yardim edin

Gebelik dogum ve emzirme bitti.2 yasindaki kizim icin sagligim icin kilovermeliyim.112 kg 166cm.agirligimin %10u gidermi 1ayda.neyapmam lazim.buarada diyetisyene gidecek cok param yok.devlettekilerde sagolsun klasik liste verip yolluyorlar.ne yiyip ne iceyim.yarindan hemen baslayim.hatta bu gece tarcinli sut icerek basliyorum.nekadar protein almaliyim.neler yiyip icmeliyim.kisa surede birazcik fazla versem.hic degilse 95i falan gorsem.iyice motive olsam.cokmutsuzum. 3 ay sonra toplantimuz var .iste yeniben desem.iradeli yeni ben
 
Yapmaniz gereken ilk sey su umutsuz tavrinizdan kurtulmak daha sonra gunluk kalori ihtiyacinizi belirleyin ve %20 altina.kalacak sekilde beslenmeye baslayin google playdan fatsecret programini indirin yediginiz ictiginiz gun icerisinde yazin takip edin kilonuz yuksek oldugu icin yapmamiz gerekenleri dogru yaparsiniz vucudunuz fazlasiyla cevap verecektir ancak cok ama cok onemli bir detayi atlamayin bu surec icerisinde mumkunse agirlik calisin ve gunde en az 3-4 litre su icin...

Sic Semper Tyrannis
 
delta steppr aldım. sabah yaptım 10 dakika. çalıştıgım için spor salonuna gidemiyorum birde çocuk var.trambolin alıyım dedim kiloma uygun değil :( evde oklavayla çalışıyorum . mekik çekmeye calısıyoyurm ama kendimle boğuşup duruyorum. gören halime güler.3 litre su içiyorum bazen 3.5 oluyor.[DOUBLEPOST=1420465556][/DOUBLEPOST]ağırlık derken nasıl yani. dambılmı alayım. pet şişelerle yana eğilme yapıyorum ev içerisnde
 
Ozaman su an icin yapilacak en mantikli sey sistemli bir diyet, yukarida soylediklerimi uygulayin merak etmeyin halledilemeyecek birsey degil sadece sabir, azim ve bolca zaman, basarilar dilerim.

Sic Semper Tyrannis
 
Benim de 3 yaşında çocuğum var ve çalışıyorum, sabah 5.30'da kalkıp spor yapıyorum, ben geçen sene Nisan ayında ağırlık çalışmaya başladım, ilk zamanlar ağırlık demek korkutucu olabilir birçok bayan için ama düşündüğünüz gibi öyle hemen Arnold gibi vücut yapamıyorsunuz isteseniz bile, ağırlıklar kaslarınızın güçlenmesi için, cildinizin sarkmaması için ve bir çok açıdan yararlıdır, burda bayanlar için evde çalışma programı var, ordaki programı uygulayabiirsiniz, ilk başta bir çift ayarlanabilen dumbbell alabilirsiniz. Haftada 2 gün ağırlık, 2 gün kardiyo iyi olur. Dışarı çıkabiliyorsanız koşu-yürüyüş şeklinde kardiyo yapabilirsiniz.[DOUBLEPOST=1420466318][/DOUBLEPOST]İlk başta eksersizlerin isimleri zor gelebilir, bir süre araştırıp, video izleyerek öğrenmeniz gerekecek, zamanla ezberliyorsunuz. İngilizce biliyorsanız daha kolay ezberlersiniz.
 
agirligimin %10u gidermi 1ayda.
Ben buraya takıldım. Bu yaklaşım yanlış bir yaklaşım. Ağırlığınızın %10'u gitse ne olacak ki, önemli olan her ay bir kısmının gitmesi. 1 ayda %5'i gitse hayal kırıklığına mı uğrayacaksınız veya hiç gitmese vaz mı geçeceksiniz? 1 ay hedef koymak için çok kısa bir zaman. Eğer kalıcı kilo kaybı, daha doğrusu kilo kontrolü istiyorsanız beslenmeyi, kalori hesapmayı öğrenmeniz gerek. 1 ayda ancak ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Çoğu kişinin, özellikle kadınların diyetlerinin başarısız olmasının en başta gelen sebebi bu. Sabırsız olmak, gerçekçi olmayan hedefler koyup bu hedeflere ulaşamayınca moral bozup vazgeçmek.

