yaz için boy uzatma ile ilgili birkaç soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba arkadaşlar sizlere birkaç soru sormak istiyorum boy uzatma ile ilgili malum yaza girdik benim boyda aşırı derecede kısa

abimin boyu:174
babamın boyu:165
annemin boyu:158

abimde boyu geç uzamış ve testte yaptırdım uzama durmamış henüz devam ediyor bende internetten araştırdım supratall diye boy uzamasını destekleyen bir ilaç varmış sağlık ve tarım bakanlığı tarafından onaylı sorduklarımdanda olumsuz bir yanıt almadım size bu günden itibaren yapacaklarımı söylüyorum;

havuza ve spor salonuna yazıldım her gün yüzme + koşu + barfiks ağırlık kaldırmanın boy uzamasına olumsuz etkisi olduğu için barfiksi yeterli görüyorum ve sorularım şunlar

• koşmayı araştırdım boy uzamasına etkisi var diyorlar sizcede etkisi varmıdır ?

• birde basenlerim biraz kalın spor salonunda kondisyon bisikletini kullansam bir etkisi olurmu ?
  • bunun dışında boy uzamasını destekliyecek birşey önerebilirmisiniz ?
  • sizce böyle devam edersem yaz sonuna kadar kaç santim uzarım ??

şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi ve yanıtlarınızı bekliyorum :)

1-Koşmanın boy uzamasına etkisi,büyüme hormonunu hızlandırdığı için boy uzamasını hızlandırabilir.
2-Olur tabi incelir.
3-Esneme hareketlerini yapabilirsin.
4-Onu bilemeyiz artık müneccim değiliz :)

Benimde boyum 1,85 yaş 17 koşmayı ve esneme hareketlerini deneyeceğim 1,90 yapmak istiyorum basenler benimde biraz kalın inş bisiklet sürerek incelir.

Başarılar..

1-Koşmanın boy uzamasına etkisi,büyüme hormonunu hızlandırdığı için boy uzamasını hızlandırabilir.
2-Olur tabi incelir.
3-Esneme hareketlerini yapabilirsin.
4-Onu bilemeyiz artık müneccim değiliz :)

çok saol o zaman spor salonunda bisiklettede biraz vakit geçirmem gerekecek :)

Boy uzunluğun %75 genetik %25 çevresel faktörle alakalıdır.Şimdi senin yapman gereken %25lik çevresel faktörü olabildiğince iyi kullanmak.Bence spor salonundan ziyade git bi basketbol kursuna falan yazıl güzelce basketbolunu oyna ama genelde zıplayarak basket at yani ayakların yere değerken değilde git potaya zıpla öyle at falan filan.Her akşam yatmadan bir bardak süt iç + uzama egzersizleri var sanırsam onlarıda yatmadan yarım saat önce falan yapıcan.Bide 22:00 ile 6:00 saatleri arasında yatakta olman lazım.Büyüme hormonunun en çok işe yaradığı zamanlardır.Onun dışında mesela odanda kendine biraz yüksek bi nokta belirle boşta olduğun zamanlarda filan git oraya zıplamaya çalış mesela git bi 40 kere zıpla oraya atıyorum sabah kalk git 20 kere oraya değmeye çalış biraz yüksek bi yere koy noktayı ama.Son olarakda ben mesela balık yağı içiyorum hap şeklinde bir bardak suyla sabah ve akşam 2 kere olmak üzere.Bu dediklerimi yapmadan önce boyum 165di şu anda 179um 1 yıl oldu ;) Başarılar diliyorum dostum.Boy gerçekten önemli bir husus....

Selam arkadaslar bende boy konusuna takiyorum biraz
Yas 17 boy 1.74 babamin boyu 1.80 Abi'm 1.90 annem 1.63 Abi'm bir anda atmış bana da atarsın diyolar ama açıkcası biraz takmış durumdayım. Artıdan yapabilecek bişeyler varmi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:27 ----------

Bu arada fOruma yasımı yanlis girmisim

kötü motive etmek gibi olmasın ama gerçeklerle yüzleşmelisin herkez 21 22 yaşına kadar uzarsın diyo evet var böyle bir durum ama çok nadir sende yaşını doldurmuşsun baya yani bu saatten sonra pek bi uzama olmaz bence

Kardes bu Arada yasımı yanlis girmişim foruma 21 değil, 17 yaşındayım ben bunu dikkate alarak bı daha yorum yaparmasın aşağıda belirtmiştim ama yasımı yanlis girdiğim :)

Kardes bu Arada yasımı yanlis girmişim foruma 21 değil, 17 yaşındayım ben bunu dikkate alarak bı daha yorum yaparmasın aşağıda belirtmiştim ama yasımı yanlis girdiğim :)

O zaman duzgun sekilde 17 yazsana profiline sevgili uye, komplekslerin mi var.DErt etme bu forumun yasla ilgili sikintisi yok.

prof saraçoğlu demiştiki
nalığın siyah eti vardır bilen bilir diye
sadece onu yersen(beyazını değil) deli gibi gelişirsin büyürsün demişti
bi madde varmış yavru kuşlara analarının verdiği
o madde balık siyah etinde varmış o yüzden çok geliştiriyormuş

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
Daha önce benzer bir konu açılmıştır.

Arama Kelimeleri:

boy uzama

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız