Yeni başladım destek için protein tozu tavsiyeniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değerli hocalarım yeni sayılırım birkaç aydır antreman yapıyorum fakat gereken miktarda protein aldığımdan şüpheliyim. Sütle karıştırılan protein tozların almak istiyorum, ne tavsiye edersiniz ve ne zamanlar kullanmalıyım? Saygılar.

optimum nutrition whey derdine derman olacaktır,bence piyasadaki verdiğin paranın karşılığını veren en iyi toz,kullanım zamanını eğer protein alımın düzgün değilse sabah kalkarkalkmaz 1 porsiyon ve antrenmandan hemen sonra 1 porsiyon şeklinde ayarlayabilirsin,eğer gün içinde yeterli proteini alabiliyorsan antrenmandan hemen sonra 1 porsiyon alman yeterli olacaktır.

Boy, kilo vs... ayrıntılı yazarsan daha verimli yardımcı olabiliriz. Yeni başlayan biri için günde 2 ölçek çok fazla, hatta ilk 5-6 ay kullanmasan daha sonra ilk 5-6 ay boyunca supplemente vereceğin parayı biriktirip güzel bir kombinasyon yapsan daha verimli olur(Whey+Creatin+Glutamine). Zaten ilk başlarda gelişim hızlı olur. Böylelikle iştahını da alıştırmış olursun bu spora biraz.

forumu iyi incelersen özellikle ilk 3 ayda protein tozu alınmaması gerektiği yönünde çok sayıda yazı var...
Flexor hocanın deyimiyle "parayı tuvalete dökmek"ten başka bişey değildir...
çok pahalı olan bu tozların uygun zamanlarda alınması (ilk 3 aydan sonra) sizin için daha faydalı olacaktır... aksi takdirde, paralarınızı boşa harcamış olacaksınız...

kendimden örnek verebilirim, forumdaki tavsiyelere göre 3 aydan sonra kullanmaya başladım... şunu da belirteyim, protein tozunu içerim, hemen kaslarım şişer diye bir beklentiye de kapılma, sadece ek besin yerine geçiyor, tabiki faydası var ancak sihirli bir iksir de değil...
iyi çalışmalar...

Son düzenleme:
boy 178 kilo 77. Dambıl setiyle üst gövde çalışıyorum forumdaki program doğrultusunda. Benim amaçım hemen yüklenmek değil zaten. takviye açısından örneğin her sabah bir kaşık mesela ya da antremandan sonra. Yani nolmal kullanımın 2 ya da üçte biri. Nasıl olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı