YAĞ YAKIMI PROBLEMİ ACİL YARDIM

beyler cümleten merhaba şimdi benim sorunum şu ben önceden 90 kiloydum diyetsiz koştum 70 e düşdüm aradan zaman geçdi 10 kilo geri aldım 2 senr sonra tekrar spor yaptım 72 ye kadar düştüm şuandada 74 üm sabah saat 6 uyanıyorum koşumu yapıyorum akşam üzeride koşuyorum sabah 30 dk de 4 km koşuyorum akşamda 60 dk de 8 km fakan toplamda 12 km koşu yapıyorum tempom bi hızlı bi yavaş bütün püf noktaları biliyorum ama kilo gitmiyor bi türlü üstüne az bişi yedimmi hemenn kilo alıyorum yardım edin bi lütfen anlamadım ben bu işi vucud boka sardı

HIIT kardiyo yapmayı dene dostum. Aralara egzersiz koyarak yapabilirsin.
Örnek;
100 m hızlı koşu
10 squat ( kendi ağırlığının ile )
Hızlı yürüyüş ( 50 m )
Dağ tırmanışı 1 dakika
100 m hızlı koşu
5 şınav gibi kendine program oluşturabilirsin.
15 dakika da çok sağlam kardiyo çıkarabilirsin..

Az bişi derken neden kaç gr. yiyorsun mesela? Günlük prot. carb. yağ. miktarların ne kadar? günde kaç kalori alıyorsun?

Hocam günde en az 1000 cal alıyorum 300 ünüde 8 km koşarak yakıyorum zaten sebzeyle besleniyorum ölümüne koşu yapıyorum koşu sıram şöyle ilk 20 dakika; 4 dakika 10 km hızla yapıştır sonra 6 km hıza çek dinlen sürekli tekrar ediyorum 20 dk boyunca sonraki dk lerde 2 dksi 10 km hız diğer 2 dksi 8 km hız diğer 1 dk si yine 6 km hız kalp ritmini sürekli değiştiriyorum yani ya mesela bazen çok kötü oluyorum sabahladı yarım dilim ekmek yiyorum ulan bi bakıyom eski kilom yazıyor anında vucud 1 haftada hiç vermemiş oluyor önceden 1 haftada 2 kg vermiş oluyordum

Çok fazla bilgim olmamakla beraber tecrübe ettiğim kadarıyla bikaç şey söyleyebilirim , öncelikle günlük aldığın kalori çok az gibi geldi normalde 2000 kalori civarı bir ihtiyacın vardır hesaplayabilirsin birçok siteden.Eğerki yağ yakıcaksan yaklaşık 300-400 kadar düşürsen yeterli diye düşünüyorum.Bunun yanında metabolizma hızını arttırabilirsin besinlerle ; yeşil çay , şekersiz kahve yada benim zayıflarken kullandığım yoğurt-limon-pulbiber kürü var bunlar gibi.Ayrıca kilometrelerce koşmak yerine biraz daha kardiyoya yatkın hareketler yapabilirsin dostum , hem daha az vaktin gider hemde daha etkili olur diye düşünüyorum.Son olarak sağlıklı yağlar yemeye çalış , bildiğim kadarıyla yağ almadan yağ yakamazsın :) hadi kolay gelsin.

Back
Yukarı