Yarın başlamayın, şimdi başlayın. İlk yapacağınız günlük beslenmenizdeki basit şekerleri, kızartmaları, pasta börekleri (kadınlar bu pasta börek konusunda resmen birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar), tatlıları vs. temizlemek olsun. Sonra fatsecret.com.tr'den (türkçe olarak en iyisi burası) bir hesap açın. Orada yaş, kilo falan sorar, kilo vereceğim dediğinizde size günlük almanız gereken bir kalori miktarı çıkartır. Bu kalori miktarının ne olduğunu buraya da yazın, konuşalım. Ve her gün bu kalori miktarını tutturun. İlk birkaç gün zor olacaktır, yemek seçimi falan, siteyi kullanmaya alışmanız gerekecek ama kısa sürede otomatiğe bağlayacaksınız. Android ve ios uygulaması da var, akıllı telefonunuz varsa oradan da kullanabilirsiniz. Bu şekilde 2 hafta verin kendinize ve kilonun gidişine bakalım.

Yarın sabah kalkıp hiçbir şey yiyip içmeden tartılın ve kilonuzu not alın. 2 hafta programın size verdiği miktarda yedikten sonra tekrar hiçbir şey yiyip içmeden tartılın. Bu 2 ölçüm arasındaki fark size ne kadar yemeniz gerektiğini söyleyecek. Yağ oranınız yüksek olduğu için ilk ay biraz hızlı kilo vermenizde sakınca yok. Haftada 1 kilo ortalamasıyla kilo vermeniz bence iyidir. O zaman 2 haftada yaklaşık 2 kilo verebilirsiniz (başlangıçta vücut su atacağı için bu 3-4 kilo da olabilir). Eğer böyle bir değer yakaladıysanız size gereken kalori miktarını buldunuz demektir. Eğer yakalayamadıysanız kaç kilo verdiğinize göre tekrar kalori hesabı yaparız, buraya yazın durumu. İlk 2 haftada bunu bulamasanız bile 4 hafta sonra bulmuş oluruz. O yüzden 1 ayda ne kadar gidecek diye hedef koymayın, 1 ayda sadece yeni beslenme şekliniz oturacak. Güzel kilo verirseniz bunun yanında, güzel. Veremezseniz can sıkacak bir şey yok, diğer ay vereceksiniz.

En önemli şeyi bitirdik. Sadece gerekli kalori miktarını bulmak işin %80'ini bitirir. Kalan ayrıntılara geçelim. Amacınız kilo vermek değil, yağ yakmak olsun. Kas kaybederek kilo vermek sizi sadece şu anki halinizin daha küçük versiyonuna dönüştürür, daha iyi göstermez veya daha sağlıklı yapmaz. Örneğin 8 kiloyu 6 kg yağ+2 kg kas olarak vermektense kas kaybetmeden 6 kg yağ yakmak daha iyidir. Kas kaybetmemek için yapacağınız 3 şey var. Birincisi hızlı kilo vermeye çalışmayacaksınız (ki kalori miktarını ondan tutturmaya çalışıyoruz, olabileceğinden yavaş veya gerekenden hızlı olmamalı). İkincisi spor yapmalısınız. Bunu şimdilik geçiyorum. Üçüncüsü yeterli protein almalısınız. Sizin durumunuzda protein ihtiyacı muhtemelen günlük 80-100 gr civarıdır. Büyük ihtimalle bundan daha azı, yani 50 gr civarı da yeterli olur ama proteini bol tutmanın kas kaybını engellemek dışında diğer bir avantajı var, sizi tok tutar. O yüzden proteini asla eksik etmeyin. Protein kaynağı olarak yağsız etler, yumurta, süt, yoğurt gibi hayvansal gıdalar kullanın.

Öğün sayısına geldik. Öğün sayısı hakkında kendinizi çok kasmayın, önemli olan kalori miktarı. Eğer 6 öğünde rahat ediyorsanız 6 öğün yiyin, 3 öğünde rahatsanız 3 öğün yiyin. Bazı insanlar sık sık ve az az yiyerek bazıları da büyük ve az sayıda öğünle açlığı daha iyi kontrol ederler. Sık sık ve az az yemenin daha çok yağ yaktırdığı hakkında bir şeyler duyduysanız inanmayın. Bunun böyle olmadığı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ispat edildi. Kalori miktarı sabit oldukça 6 öğün yiyenle 3 öğün yiyen arasında hiçbir fark olmaz.

Gün içinde açlığı kontrol etmek için bol lifli gıdalar tüketin. Örneğin pirinç pilavını bulgurla, makarnayı kepekli makarnayla vs. değiştirin. Sebze yemeğini eksik etmeyin, salatayı eksik etmeyin. Bunlar sindirimi yavaşlatarak daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Aklıma gelen başka bir şey olursa eklerim ama bunlar başlangıcı yapmanız yeter sanırım. 1 ay sonra ne kadar kilo vereceğinizi unutun, 3 ay sonraki toplantıyı da unutun. Bu kiloları 1 veya 3 ayda almadınız o yüzden gidişi de 1 veya 3 ayda olmayacak. 1 kilo verseniz bile bu gelişmedir. Bir defa işin mantığını anlayıp günlük beslenmenizi buna göre ayarladıktan sonra kilo vermemeniz İMKANSIZ. Çünkü bu çok kolay bir matematik hesabı, giren kalori harcadığınız kaloriden çok olduğu için kilo aldınız, şimdi giren kalori harcadığınız kaloriden az olacağı için kilo vereceksiniz. Ayda 4 kilo verirseniz 2 ay sonra dış görünüşünüzde önemli bir değişiklik olmaz. Ama 6 ay sonra, yani yazın 24 kilo vermiş olursunuz. 9 ay sonra, yani yazın sonunda 36 kilo vermiş olursunuz, işte o zaman bir şey değişmiş olur. Ve 1 yılda 48 kilo vermiş olursunuz. Bu 1 yıl sonrasını hedeflemek bence çok daha gerçekçi. Aralara hastalık girecek, hayat zorlukları girecek, konsantrasyon eksikliği girecek, bir sürü şey girecek ve bu düz bir çizgide ilerlemeyecek. O zaman moralinizi bozmayın. İşler düzelince kaldığınız yerden diyete tekrar geri dönün. Acelemiz yok, hiçbir yere yetişmiyoruz.

Spora muhakkak başlayın, evde dumbella olabilir, salonda olabilir, yürüyüş olabilir, herşey hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Ama önce kalp sağlığınızdan emin olmak için bir kontrolden geçin. Ayrıca bu kiloda insülin direnciniz olma ihtimali yüksek. Bunun için de bir dahiliyeciyle görüşseniz iyi olur. İnsülin direncini baskılayacak ilaçlar da daha uzun tokluk sağlayarak işleri kolaylaştırabilir (eğer insülin direnci varsa tabi).[DOUBLEPOST=1420468826][/DOUBLEPOST]Ha unutmadan ekleyeyim. Yağı asla kesmeyin. Yağlar hem vitamin emilimini sağlar, hem tok tutar hem de hormonların yapımında kullanılır. Kalori miktarını düşürürken mümkün olduğunca karbonhidratlardan azaltmaya bakın. Zeytinyağı, kuruyemişler, balık gibi sağlıklı yağ kaynaklarına yönelin. Tabi kalori miktarını göz ardı etmeden.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.cok güzel açıklama yapmissiniz.iste bayan olarak en büyük sorun hemen sonuç. Birinin görüpte aaa sen kilomu verdin demesinden daha güzel ne olabilirki. İnsülin direnci yok.guatr vs.hic biseyim yok.bu kiloyla kolestrol şeker karaciğer Yağlanması bile yok.zayiflama ilacı çok kullandım. Olmedığıme dua ediyorum.onlarda mahvetti beni.kahvalti yapmıyorum. Bi kahve içerim. Öğlen çorba. Ama akşam olunca gelsin zero gitsin çikolata. Koca nutellayi tiksinmeden yiyebilecek kapasiteye sahibim.ekmek yemem.1 hafta aç kaldım soğan suyu içtim gram oynamadı tartida.ozamanda motivasyon uçtu. Ve bu haldeyim[DOUBLEPOST=1420498210][/DOUBLEPOST]Bugünden başladım. Size yarın kalori oranlarını yazacağım. Çok teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1420498322][/DOUBLEPOST]
Benim de 3 yaşında çocuğum var ve çalışıyorum, sabah 5.30'da kalkıp spor yapıyorum, ben geçen sene Nisan ayında ağırlık çalışmaya başladım, ilk zamanlar ağırlık demek korkutucu olabilir birçok bayan için ama düşündüğünüz gibi öyle hemen Arnold gibi vücut yapamıyorsunuz isteseniz bile, ağırlıklar kaslarınızın güçlenmesi için, cildinizin sarkmaması için ve bir çok açıdan yararlıdır, burda bayanlar için evde çalışma programı var, ordaki programı uygulayabiirsiniz, ilk başta bir çift ayarlanabilen dumbbell alabilirsiniz. Haftada 2 gün ağırlık, 2 gün kardiyo iyi olur. Dışarı çıkabiliyorsanız koşu-yürüyüş şeklinde kardiyo yapabilirsiniz.[DOUBLEPOST=1420466318][/DOUBLEPOST]İlk başta eksersizlerin isimleri zor gelebilir, bir süre araştırıp, video izleyerek öğrenmeniz gerekecek, zamanla ezberliyorsunuz. İngilizce biliyorsanız daha kolay ezberlersiniz.

51615, member: 125428"]Benim de 3 yaşında çocuğum var ve çalışıyorum, sabah 5.30'da kalkıp spor yapıyorum, ben geçen sene Nisan ayında ağırlık çalışmaya başladım, ilk zamanlar ağırlık demek korkutucu olabilir birçok bayan için ama düşündüğünüz gibi öyle hemen Arnold gibi vücut yapamıyorsunuz isteseniz bile, ağırlıklar kaslarınızın güçlenmesi için, cildinizin sarkmaması için ve bir çok açıdan yararlıdır, burda bayanlar için evde çalışma programı var, ordaki programı uygulayabiirsiniz, ilk başta bir çift ayarlanabilen dumbbell alabilirsiniz. Haftada 2 gün ağırlık, 2 gün kardiyo iyi olur. Dışarı çıkabiliyorsanız koşu-yürüyüş şeklinde kardiyo yapabilirsiniz.[DOUBLEPOST=1420466318][/DOUBLEPOST]İlk başta eksersizlerin isimleri zor gelebilir, bir süre araştırıp, video izleyerek öğrenmeniz gerekecek, zamanla ezberliyorsunuz. İngilizce biliyorsanız daha kolay ezberlersiniz.[/quote]
Malesef bende calisiyorum.ozel sektör.zaman.kisitli.ama yapacağım bu sefer
 
Ben buraya takıldım. Bu yaklaşım yanlış bir yaklaşım. Ağırlığınızın %10'u gitse ne olacak ki, önemli olan her ay bir kısmının gitmesi. 1 ayda %5'i gitse hayal kırıklığına mı uğrayacaksınız veya hiç gitmese vaz mı geçeceksiniz? 1 ay hedef koymak için çok kısa bir zaman. Eğer kalıcı kilo kaybı, daha doğrusu kilo kontrolü istiyorsanız beslenmeyi, kalori hesapmayı öğrenmeniz gerek. 1 ayda ancak ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Çoğu kişinin, özellikle kadınların diyetlerinin başarısız olmasının en başta gelen sebebi bu. Sabırsız olmak, gerçekçi olmayan hedefler koyup bu hedeflere ulaşamayınca moral bozup vazgeçmek.

Yarın başlamayın, şimdi başlayın. İlk yapacağınız günlük beslenmenizdeki basit şekerleri, kızartmaları, pasta börekleri (kadınlar bu pasta börek konusunda resmen birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar), tatlıları vs. temizlemek olsun. Sonra fatsecret.com.tr'den (türkçe olarak en iyisi burası) bir hesap açın. Orada yaş, kilo falan sorar, kilo vereceğim dediğinizde size günlük almanız gereken bir kalori miktarı çıkartır. Bu kalori miktarının ne olduğunu buraya da yazın, konuşalım. Ve her gün bu kalori miktarını tutturun. İlk birkaç gün zor olacaktır, yemek seçimi falan, siteyi kullanmaya alışmanız gerekecek ama kısa sürede otomatiğe bağlayacaksınız. Android ve ios uygulaması da var, akıllı telefonunuz varsa oradan da kullanabilirsiniz. Bu şekilde 2 hafta verin kendinize ve kilonun gidişine bakalım.

