Yağ yakmak için diyet

low carbdan verim alamadıgım için 1 haftadır keto yapıyodum bugün bayılcak gibi oldum gözlerim karardı midem bulandı bıraktım ketoyu artık low carba geri dönüyorum ancak nasıl bir makro hazırlamalıyım 80 kiloyum yardımcı olurmusunuz

low carbdan verim alamadıgım için 1 haftadır keto yapıyodum bugün bayılcak gibi oldum gözlerim karardı midem bulandı bıraktım ketoyu artık low carba geri dönüyorum ancak nasıl bir makro hazırlamalıyım 80 kiloyum yardımcı olurmusunuz
Konuna daha önce de yazmıştım. Ketojenik diyetlerin zor olduğunu ve bilinçsizce yapılmaması gerektiğini söylemiştim. Forumda ve sosyal medyada çok basit anlatanlar var. Kendince uygulayıp 20-30 kg verdiğini çok ciddi miktarda yağ yakımı sağladığını iddia edenler var. Hatta kanser türlerinde epilepside çok etkili olduğunu söyleyenler var. Evet bunlarla ilgili çalışmalar var. Ancak bu diyetin yan etkileri, komplikasyonları ile ilgili de bir çok çalışma var. Bunlardan genellikle pek söz edilmiyor. Bu diyetin hastanede nasıl uygulandığını nasıl izlemlerinin ve yan etkilerinin olduğunu ve protokole uygun ketojenik diyet yazmış biri olarak söylemek istediğim bu diyetin kesinlikle bilinçsiz uygulanmayacağı.
Bak sana küçük bir örnek göstereyim başka bir konuya yazdığım mesajdan.

"1996-2001 yılları arasında 26 çocuk üzerinde Ketojenik Diyet'in(KD) epilepsi üzerindeki etkileri ve diyetin tolere edilebilirliği incelenmiştir. Erken dönemde; asemptomatik hipoglisemi (%24) ve kusma(%12), ilerleyen dönemde; büyümede gerilemeler(%20), hiperlipidemi(%16), hiperkalsüri(%8), hipernatremi(%8), pankreatit(%4) ve kemik mineral yoğunluğunda azalma(%4) olduğu ve KD'nin genel olarak iyi tolere edilebildiği, fakat ciddi yan etkileri olduğu belirlenmiştir.
Referans: Prof. Dr. Emel Tüfekçi Alphan, Hastalıklarda Beslenme Tedavisi, 2014 "

Forumdan bir üyeyle bunu tartıştığımız yerde buna benzer başka örnek kaynaklar da gösterdim. Ancak o diyetin uzun süre uygulanması taraftarı olmadığını söyledi.
Sporcudaki performans üzerindeki etkileriyle ilgili çalışma gösterdiğimde ise kısa sürede adaptasyon sağlanamayacağını belirtti. Kısa sürede adaptasyon olmazsa ve uzun dönem uygulanmalıysa uzun dönem etkileri yukarıda yer alıyor.

Kısaca diyeti sağlıklı kişilere önerenler doktor da beslenme uzmanı da olsa uygulamanı tavsiye etmiyorum. Yağ yakımı için mucizevi bir şey aramana gerek yok. Öyle bir diyet veya ilaç yok. Herkes nasıl definisyon yapıp sabredip yağ yakıyorsa sen de öyle yapacaksın. Ama bunu sağlıklı yapacaksın.
Sağlıklı bir beslenme düzenin olur umarım..

Back
Yukarı