gelmez
Annem bazen yapar çılbırı kahvaltılarda. Ben de iki arada bir derede kalırım hep. Hem içinde yumurta var yemeliyim diyorum. Hem de tereyağı bol miktarda olduğu için uzak durmalıyım. Sonuç hüsran. Genelde hazırlanan çılbırın yarısından fazlasını yemiş bir şekilde sofradan kalkıyorum.