Yarın sabah kalkıp hiçbir şey yiyip içmeden tartılın ve kilonuzu not alın. 2 hafta programın size verdiği miktarda yedikten sonra tekrar hiçbir şey yiyip içmeden tartılın. Bu 2 ölçüm arasındaki fark size ne kadar yemeniz gerektiğini söyleyecek. Yağ oranınız yüksek olduğu için ilk ay biraz hızlı kilo vermenizde sakınca yok. Haftada 1 kilo ortalamasıyla kilo vermeniz bence iyidir. O zaman 2 haftada yaklaşık 2 kilo verebilirsiniz (başlangıçta vücut su atacağı için bu 3-4 kilo da olabilir). Eğer böyle bir değer yakaladıysanız size gereken kalori miktarını buldunuz demektir. Eğer yakalayamadıysanız kaç kilo verdiğinize göre tekrar kalori hesabı yaparız, buraya yazın durumu. İlk 2 haftada bunu bulamasanız bile 4 hafta sonra bulmuş oluruz. O yüzden 1 ayda ne kadar gidecek diye hedef koymayın, 1 ayda sadece yeni beslenme şekliniz oturacak. Güzel kilo verirseniz bunun yanında, güzel. Veremezseniz can sıkacak bir şey yok, diğer ay vereceksiniz.

En önemli şeyi bitirdik. Sadece gerekli kalori miktarını bulmak işin %80'ini bitirir. Kalan ayrıntılara geçelim. Amacınız kilo vermek değil, yağ yakmak olsun. Kas kaybederek kilo vermek sizi sadece şu anki halinizin daha küçük versiyonuna dönüştürür, daha iyi göstermez veya daha sağlıklı yapmaz. Örneğin 8 kiloyu 6 kg yağ+2 kg kas olarak vermektense kas kaybetmeden 6 kg yağ yakmak daha iyidir. Kas kaybetmemek için yapacağınız 3 şey var. Birincisi hızlı kilo vermeye çalışmayacaksınız (ki kalori miktarını ondan tutturmaya çalışıyoruz, olabileceğinden yavaş veya gerekenden hızlı olmamalı). İkincisi spor yapmalısınız. Bunu şimdilik geçiyorum. Üçüncüsü yeterli protein almalısınız. Sizin durumunuzda protein ihtiyacı muhtemelen günlük 80-100 gr civarıdır. Büyük ihtimalle bundan daha azı, yani 50 gr civarı da yeterli olur ama proteini bol tutmanın kas kaybını engellemek dışında diğer bir avantajı var, sizi tok tutar. O yüzden proteini asla eksik etmeyin. Protein kaynağı olarak yağsız etler, yumurta, süt, yoğurt gibi hayvansal gıdalar kullanın.

Öğün sayısına geldik. Öğün sayısı hakkında kendinizi çok kasmayın, önemli olan kalori miktarı. Eğer 6 öğünde rahat ediyorsanız 6 öğün yiyin, 3 öğünde rahatsanız 3 öğün yiyin. Bazı insanlar sık sık ve az az yiyerek bazıları da büyük ve az sayıda öğünle açlığı daha iyi kontrol ederler. Sık sık ve az az yemenin daha çok yağ yaktırdığı hakkında bir şeyler duyduysanız inanmayın. Bunun böyle olmadığı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ispat edildi. Kalori miktarı sabit oldukça 6 öğün yiyenle 3 öğün yiyen arasında hiçbir fark olmaz.

Gün içinde açlığı kontrol etmek için bol lifli gıdalar tüketin. Örneğin pirinç pilavını bulgurla, makarnayı kepekli makarnayla vs. değiştirin. Sebze yemeğini eksik etmeyin, salatayı eksik etmeyin. Bunlar sindirimi yavaşlatarak daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Aklıma gelen başka bir şey olursa eklerim ama bunlar başlangıcı yapmanız yeter sanırım. 1 ay sonra ne kadar kilo vereceğinizi unutun, 3 ay sonraki toplantıyı da unutun. Bu kiloları 1 veya 3 ayda almadınız o yüzden gidişi de 1 veya 3 ayda olmayacak. 1 kilo verseniz bile bu gelişmedir. Bir defa işin mantığını anlayıp günlük beslenmenizi buna göre ayarladıktan sonra kilo vermemeniz İMKANSIZ. Çünkü bu çok kolay bir matematik hesabı, giren kalori harcadığınız kaloriden çok olduğu için kilo aldınız, şimdi giren kalori harcadığınız kaloriden az olacağı için kilo vereceksiniz. Ayda 4 kilo verirseniz 2 ay sonra dış görünüşünüzde önemli bir değişiklik olmaz. Ama 6 ay sonra, yani yazın 24 kilo vermiş olursunuz. 9 ay sonra, yani yazın sonunda 36 kilo vermiş olursunuz, işte o zaman bir şey değişmiş olur. Ve 1 yılda 48 kilo vermiş olursunuz. Bu 1 yıl sonrasını hedeflemek bence çok daha gerçekçi. Aralara hastalık girecek, hayat zorlukları girecek, konsantrasyon eksikliği girecek, bir sürü şey girecek ve bu düz bir çizgide ilerlemeyecek. O zaman moralinizi bozmayın. İşler düzelince kaldığınız yerden diyete tekrar geri dönün. Acelemiz yok, hiçbir yere yetişmiyoruz.

