Yaptığım antreman boy gelişimi mi etkiler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba arkadaşlar aşağı yukarı temmuzun ortalarından beri evde 8 kg'lık dambıllarla çalışıyorum,ilk zamanlar fazla zorluyordum kendimi fakat son zamanlar da içime bir kurt düştü acaba bu yaptığım hareketler boy gelişimi mi engeller mi diye. ve sizlerin yardımına ihtiyacım var.
boyum 1.75
ailedeki boy ortalamasına gelince annem 1.65 babam 1.80

her yaptığım hareket 15x3 .. barfiks demiri almayı düşünüyorum,asılarak veya barfiks çekerek boy uzatma egzersizlerini yaparak istediğim boya ulaşabilirmiyim acaba? ocak ayında 17 olacağım. önerileriniz benim için çok önemli gerçekten çünkü ona göre çalışmayı bırakıp kendimi boy uzatma egzersizlerine vereceğim.şimdiden teşekkürler

dambıllarla yaptığın hareketler tahminimce squat olmadığıuna göre..boy uzmasına herhangi bir etki yapmaz...rahat olabilirsin...

kolay elsin...

1. boy kaç
2. nasıl bir yapın var yani bi foto koy
3. barfix boy uzamaya destek olur
4. ulaşmak istediğin boy kaç

yani örnek olarak ; naim süleymanoğlu desem eminim ki anşlayacaksındır...o tarz üstten basınç yapan hareketler ergen dönemde boy uzamasına etki eder...ama bir nech pres,barbel curl..v.s gibi hareketler zararsız hareketlerdir...

örnk olarak squat ;

400px-Squats.png

barbel curl ;

barbell-curl.jpg

umarım olayın mantığını anlayabilmişsinidir...terimler zor gelebilri sana hak veriyorum...yinede takılırsan yaz cevaplarız...

kolay gelsin..

1. boy kaç
2. nasıl bir yapın var yani bi foto koy
3. barfix boy uzamaya destek olur
4. ulaşmak istediğin boy kaç

1= boy 1.75
2 =http://www.hizliupload.com/di-U3NN.jpg
3=önerebileceğin barfiks programı varmı?
4=1.80,1.85 arası

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:04 ----------

yani örnek olarak ; naim süleymanoğlu desem eminim ki anşlayacaksındır...o tarz üstten basınç yapan hareketler ergen dönemde boy uzamasına etki eder...ama bir nech pres,barbel curl..v.s gibi hareketler zararsız hareketlerdir...

örnk olarak squat ;

400px-Squats.png

barbel curl ;

barbell-curl.jpg

umarım olayın mantığını anlayabilmişsinidir...terimler zor gelebilri sana hak veriyorum...yinede takılırsan yaz cevaplarız...

kolay gelsin..

uğraşmışsın çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldun. bench press in bi zararı var mı peki yatarak? ve iki dambılı öne doğru kaldırmanın omuz için

yani örnek olarak ; naim süleymanoğlu desem eminim ki anşlayacaksındır...o tarz üstten basınç yapan hareketler ergen dönemde boy uzamasına etki eder...ama bir bench pres,barbel curl..v.s gibi hareketler zararsız hareketlerdir...

örnk olarak squat ;

400px-Squats.png

barbel curl ;

barbell-curl.jpg

kolay gelsin..

soruna cevabı zten vermiştim ;)

yok kardeşim için rahat olsun ben 15 yaşında başladım bu spora hem vucüdumu şekillendiriyordum hemde aksine çevremdekiler çok sık uzadığımı söylüyolardı Spora başladığım süreden aksine sürekli uzadım demircan arkadaşında dediği gibi halterciler kısa boylu oluyor hemde kısa kalırlar çünkü çok güçlü bacak antremanları yapıp bacaklarını güçlendirirler yani bacak antremanlarında çok aşırıya kaçmadığın sürece dumbellerla üst bölgelerini rahat rahat geliştirebilirsin bu sporda kısa kalmak sadece haltelcilere özeldir onlarda kısalmazlar zaten özellikle kısa adamları haltelci seçerler.

14 yaşında bu spora başlamış şu anda 100kg ile 12*4 squat yapabilen bir genç arkadaşım var yaşı 18. Boyu 189. Bu sporun boyu kısaltmadığıyla ilgili en az 10 kişi tanıyorum. Bu iş biraz genetik.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır

Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link :https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı