Yağ yakım için günlük besin değerleri

Ertan05

Üye
Yaş 16
Boy 1.74
Kilo 74
Yaklasık %15 oranında yağ oranım var , günlük besin değerlerim
104 protein
100 karbonhidrat
10 yağ alıyorum. Karbonhidratı ve proteini arttırmalı mıyım ?

Eğer bu şekilde besleniyorsan gerçekten az kalori alıyorsun 900 civarı çıkıyor.Zayıflamaksa amacın karbonhidrat miktarı kafi proteini biraz daha arttırıp yağ miktarınıda sağlıklı yağlar olmak şartı ile arttırabilirsin 1200 kalorinin altına düşmeni tavsiye etmem 1200-1400 kalori etkili ve sağlıklı olucaktır.
Not:Karbonhidratı kestiğin yerde yağı tüketmekten çekinme ama 1gr yağ 9 kalori iken 1gr karb 4 kalori fakat yağlar kan şekerini etkilemez.İnsülin ,yağni yağlanmamıza neden olan hormonu salgılatmaz ve daha rahat bir diyet gerçekleştirirsin.

Normalde günlük kalori miktarım 2705 gösteriyor. Ben 2000 lik diyet yaptıgım zaman 705 cl diyet yapmış olacagım demi ?

İnternetteki kalori ihtiyacı hesaplıycılara pek güvenme senin kilonda 2000 kalori, diyet için fazla uzun vadede işini görür ama boy kilo indeksine göre çok bi kilon yok daha çabuk sonuç alıcağın bir diyet uygulaman daha mantıklı olur 2000'in altına düşmelisin.

İnternetteki kalori ihtiyacı hesaplıycılara pek güvenme senin kilonda 2000 kalori, diyet için fazla uzun vadede işini görür ama boy kilo indeksine göre çok bi kilon yok daha çabuk sonuç alıcağın bir diyet uygulaman daha mantıklı olur 2000'in altına düşmelisin.

Günlük kalori hesaplamasını nasıl yapıyorsun?

Günlük kalori hesaplamasını nasıl yapıyorsun?

Bende internetten hesaplıyorum ama şunuda düşünmek lazım;
Örneğin 2700 kalori ile besleniyorsun ve günlük kalori ihtiyacın 2700 sen 2000 kalori almaya başladığında vücudunun 2700 kalori yakmasını bekliyemessin metabolizman mutlaka yavaşlıyıcaktır belki 2200 lere kadar düşücektir ve vücut direnicektir ama sen 1500 lere kadar düşersen vücudun kendini bu kadar yavaşlatamıycağı için sana direnmeyi bırakıp yağları serbest bırakıcaktır.
Bu benim kişisel fikrim ve deneyimlerim eğer sen 2000 kalorilik bir diyette güzel sonuçlar alıyorsan devam et umarım yardımcı olabildir kolay gelsin.

2000 cl diyet yap diyorsun demi şimdi ? Max 5 öğün + 1 ara öğün yapacagım. Ara öğünde bi tane yeşil elma olacak. Okula götürecegim onuda.

Back
Yukarı