Yağ yakımı sırasında kas yapma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaanD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

KaanD

Üye
Herkese merhaba, benim yaklaşık 25 kilo kadar fazlam var ve bu yağları yok ederken aynı anda kasa çevirmek istiyorum. 1 buçuk hafta önce kardiyo ağırlıklı bir programa başlamıştım ama daha sonra biraz araştırma yaptıktan sonra daha hızlı ve etkili kilo vermek için sıkı ağırlık programı uygulamanın daha yararlı olduğunu öğrendim. Şu an Flexor'un başlangıç programını yapıyorum ve ağırlıkları 3. setin sonun bir tekrar daha yapamayacak hale geliceğim biçimde ayarladım. Bugün de GNC marka liquid L-Carnitine aldım. Merak ettiğim nokta şu, bu programla vücudumdaki yağlardan kurtulmam mümkün müdür? yoksa boş günlerimde en azından haftada 2 gün 45 dakikalık kardiyo çalışmaları yaparsam daha mı etkili olur? Yardım ederseniz çok mutlu olurum. :)

Programa çok takılmayın,yaktığınız kaloriden az aldığınız sürece yağ yakarsınız.Yeni başlıyorsanız spora yeterli protein alırsanız belli bir miktar kas gelişimi de olacaktır.Günlük ihtiyaç duyduğunuz kalori miktarını bulup %10-20 daha düşük beslenin ve kilo*2 gram protein alın.
Gerçi bunlar da acemi tavsiyeleri,üstatlar daha iyi aydınlatırlar.

çok teşekkür ederim yorumun için ama bu kilodayken protein almamın yararı olurmu falan onları bilmiyorum işte. Boyum 1.80 ve kilom 93 daha önce spor yaptım ancak son bir yıl içerisinde çok kilo aldım. Bakalım üstatların yardımlarını bekliyorum :)

Üstad değilim ancak protein alımının diyetlerde bile çok önemli olduğunu biliyorum.Tanıdıklarınızın tanımadıklarınızın diyetlerine baktığınızda kalorisi düşük olsa bile bunun büyük bir kısmının proteinden oluştuğunu göreceksiniz.Yolunuzda başarılar dilerim...

yağlı yiyecekler tüketmezsen protein agırlıklı beslenirsen yağ yakarkende kas kazanabilirsin beslenmen yararlı yiyeceklerden oluşsun tatlı şeyleri antremandan sonra yiyebilirsin protein X2 olmasına gerek yok alabildigin kadar almaya çalış en iyi tavsiyem yiyebiliyorsan tavuk gögüsüne pul biber tuz veya başka sos ekleyerek ye sonucta 100 gr da 24gr protein içeriyo bu miktar hayli yüksek yağı da yok denecek kadar az birde kardiyo ile agırlık kaldırmayı farklı zaman veya aralıklarla yaparsan iyi olur bu benim fikrim senin için kolay gelsin

Ben sürekli yağ yakan birisiyim yağ yakarkende hacim kazanıyorum çok protein alırsan yağ yakımın kas gelişimine etki etmez creatin alıcaksın birde bol su iç

Creatinin yaptığı etki tam olarak ne oluyor?

öncelikle yagı kasa ceviremezsin böyle birsey yok yag daha cıvıktır ve fazla ye tutar ama kas sıkıdır az yer kaplar antrenman yapmadıgın günler cardio yapabilirsin beslenmenede dikkat ettigin sürece rahatca kilolarını verirsin protein alımında önemli

Cardio çalışması ile tabi ki daha etkili yağ yakımı olacaktır.
Yeterli proteini alırsanız, overtrainingde yapmadıktan sonra kas kaybı yaşamazsınız. Bu arada Creatin su tutuyor vücutta diye biliyorum. Definasyon dönemlerinde kullanılmaması gerekiyor.

Back
Yukarı