Spora muhakkak başlayın, evde dumbella olabilir, salonda olabilir, yürüyüş olabilir, herşey hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Ama önce kalp sağlığınızdan emin olmak için bir kontrolden geçin. Ayrıca bu kiloda insülin direnciniz olma ihtimali yüksek. Bunun için de bir dahiliyeciyle görüşseniz iyi olur. İnsülin direncini baskılayacak ilaçlar da daha uzun tokluk sağlayarak işleri kolaylaştırabilir (eğer insülin direnci varsa tabi).[DOUBLEPOST=1420468826][/DOUBLEPOST]Ha unutmadan ekleyeyim. Yağı asla kesmeyin. Yağlar hem vitamin emilimini sağlar, hem tok tutar hem de hormonların yapımında kullanılır. Kalori miktarını düşürürken mümkün olduğunca karbonhidratlardan azaltmaya bakın. Zeytinyağı, kuruyemişler, balık gibi sağlıklı yağ kaynaklarına yönelin. Tabi kalori miktarını göz ardı etmeden.
hem diyetisyene gittim hem spor salonuna yazıldım. ne diyetisyen ne spor hocası böyle detaylı anlatmamıştı bana işi. hatta spor hocası yüzünden ilk ay leş bir vücut yaptım. 95kg, 174cm adama 1200 kalori al mutlaka demişti. ilk ay 6kg verdim ama görünüşüm rezaletti. ciddi söylüyorum daha kötüydüm. sonra birçok kitap okudum, makale okudum, çat pat çeviriler yaparak işin kökenini öğrendim. hemen kalori hesaplayarak 1800 kal almam gerektiğini buldum saglıklı kilo verimi için, uzun bi süre hiç kilo vermedim, sonra 2 ayda 6 kilo daha verdim. başta kendim olmak üzere müthiş bir değişim gözlemledim. arkadaşlarım ciddi olarak zayıfladığımı falan söylemeye başladılar, ilk ay böyle bir tepki almamıştım kimseden. bu arada 1200 kcal alırken üzerine tam tamına 30 dakika koşu, 30 dakika eliptik, 20 dakika bisiklet yapıyordum spor hocasının talimatı ile ve 5 gün devam ediyordu bu iş. müthiş aptallık gerçekten.

şu ana kadar ne okuduysam, ne deneyimlediysem her şeyi yazmışsınız. bu yüzden haddime düşmese dahi tasdik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Dogumdan once 80 dogumda 90 kilo oldugunuzu varsayarsak tekrar o kilolara inmeniz en azindan 90kiloya inmeniz cok zor olmayacaktir kanaatindeyim. Uzman vs degilim.
 
Süt olsun diye yiyoruz ama aslında süt için çok yemeye gerek yok, günde yeteri kadar protein ve sıvı almak lazım, bir de kimisi çok yer, patlasın çatlasın yine sütü az, bu hormonal yapıya da bağlı sanırım, kimisi sadece su içer ama sütü yağlı, üzülmemek lazım, hiç bir çocuk şimdiye kadar açlıktan ölmemiş. Bir de toplum da baskı yapar bu kadın çocuğuna iyi bakmıyor diye, zayıf olsun sağlıklı olsun. Çocuk katı gidaya geçince de çok yemek veriyorlar, tombul çocuk herkes seviyor ama bebekken ne verirseniz sonra da öyle devam eder, şimdi şekerli yiyecekler verirseniz sonra şekerli şeyler ister, sonra şaşırıyoruz neden kilo alıyoruz diye. Biraz konu dışı oldu, özür dilerim.:oops:
Nutella ve çikolataya dayanamıyorsanız hayatınızdan tamamen çıkarın demeyecem ama sınır koyun, diyelim haftada bir, 5 kaşık yiyebilirim gibi.
@doxux müthişsin.:rolleyes:
 
Back
Yukarı